Is dit de nieuwe Maserati Ghibli?

Auteur: , 62 Reacties

Is dit de auto die gehakt moet gaan maken van Duitse kanonnen als de BMW 5 Serie, Audi A6 en Mercedes E-Klasse? Het lijkt erop dat we hier te maken hebben met de Maserati Ghibli.

Volgende maand zal Maserati tijdens de Shanghai Auto Show het kleinere broertje van de Quattroporte onthullen en dit zou best wel eens die auto kunnen zijn.

Wat we zien is een designmodel en een schets die duidelijke overeenkomsten vertoont met de nieuwe Quattroporte. Het zou ook nog kunnen dat we hier op het verkeerde been worden gezet en dat we te maken hebben met oude (afgewezen) voorstellen voor de Quattroporte.

Als basis voor deze auto schijnt Maserati (wederom) de Chrysler 300 Lancia Thema genomen te hebben. Onder de kap zullen we V6 en V8 motoren vinden die benzine drinken en er schijnt ook nog een V6 te komen die op diesel loopt.

En mocht alles een beetje meezitten dan komt Alfa Romeo in 2030 met een eigen versie van deze Maserati. We zullen het zien! (via: jokeforblog)

PS Die rare hazenlip motorkap is niet echt mijn smaak, maar dat is persoonlijk.62 reacties

mm.. Lijkt me een designstudie van de Quattroporte. Anders is dit wel een ”Audi’tje”
@JamesBond007: zelfde probleem als die nieuwe spijker, te hoog en gedrongen en lijkt daardoor te dik. Bij audi worden ze iig nog breder en dikker :p
@darkpluisje: optisch bedrog! Welke Audi is breed, een A4 is zeer smal en klein van binnen.
@rufctr01: de audi quattro vind ik wel breed
@rufctr01: A5/A7?
@TimoBac: die zijn niet breder dan hun sedan zusjes A4 en A6.
@darkpluisje: Nou, dat zie ik absoluut niet. Ik zie een mooie brede achterkant en een mooi lang profiel met lange wielbasis.
@rufctr01:
Nee zo bedoel ik ‘m niet. Ik bedoelde met ”een audi’tje doen” dat ze een bestaand model verkleinen, beetje aanpassen en dat je daarna bijna geen onderscheid kan maken tussen een a8 of a4. In dit geval dus de Ghibli
Laat maar komen, veel mooier als die Duitsers!
@lexlfa:
”dan” is als iets meer of minder is. ”Als” is gelijk aan iets.

Damn.. nu begrijp ik die spellingnazi’s eindelijk.
@JamesBond007: k hoor/lees/zie nog te vaak dat mensen dan/als met elkaar verwisselen… Waarom snap ik alleen niet. OT: Lol op de laatste 2 zinnen. En de impressie ziet er tof uit! Ik zeg maken!
Naar mijn mening zou dit wel eens gehakt kunnen maken, maar alleen als de prijs ook die van de A6, E, 5 serie is
@mister: in ieder geval niet gelijk aan de prijs van de instapmodellen. Prijzen zullen waarschijnlijk beginnen bij het niveau van de 535i/550i E300/E500.

Gok op zo’n 70.000 euro.
@mister: het is in ieder geval iets aparts
In 2030 komt alfa met een versie hiervan?! Goede lange termijn plannen… Misser dat hier geen vier cilinders in komen, daardoor blijft het succes waarschijnlijk uit.
@kraakensmaak: het sarcasme komt blijkbaar niet over bij jou.
Dit is 1 van de voorstellen waaruit het uiteindelijke model ontstaan is. De afbeeldingen staan (ook?) in de laatste editie van Auto&Design (198)
Ziet er goed uit, maar de mannetjes van Maserati kunnen toch wel beter dan dit hé. Het is gewoon niet echt spannend genoeg….
@kapiteinaudi: hahaha, weet wat je zegt over spannend. Dat is dat merkje van jou al heel lang niet meer. Die kunnen veeeeeeeeeeeeel beter maar zijn lui.
@rufctr01:

