In dit jaar keert de Dodge Viper terug? [updated]

Auteur: , 23 Reacties

Asjemenou.

Viper

Het leek zo definitief, het einde van de Viper. Een supersportwagen uit Amerika die inmiddels een iconische status heeft gekregen. Ieder model werd het krankzinniger, met altijd een lel van een V10 onder de motorkap.

In een wereld waar milieudoelstellingen en autonoom rijden op de agenda staan is eigenlijk geen plaats voor de Viper. Heel gek werd er dan ook niet opgekeken toen bekend werd dat de stekker uit de auto werd getrokken.

Er lijkt echter licht te branden aan het einde van de Viper-tunnel. Car & Driver weet te melden dat de muslecar terugkeert voor het 30-jarige bestaan van de Viper. Op de 2019 Detroit Autoshow zou de auto gepresenteerd worden. Veel details zijn niet bekend, maar wel is duidelijk dat deze Viper een handgeschakelde, nieuwe atmosferische V8 gaat krijgen. Men spreekt over meerdere varianten, met vermogens tussen de 550 en 700 pk.

De Viper komt er als coupé en als convertible. Het nieuws is opmerkelijk te noemen, want FCA heeft meer baat bij volumemodellen dan dit soort fun projecten die vaker meer geld kosten dan opleveren. Mocht het nieuws officieel kloppen, dan kunnen we stellen dat ze bijzondere koffie drinken, daar op het hoofdkantoor van de Italiaans-Amerikaanse multinational.

UPDATE
: helaas, Sergio Marchionne heeft de Viper-reïncarnatie afgeschoten.23 reacties

kan iemand mij vertellen hoe ik op de site van caranddriver.com kan komen.
ik krijg namelijk de volgende melding te zien: ”Sorry, this content is not available in your region.”
@kimhung: ik krijg de zelfde melding. Dus alleen via VPN waarschijnlijk. Je kunt de Opera browser downloaden. Die heeft een gratis VPN ingebouwd. Die is waarschijnlijk wel goed genoeg om deze restrictie te omzeilen. Netflix zal je niet voor de gek houden. Maar dit lukt wel vermoed ik.
@kilum: Met dank aan de GDPR waarschijnlijk. Een VPN opzetten naar een land buiten Europa is dan vooralsnog de enige oplossing…
@astra: Precies, je kunt bij Opera ook kiezen voor een VPN vanuit de US of A. Daarom, Opera is gratis en heeft een Gratis VPN. Daarnaast is het sowieso betrouwbare software. Wat je niet van de meeste gratis VPN’s kunt zeggen.
@kilum: voor netflix: express vpn
@cloverleaf: Of evt: per ongeluk vpn
@kimhung: Wel vreemd, eerder kon je daar gewoon op. Wellicht even op motortrend.com kijken
Hmm een Viper met V8, ik weet het niet.
@tvklarenbosch: inderdaad sluit dan af met een V10.
@porschepdk: of een 5-cilinder met elektrische supercharger!
@theblazerunner: of met een hekkie
@porschepdk: of met een hekje
@tvklarenbosch: nog altijd beter als een 3 cilinder
@jarnobakker: dan. Beter dan.

“Neeeeee, beter he!”
@julez: n-n-n-n-nuldertig he!
@awesome: b-b-b-b beterrr als nu-nu-nulllll twintig.
@tvklarenbosch: Hoe jammer het ook is. De oude viper met v10 was gewoon niet meer rendabel. En dan wordt zo’n auto vrij snel geschrapt binnen een concern wat toch al niet heel lekker draait.

Denk dat dodge er daarom goed aan doet om een goede sportwagen met v8 te ontwikkelen en die voor 60-70k in de markt te zetten als corvette concurrent. Om vervolgens te mikken op zo’n 10.000 stuks per jaar te verkopen. En dan misschien over een paar jaar alsnog een gelimiteerde versie met v10 bouwen.
@tvklarenbosch: nee want een ford gt met een 6 cilinder is ook vreselijk uitgepakt… welkom in 2018. Waar 4 cilinders ook gewoon 500 pk kunnen hebben. Al rijden cossies al 20 jaar rond met 500 pk in een 4 Cillinder . Maar he alles is eng en gek.
Ik had verwacht dat de Demon motor er wel in zou komen mochten ze de Viper toch nog weer gaan doen. Maar atmosferisch is ook tof. Hopelijk een screamer zoals de VOODOO V8 van Ford.
@e34m5touring @kilum @erwine60 Thnx voor de tip’s
Woohoo! wellicht ook iets zuiniger dan de vorige v10. De prijs staat hier inmiddels op 3 dollar per gallon dus zuinige autos zijn weer in trek:P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).