Is Mercedes’ mini-SUV GLAmorous?

Auteur: , 10 Reacties

Ligt het aan mij, of komt deze kleine SUV van Mercedes helemaal niet zo groot/hoog over? Het lijkt net een Mercedes A-Klasse waarvan de vering iets te hoog staat.

Mercedes GLA @ IAA 2013

Daar waar Audi en BMW ervoor hebben gekozen om hun kleinste SUV’s (X1 en Q3) redelijk anders te maken dan de rest van het gamma heeft Mercedes duidelijk voor de makkelijkere weg gekozen. Niet dat daar iets mis mee is, maar wat meer verschil met de A-Klasse was wel leuk geweest.

Qua motoren krijgt de GLA zo ongeveer hetzelfde onder de kap als de A-Klasse, maar zoals te verwachten ligt de Co2-uitstoot wel fractioneel hoger. Vierwielaandrijving is overigens altijd een optie op de GLA. Vanaf maart 2014 staat de GLA bij de Nederlandse Mercedesdealer.
10 reacties

Mooier dan zijn directe concurrenten, maar om nou morgenochtend bij de dealer op de stoep te liggen met m’n chequeboek…, neh.
Tja, beetje BMW naaaperij…
Ik weet niet hoor, maar er bijna geen carrosseriedeel hetzelfde t.o.v. de A-klasse. Kijk eens naar die lijnen in de flanken en naar de zijruiten. Dit zijn maar een paar voorbeelden, als je er een foto van de A-klasse naast zet zie je ineens dat de GLA toch echt wel een andere auto is.
@spike: dat klopt wel, maar hang je er geen foto van de A klasse naast dan zie je hier gewoon een A klasse op hoge poten. De grote vraag is dus: waarom heeft Mercedes terwijl ze alles overnieuw deden dan toch weer ongeveer het zelfde gemaakt als bij de A klasse?
@mashell: omdat bmw en audi en de rest dat ook doen? Best geslaagd als ik mag zeggen, zal je worst wezen als je daar in rijd volgende zomer
Vind hem zonder twijfel geslaagd !
Met AMG pakket is hij niet eens hoger, denk ik…
Cool/hip/lifestyle/maar toch praktisch dingetje voor minstens net zo hippe Randstad moeders/oma’s.
Doe mij maar een SUVtje van Franse makelaardij, die zijn tenminste nog gezellig.
Waar ik niet over te spreken ben is de achterkant, en dan vooral de achterlichten. Kennelijk blijft het lastig om iets echt moois te ontwerpen voor de premiumboys in dit segment.
Idd: 5cm verlagen en je hebt weer een leuke hatchback.
Had wel iets meer van het conceptmodel mogen hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).