Is dit nou een G-Klasse, of toch een Suzuki Jimny?

Auteur: , 10 Reacties

Het verschil is amper te zien.

Sinds tuners zijn begonnen met het aanpakken van de nieuwe Suzuki Jimny, is gebleken dat de auto na een bepaalde behandeling toch vrij veel kan lijken op de Mercedes G-Klasse. Na het zien van het project van de Duitse firma Delta4x4 raken we helemaal de kluts kwijt. De subtiele aanpassingen en de felle gele kleur zetten je gemakkelijk op het verkeerde been.

Ontzettend veel heeft Delta4x4 niet aan de G-Klasse veranderd, maar het is voldoende om de auto anders voor de dag te laten komen. De Geländewagen is bijvoorbeeld met 30 mm verhoogd, hij heeft nieuwe wielkasten, 23″ velgen met dikke off-road banden en een bullbar. Op de optielijst staat nog een liftkit van 50 mm, voor wie de eerste keuze niet voldoende blijkt. In zijn meest uitbundige vorm zweeft de koets 41 cm boven het wegdek.

Over de optielijst gesproken, volgens Delta4x4 zijn er nog meer aanpassingen mogelijk. Het bedrijf heeft nog een dozijn aan wielpakketten in de schappen liggen en naar eigen zeggen komen er nog een aantal nieuwe upgrades aan in de nabije toekomst.10 reacties

Suzuki Gimny?
Lifestyle .. fuck Yeah ..
1000 kg ..
102 peekaa ..
130 Nm ..
145 km/h ..
Starre assen ..
4 traps automaat ..
Shitload aan bpm ..

Maw .. een ouwe Opel Frontera is hipsterder ..
@lincoln: Ik had zelf een zwak voor de Opel Monterey. Trooper met een premium Opel Badge. Beter wordt het niet. Die rijden nu allemaal nog rond daar waar geen wegen zijn.
@willeme:

En Holden en Landwind en Honda ..
Yep .. Isuzu deed leuk zaken toen ..

Zeker een special waard ..
@willeme: ja de Monterey! Wat een heftige bak was dat!
Ik weet dat zo’n oudere G-klasse veel kan, maar zag laatst het onderste filmpje en was toch aangenaam verrast hoe goed het nieuwe model dus óók is.

https://youtu.be/e6T0SXa4lkc
@jack_abarth: Tja, maar anno 2019 verwacht je ook niet anders, 20 jaar geleden – toen ik voor het eerst in een G reed – stond ik toch wel even te kijken hoor; zo uit de blubber in de leren bekleding stappen en met 160km/u over de snelweg naar huis zoeven alsof het een taxi was. Totaal andere beleving dan de oude Land Rover die ik gewend was (en je niet voor je lol boven de 100km/u reed). Oja, en een stuk betrouwbaarder ook dan de LR !
De fotograaf verdient een lintje voor het uitzoeken van de foto locatie’s.
Dit is duidelijk een verbouwde Jimny, maar toch knap gedaan!!
Side by side foto’s maken toch wel duidelijk welke welke is? :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).