Kimi Raikkonen doet schokkende revelatie over zijn ambitie

Auteur: , 26 Reacties

Het heeft niks te maken met zijn Karaoke-bar.

Kimi

Kimi Raikkonen wil volgend jaar kampioen worden in de Formule 1. Jawel, je leest het goed. De Fin wekte in zijn tweede periode bij Ferrari nog maar zelden de indruk dat het heilige vuur nog brandt, maar dat doet het wel degelijk! Tenminste, dat laat Kimi optekenen in de Corriere dello Sport.

Onlangs kreeg de kampioen van 2007 weer wat kritiek/motivatie te verduren van Sergio Marchionne, die tussen de regels door te kennen gaf dat 2018 écht het laatste jaar wordt voor Kimi bij het team, mocht de man uit Espoo er niet in slagen zijn resultaten te verbeteren. Het gekke is echter dat je zou kunnen zeggen dat Kimi de afgelopen jaren juist precies op het juiste niveau presteerde: net voldoende voor Ferrari om hem niet de laan uit te sturen, lang niet goed genoeg voor Vettel om zich bedreigd te voelen.

De Fin leek het allemaal wel best te vinden. Hij angelt nog altijd miljoenen binnen voor Minttu en de kids en zal het geen straf vinden af en toe nog eens in zo’n snelle F1 te stappen voor een zondagmiddagritje. Doch misschien voelt de Fin dat het einde nu echt nadert en wil hij er nog een keer helemaal voor gaan.

Dat moet dan gebeuren met een nieuwe race engineer. Dave Greenwood, die over Kimi’s auto ging vanaf 2015, keert namelijk terug naar Manor Racing dat tegenwoordig uitkomt in de Endurance racerij. Zijn opvolger is nog niet bekend, maar het gerucht gaat dat Marco Matassa een goede kans maakt. Matassa werkte eerder met Ricciardo en Sainz bij Toro Rosso.

Om verschillende redenen hopen we vurig dat Kimi er inderdaad in slaagt het Sebbie lastig te maken, maar we hebben er een hard hoofd in. Geloof jij dat de inmiddels oude Kimi de Kimi van vroeger nog terug weet te vinden?26 reacties

Als er een heilig vuur in Kimi zou branden dan zou “The iceman” toch smelten?
@mashell: Hij heeft laatst een Instagram account geopend, dus de wonderen zijn de wereld nog niet uit!
@mashell: mwaahh
@mashell: Mans not hot zeggen ze tegenwoordig. Dat geldt ook voor Kimi denk ik zo.
@viezefreddyw: Le mans not hot zonder lmp1 zegt kimi.
Ik gun het kimi van harte maar ikzelf geloof er niet in
Waarom moet ik wanneer ik Kimi zie altijd aan dit nummer denken?
https://www.youtube.com/watch?v=OZpgnYhzdkI
@jeroenwz: haha, ik moet altijd aan het volgende nummer denken bij Kimi: https://youtu.be/XEjLoHdbVeE
Oke, misschien is dit een goed moment dat ook ik bekend maak dat het me wel wat lijkt F1 wereldkampioen te worden… volgend jaar…
Ja, lijkt me wel wat
Ga aub met pensioen!
1 ding weten we zeker, kampioen gaat hij niet meer worden. Ik trakteer heel autoblog op pils met bitterballen op het Spui in Amsterdam mocht het wel gebeuren. Datum: als Kimi kampioen wordt
@wildbeest: tevens eerste autoblog meeting, auto’s showen mag
@wildbeest: jij bent al even niet meer op het Spui geweest denk ik…
@dizono: woon om de hoek, denk dat jij de nieuwe regels niet begrijpt
@wildbeest: showauto’s dan?😂
Ik hoop het, vind het een geweldige coureur wanneer hij de juiste motivatie heeft.
Max wacht maar een jaartje, of zes.
Heb er een hard hoofd in, maar élke coureur wil toch kampioen worden?
Tja, ik denk dat het opzich nog kan… maar of hij er zelf dusdanig in geloofd dat hij het kan is wat anders. Hij heeft toch echt wel skills nog. Denk dat we de afgelopen seizoenen gewoon een Kimi gezien had die geen stok achter de deur had, en dus niet gemotiveerd werd om er echt voor te gaan…
Hij komt altijd vrij onverschillig over in de media, maar achter de schermen schijnt het een enorm vrolijke en grappige gozer te zijn. Hij liet op zijn instagram (Ja echt, daar doet hij nu aan) al doorschemeren aan een autobiografie te werken en ik kan persoonlijk niet wachten tot dat boek verschijnt.

En die titel in 2018? Die gun ik hem wel. Maar er zijn wel meer coureurs die ik het gun. En waarvan ik het waarschijnlijker acht dat ze die titel pakken.
Arme Kimi, totaal uitgelachen..
Wat had Kimi anders moeten zeggen? Neh, ik doe voor de lol mee?
Kimi is mijn favoriete coureur in de F1, zou graag willen zien dat hij kampioen wordt, al is het alleen om zijn reactie op het podium na afloop …..mmmhhaaaaa yes was a good race, Thank you, bye
Je doet toch mee om te winnen, lijkt mij. Als je halfbakken gaat rijden of alleen op ervaring, dan vormt hij nog een gevaar voor anderen of zichzelf. Of zal hij alleen voor de centen rijden (hij heeft vast al genoeg).
@eefie: “genoeg centen” is een mythe, dat bestaat helemaal niet.
@eefie: als je 2e rijder in het team bent krijg je wel eens team orders om de andere voor te laten gaan…dat heeft Kimi ook gedaan afgelopen jaar.
Wel zuur hoor, iedereen zou gewoon voor plek 1 moeten gaan.
Tja, het zou gek zijn als hij zou zeggen dat hij met een vierde plaats tevreden is.
Van mij mag hij kampioen worden en dan een rosberg doen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).