Nou de RS6 Avant C7 is ander echt wel gaaf. Gaver dan bijvoorbeeld de E AMG Avant.
@heidi:
Nu moet je me ff helpen, sinds wanneer maakt Mercedes Avant’s?
@jrk68:

Wat kan jou het schelen, je weet wat ik bedoel, dat telt…
@heidi:
Veel, ik mis nieuwe ontwikkelingen niet graag….
@jrk68:

Dan moet je de story, prive, weekend et cetera lezen…
@heidi:
Op auto gebied dan…. de rest boeit mij niet zo, en al zeker dat gooise kneuzenkorps niet.
Is Heidi ongesteld…?
@heidi: sorry, ik vind de AMG vele malen mooier.
Asian motherfackaaaaah
@ravi:
Hé dokter Anders praat jij ook zo tegen je patienten….
@jrk68: Wel als het een Aziaat is. Nee dat mag ik natuurlijk niet zomaar zeggen. Op AB is dat wel even anders dan in de realiteit natuurlijk.
@jrk68: Daarintegen vond ik ‘the Hangover’ een leuke film, en vooral Chow!!
@ravi:

MR! Het is Mr. Chow, ja!
integralechubasco
ziet er VERDOMME goed uit… :P

Doet me denken aan de schaalmodel van de studiemodel van de vorige Quattroporte. Dezelfde presentatie iig.
Robbie , 2014 en dat is volgende jaar de nieuwe 166 van Alfa Romeo op basis van de maserati ……
@tweede_woning: maar het gaat om Alfa, een merk dat auto’s uitstelt als een puber z’n huiswerk. Net als bij die puber komt het er uiteindelijk meestal helemaal niet van.
@mashell: het antwoord is ook nogal ”puber” , maar laten wij dan beslissen niet alleen te willen zien maar vooral kopen .
Mist toch iets van het gevoel dat je krijgt bij andere Maserati’s, vooral de voorkant, en dan net voor de voorwielen/onder de voorlampen (en miss de voorlampen zelf ook wel). Is te vlak en te leeg daar. Achterkant ziet er daarentegen wel mooi uit!
Lekker positief stukje weer over een Italiaans merk. Dat van die Lancia / Chrysler grap weten we nu ook wel weer.
@ferry832:

Zeg dit tegen de mensen die het continue hebben over mercedes – taxi, audi – petjes et cetera…
@heidi: Ja, maar ik ben niet 1 van die mensen. Ik heb inderdaad niks met Duitsers maar veroordeel niemand.

De Italiaanse auto iedere keer vernederen vind ik echt niet op zijn plaats. Hoe het ook ontstaan is, de Italianen moeten het met veel minder budget doen dan de Duitsers. In dat opzicht vind ik het dan bijzonder knap wat ze toch nog uit de hoed weten te toveren en ik vind het knap dat er doorzettingsvermogen is om het te blijven proberen. Om dan ieder keer een grap te maken over de beperkingen ( zoals het gebruik van zogenaamde Chrysler onderdelen ) vind ik nogal slap. Gelukkig zijn er nog onderscheidende auto`s die ondanks het gebrek aan perfectie mijn hart nog sneller laten kloppen. Maserati is daar een voorbeeld van.
Maserati, een van de mooiste merken.
@rufctr01:

*proest*
@rufctr01: Ik kan niet geloven dat ik het met je eens ben!
Ik vind het eigenlijk echt erg wat er met Maserati aan het gebeuren is. Niet dat ik de nieuwe Quattroporte lelijk vind, ik vind hem zelfs mooi maar het is toch niet echt Maserati zoals het hoort te zijn hé. Het lijkt gewoon echt Chinees, en niet Italiaans. Waarom maken ze eigenlijk zoiets als dit? Maserati hoort sportwagens en GT’s te maken, zoals ze dat deden met de Ghibli in de jaren 60.
Ik hoop echt niet dat ze mijn favoriete auto (GranTurismo/GranCabrio) gaan verneuken…..
@kapiteinaudi: Iedereen heeft het over de oude Quattroporte maar niemand kocht hem. Ze gooien het nu over een andere boeg in de hoop meer te verkopen.

