Is dit het laatste Bugatti-feestritje zonder Chiron?

Auteur: , 33 Reacties

Nee, dit is geen 60 km/u-langzaamaanactie van ontevreden Veyron-rijders, dit is de jaarlijkse Bugatti Grand Tour. Mogelijk is dit het laatste jaar waarin het gezelschap zo unifom is.

Onder bezitters van supercars heerst kennelijk de behoefte om met enige regelmaat de hort op te gaan met andere mensen die in het bezit zijn van hetzelfde merk/type auto. Ferrari doet dit in extremis, Lamborghini zeker ook, en dan heb je nog de Bugatti Grand Tour: een jaarlijkse nazomerrit.

In 2011 reed de karavaan door de VS, in 2012 werd Europa aangedaan, 2013 was het jaar van de zandbak, en vorig jaar ging de Grand Tour weer door continentaal Europa. Ook dit jaar was het weer Europa, de kustweggetjes van Kroatië en Montenegro waren ditmaal uitverkoren.

Nu waren het natuurlijk nog allemaal Veyrons, misschien zien we volgend jaar een Chiron erbij? Of komt dat te vroeg?33 reacties

Lekker contrast ook, Servië vs Luxe-wagens.
@ghost: Balkan Maffia heb poen genoeg voor luxe wagens hahah
Ik zou precies hetzelfde doen als ik in het bezit was van zo’n auto, geweldig toch?
@dampu020: Perfecte roadtrip. Sowieso is Italië/de balkan mooi om langs de kust op roadtrip te gaan.
@martinus: italië vind ik wat minder de hele sfeer is vergane glorie beetje als scheveningen.
Niemand die z’n klassieke Bugatti uit de stalling haalt hiervoor? Vind ik persoonlijk mooier dan de Veyron’s
Foto 11 lekkr
Lijkt mij het mooiste wat er is. Iets waarvoor je hard gewerkt hebt (denk ik), om er samen met andere eigenaren mooie ritjes er mee te maken. Is toch waar ze voor gemaakt zijn, in plaats van ze te laten verstoffen. Kilometers maken ermee is het mooiste wat er is.
@viezefreddyw: niet alleen bugattis, zo nu en dan in de zomer zie ik langs mijn huis (platteland) ook prachtige oldtimers voorbijrijden en oude motoren. Leuk om naar te kijken
Heerlijk! Waar ze voor bedoeld zijn, lekker kilometers maken.
Het valt me toch tegen dat er maar 8 Veyrons meedoen aan die Grand Tour. Je zou bijvoorbeeld verwachten dat, terwijl zoonlief Don loopt te patsen met z’n 2FastTouzani-gebeuren, papa Michel Perridon gewoon met een van de andere Veyrons mee doet met dit feestje. Of dat er een paar EB110-bezitters ook meedoen.
@Edge: Viel mij ook op inderdaad. Als ik een benoemenswaardige auto zou hebben (lees: supercar), zou ik het zeer tof vinden om hier aan mee te doen.
@Edge: een vriend van me organiseert een event voor Spyker eigenaren in de VS. Daarvoor zijn al meer aanmeldingen….
@Edge: Vorig jaar waren het er nog elf stuks, je mag 1 keer raden.
Mooi man!
Fantastisch!
Zal wel een grijsharig feestje zijn
Geen enkele Bug te zien…
Perridon deed niet mee?
Ik moet zeggen dat ik erg benieuwd ben naar de Chiron. De Veyron wist vooral te verrassen met de techniek. Mijn verwachting is dat de Chiron dat in mindere mate zal doen. Daarom hoop ik dat het uiterlijk verrassend is. Hopelijk wordt het een elegant en eenvoudig design dat lekker tijdloos blijft.
Komt die Chiron überhaupt nog wel? Kans dat het project op ijs gaat Is reëel sinds # Dieselgate
Komt gewoon. Zou je anders flink wat kosten qua afkoopsom aan alle mensen die al een koopcontract hebben gesloten.
@kapitein187: is toch alleen een refund als er iets betaald is? Als je geen auto hebt kun je de overeenkomst niet nakomen, maar is er in dat geval schade? Lijkt mij niet, dus kan men er onderuit…
De ontwikkeling van die auto kost zomaar 500 miljoen, waarschijnlijk meer. Als ze al 20miljoen minder gaan betalen aan de voetbalclub dan is 500 miljoen tot een miljard best de moeite. Vergeet niet dat als het “worst case scenario” voor VAG uitkomt de schade mogelijk boven de 70!!! miljard!! Euro uit kan komen volgens analisten… Dan wordt het voortbestaan van DE hele groep bedreigt.. Who the hell gaat zich dan druk maken over een paar figuren met meer geld dan goed voor ze Is?
@w0o0dy: Zoals ik gisteren al stelde: het is een goede manier om de aandacht af te leiden van dieselgate. Bovendien is een groot deel van het ontwikkelingswerk al gedaan bij de Veyron dus wellicht kan er nu wel iets aan worden verdiend.
@berlinetta: precies. Het zou kunnen dat de Chiron geen echt nieuwe auto is maar gewoon een grote facelift zoals de Golf 6.
Lijkt me een heerlijke vakantie!
Maakt geen enkele indruk op me, en het zegt veel over hoe deaud de Veyron nu al is (of misschien altijd al is geweest). Als de appel niet ver van de stam valt krijgt de Chiron het knap lastig.
Volstrekt onvergelijkbaar met bijv. een bijeenkomst van Japanse F40-rijders:
http://images.caradisiac.com/images/1/1/3/1/21131/S7-Meeting-F40-au-Japon-Magnifique-90970.jpg
@stephanotis: Face it ook na 50 jaar zal dit tijdperk worden herinnerd als het Veyron-tijdperk (2005-2015)
Ik ben erg benieuwd naar de Chiron. De Veyron is een technisch kunstwerkje en dat zal de Chiron ook zijn. Een luxe GT die snelheden behaald van een magneettrein.
Heb wel een zwak voor de Veyron vooral voor de Supersport, heerlijk in Nederlands oranje.
Ziet er goed uit, lekker roadtrip
Ik zie er maar 7
@jeppie: inderdaad meer un petit tour

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).