“Ik vond het supertof om een gridmeisje te zijn”

Auteur: , 30 Reacties

Nee, niet ik...aanhalingstekens.

Chantel George

Ah fijn, een tegengeluid vanuit de gelederen van de vijand zachtere sekse. Afgelopen week waren er al een aantal prominente Franse Femmes die aangaven dat de MeToo-discussie in hun ogen compleet doorgeslagen is. Inmiddels is er ook goed nieuws te melden betreffende onze eigen, autogerelateerde niche van dit hot issue: een voormalig grid girl laat weten dat zij er enorm veel plezier aan beleefd heeft om grid girl te zijn.

monster

Chantel George, zelf ook een hot issue, liet BBC’s Newsbeat weten dat het in haar ogen een grote blunder zou zijn van de F1 als de gridgirls worden afgeschaft. Bij de Grand Prix van Engeland op Silverstone had Chantel de schone taak op de startgrid te staan bij Kimi Raikkonen’s Ferrari. Ze omschrijft dit zelf als ‘de mooiste ervaring van mijn leven’.

tong

Volgens Chantel komt er ook veel meer kijken bij gridmeisje zijn dan simpelweg stilstaan, iets vasthouden en mooi zijn. Het model doet uit de doeken dat je als grid girl normaal gesproken geacht wordt al in de vroege ochtend op het circuit aanwezig te zijn en pas in de avond zijn de noeste werkzaamheden voorbij. Daar staat wel wat tegenover: de teams behandelen grid girls in Chantel’s ervaring met alle egards en daarbij vond ze het persoonlijk ook leuk om de coureurs te leren kennen. Tevens is de 30-jarige van mening dat de prestaties van de coureurs gebaat zijn bij de aanwezigheid van grid girls. Immers hebben ze behalve de camera’s en de fans opeens nog iemand om indruk op te maken met hun epische skills.

Daevrolet

Op de vraag of Chantel wat kan met het verwijt van feminazi’s dat grid girls seksistisch zouden zijn, antwoordt de vrouw uit Milton Keynes ontkennend:

I never felt sexualised at all, nobody was inappropriate and I didn’t feel like I was being exploited. I loved it. It was an experience that I will never forget.

Waarvan akte.30 reacties

Als dat meisje het fijn vind met een kort rokje een bordje vast te houden op de startgrid van een race moet ze dat toch lekler kunnen doen
Ik vind het nu al een leuke meid!
@viezefreddyw: een ware opvolgster voor Aimee…. :)
@ukbob: ik mis aimee
Heerlijk een echte vrouw; ik onthou me van verder commentaar
Eddy Jordan was de koning met zn gridgirls! En vlak daarachter het pak marlboromeisjes bij de F3 masters in glimmend latex. U heeft er een beeld bij, geen dank! 😇
@teammate: Eensch.
@teammate: Met als hoofd-act Katrina Amy Alexandria Alexis Infield a.k.a. Katie Price a.k.a. Jordan!
@teammate:
Ik zie al die prachtige bipsen weer van die meiden in die overalls, in kleur !
Hey, als er op de sportschool een lekker ding in de buurt is persen we er ook een extra rep’je uit… Het werkt!!
@davelepeef: totdat er weer een Joël Beukers remake naast mij staat te schreeuwen
@87sandyd: dat moest ik even google’en… Die filter ik er heel efficiënt uit :)
Ik ken een aantal dames die ook wel eens als promotiemeisje of grid girl actief zijn geweest, en ik heb eigenlijk ook alleen maar positieve verhalen gehoord. Ik snap al die ophef ook niet echt. Het zijn vrouwen die weten dat ze er goed uitzien en daarom bewust kiezen voor zo’n baantje. Niks mis mee toch?
Onze ex-K3 Josje was vroeger ook grid girl op de Rizzla Racing Days. Die is ook nog redelijk goed terecht gekomen. Burn it!!!
@marinepower: doe mij klaasje maar😉
@bmwfreak038: die is net weer terug naar spanje.
Toch mooi als iedereen je de hele dag leuk vindt voor geld?
En het idee van het afschaffen komt dan van de nieuwe Amerikaanse eigenaar van de F1. Amerika, een land waar voor elke saaie football wedstrijd een blik cheerleaders wordt opengetrokken wiens enige doel in het leven is in een kort rokje en topje de spelers aan te moedigen ???
De Bij 1 stemmende schijnheiligen die de gridgirls willen afschaffen generaliseren het IQ van de dames tot “te laag om eigen keuzes te maken”, voelen zich verheven, waardoor het hun taak is deze meiden te redden van de mensen die de gridgirls stereotyperen (!)
@hehe: en dan zegt de lieve meid ‘de mooiste ervaring van mijn leven’ waarmee ze eigenlijk weer alle stereotypen bevestigt.
@mashell: haha, je hebt gelijk en de foto’s (corna en tong uitsteken) gaven haar ook al een beetje weg. Maar ze is wel lekker
Snelle auto’s mooie meiden… of is het andersom… wat wil een man nog meer.
Ik word dood ziek van het meto gewouwel alsof de vrouwen zo lieverdjes zijn en de mannen verlijden met een hoop geld dus hou maar op met dat gezeik , er zullen altijd uitzonderingen zijn maar die worden aangepakt terecht !!!!!!
Ik kende ooit meiden die bewust sexy gekleed langs een bouwplaats liepen, eentje was zwaar afgevallen en vertelde me ” Sjonnies, ze fluiten weer naar me, weet je hoe lekker dat is?”
“..zijn de noeste werkzaamheden voorbij”… Hier moest ik even hard lachen, want ze moeten alles behalve hard werken deze bimbo’s. Dit is zo makkelijk geld verdienen voor deze arrogante dellen. Mn ex was zo’n gridgirl dus ik zuig t niet uit mn duim.
@sanderm3: zij zuigt t ook niet uit een duim?
@sanderm3: ik voel een beetje frustratie…

Je bent er volgens mij nog niet helemaal overheen
Zolang zij het leuk vinden is er niets aan de hand. Ze kunnen namelijk altijd “nee” zeggen als ze iets niet willen doen.
Het probleem is gridgirls supporteren het matrealisme bij mannen over vrouwen, waardoor vrouwen die minder mooi zijn niet meer aan bod komen, aan de andere kant krijg ik ook minder aandacht van vrouwen omdat ze omgaan met de succesvolle medemens, dus het zal wel een universeel probleem zijn ofdat je het wilt of niet. Gelijkwaardigheid is een unicum maar bitterzoet in onze maatschapij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).