In deze Citroën camper is er genoeg ruimte voor je speeltjes

Auteur: , 16 Reacties

Hier kun je tenminste iets mee.

Citroën heeft een nieuwe niche gevonden om klanten te scoren: die van rondreizende motorsporters. De Fransen kwamen vorig jaar op de proppen met een eerste model in dit segment, in de vorm van de Jumper Biker Solution. Het merk vond de naam zo goed passen, dat het deze opnieuw heeft gebruikt voor een tweede versie.

De Citroën Jumper Biker Solution Multi is, zoals zijn naam doet vermoeden, tot nog meer in staat dan het origineel. Wie op weg gaat met de capabele camper, kan bijvoorbeeld zijn motorfiets (inclusief zijspan!), quad, kart of zelfs zijn jet ski meenemen. De ‘Multi’-uitvoering onderscheid zich nog verder van het instapmodel door binnenin een elektrische lier te hebben, zodat je het pleziervoertuig naar keuze niet met man en macht naar binnen hoeft te trekken. Eenmaal binnen wordt het voertuig op zijn plaats gehouden door een speciaal slot, zodat hij bij een flinke rempartij niet ineens door de cabine vliegt.

Dat de Jumper Biker Solution voldoende ruimte heeft voor zulke apparaten, betekent niet dat er geen plaats meer is voor mensen. Integendeel, volgens Citroën moeten er juist vier personen comfortabel in kunnen slapen. Zo kan er boven de parkeerplaats een bed worden uitgeklapt, waarop twee man kunnen uitrusten.

De ‘Multi’-uitvoering is gebaseerd op de Citroën Jumper L3H2 en wordt aangedreven door een 165 pk sterke BlueHDi-dieselmotor. Over de grens, in Duitsland, kost hij 51.100 euro.16 reacties

Twee motoren zonder zijspan achterin en dan op naar de bergen. Relaxte heen- en terugreis en op locatie lekker bochtjes happen.
@stalensnuitje: of de Abarth 500 er in, kom je ook zonder hernia aan maar kunde toch nog lekker sturen op plaats van bestemming
@kennone: mwoah, als je dan toch een auto erin zet kun je toch net zo goed daarmaa de heen- en terugreis doen?
@stalensnuitje: een Classic 500 .. dat kan, maar poah, dat is wel een tour.
Toch ongeveer de helft van de prijs tov zo’n transporter camper.
Een Abarth 500 achterin een Jumper? Lijkt me niet…
@luckyluck: overdwars past ‘ie net denk ik.
@luckyluck: Classic ook niet, volgens mij past dat best
Jup! Ik wil hem! Alleen jammer dat hij niet op benzine rijdt. (Met een extra grote tank zou je je voertuigen dan ook kunnen bevoorraden)
@tjorque: benzine zuipt veel teveel in zo’n voertuig, dat moet je echt niet willen. Gewoon lekker een HDI erin en 3 echte jerrycans meenemen (die zijn nog altijd het best). Daar heb je zat aan voor een weekendje pret.
4 man in een halve camper lijkt me wat krap, maar met je eigen kart de leukste circuits van Europa afwerken zie ik wel zitten.
Kijk, deze Europese interpretatie van multi purpose, daar heb je een stuk meer aan dan die TJ Cruiser van het vorige artikel.
Gaaf ding, zou er zo mee wegrijden!
Ik zet het speelgoed wel op een aanhanger, staat t niet te meuren en de lekken in de camper
Liever op een aanhanger en binnen een fatsoenlijk bed
Wat met maximum toegelaten gewicht van 3500 kg??
Jullie plempen hier berichtjes over zogenaamde campers, wat helemaal geen camper zijn! Doe gewoon lekker over auto’s schrijven, van campers hebben jullie echt geen verstand!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).