In de jaren 80 hebben ze de biturbo`s gehad waarvan een aantal uitvoeringen te vergelijken waren met de 3 serie klasse. Ze bouwen gewoon meer modellen om meer bestaansrecht te verkrijgen.
@ferry832: Ze willen inderdaad groter worden, en ik ben er bijna zeker van dat dat gaat lukken. Maar dat is jammer…. Over een paar jaar is Maserati niet meer dat exclusieve merk dat ooit de mooiste auto’s maakte…..
@kapiteinaudi: Zonder veranderingen zou er misschien helemaal geen Maserati meer zijn over enkele jaren.
@kapiteinaudi: maar dat is Porsche ook niet
@W115: Dat is waar. Juist hetzelfde verhaal, Maserati zal binnenkort ook wel met een SUV (Levante) komen. Goed voor het bedrijf, maar stiekem moet ik daar toch van huilen :(
@ferry832:
Kijk naar merken als Spyker, Morgan, en zovelen die failliet zijn gegaan… Komt allemaal omdat ze niet commercieel genoeg waren/zijn. De enige manier om daarin uit te blinken en ”goed” te verkopen is wanneer je iets extreems doet waardoor iedereen het wilt hebben. Zie Pagani, Koenigsegg. Gaaf, misschien niet 100% bij de tijd qua gadgets de afgelopen jaren. En wat gebeurt er nu? Pagani heeft een automaat met flippers, Koenigsegg ook. Zelfde voor Navigatiesystemen, hele multimedia interfaces.. Ze zijn weer bij de tijd.

Maar een merk als Maserati die Ferrari boven zich heeft, moet gewoon overleven om dit soort dingen te doen. Het is alleen zo jammer..
@kapiteinaudi: hij lijkt Chinees want hij is voor de Chinees. Niet voor de Chinees om de hoek, maar voor de Chinees in China. Daar verkoop je grote, luxe en dure auto’s.
Gevoel, passie en emotie. Wat jammer dat ik autistisch ben.
Voor een Ghibli heeft hij een stel deuren te veel.
Lelijk ding overigens.
Hoeveel zou hij kosten?
Zo die is lelijk. Net als de nieuwe 4porte. De enige twee mooie zijn de vorige 4porte en de gt stradale. Zeg ik het goed? Het is zo niet mijn merk.
@heidi: De granturismo MC Stradale, geloof ik… Italianen hé net duitsers. Carbon stripje hier, interieur strippen, letters in d typeaanduiding erbij en €1/5 deel boven de standaard prijs erop.. Voilá beter en sneller! (:
@hierboven: Dikke vinger allemaal..

Ik vind hem gaaf! Ik denk doordat hij kleiner zal zijn beter uit de verf komt (letterlijk) dan zn grotere broer.. Die chrysler mogen ze van mij in de usa neerpleuren..
Ik hoop het, strak ding! Alleen de achterkant mag van mij veranderd worden. Niet erg dat -ie op de Quattroporte lijkt, wel erg dat ze allebei wat van een Sonata weg hebben.
Gehakt maken van de E, A6, 5serie?
Met enkel 6&8pitters gaat hun dat zeker niet lukken.
Ik denk dat hij eerder in het A7 segment komt, of in dat van de CLS (maar dan geen coupe maar gewone 4deurs vorm)
Oeh, mijn hart sloeg even over!!
Hmm…Toch wel een beetje jammer dat ze niet gewoon de Nase van de nieuwe QP voor deze Ghibli hebben gebruikt, want dat is m.i. juist het beste deel van de nieuwe QP (die verder te lang is, een ruitje te veel heeft aan de zijkant en Koreaanse achterlichten). Voor de rest denk ik toch wel dat dit een hele mooie auto wordt en zo te zien eigenlijk de echte opvolger van het vorige model QP. Hopelijk ook met een mooi interieur zonder al te veel Chrysler 300…
Zooooooo zeg, in 2030 al een Alfa-versie van dit model. Gaan ze dat wel redden in zo’n kort tijdsbestek?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).