Jaguar onthult de XE met helicopterstunt boven Londen

Auteur: , 13 Reacties

Je kunt nog zo je best doen je nieuwe model geheim te houden, maar als je de auto met een helicopter over de Londense Thames vliegt, dan kun je erop rekenen dat er foto's opduiken.

Jaguar XE onder helicopter

Jaguar wil zijn XE vanavond waarschijnlijk lanceren met een spectaculaire video, want gisteren dook het nieuwe instapmodel van de Britten opeens op in Londen. De XE bungelde onder een helicopter, gevolgd door een tweede heli met een filmcrew. De Britten doen daar overigens alles behalve geheimzinnig over, want ook PR-man Gordon Snoddy deelde een foto van de stunt.

Jaguar XE boven Londen

De Britten willen met de XE een nieuwe markt aan boren, door ‘m weg te zetten tegen een prijs die voor meer mensen bereikbaar is. Dat betekent gelukkig niet dat aan stijl of prestaties is ingeboet, want de XE is en blijft een echte Jag, aangezien van het topmodel bekend is dat-ie bijna de 300 km/u haalt.

Overigens kunnen we de lijnen van de nieuwe Jag al een beetje afleiden uit de Jaguar XE word cloud sculpture die sinds vrijdag te zien is in het London Design Museum. De metalen sculptuur bestaat uit 95 woorden in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Russisch en Mandarijn.

Vanavond zien we ongetwijfeld meer van de XE, want dan volgt de officiële presentatie van de auto, ook in Londen. We gokken dat dan ook duidelijk wordt wat Jaguar precies gefilmd heeft boven de Britse hoofdstad.

Foto’s via: @Kent_999s, ‏@stercore_faciem, @StephenRGraham en XEForums.co.uk.
13 reacties

Vette shit!
Lekker. Vandaag een nieuwe Jaguar, morgen het nieuwe topmodel van Mercedes. Deze week is nu al geslaagd.
@italia007: Morgen de nieuwe iPhone.. ;)
@hamerhaai:

Hoef ik niet, ik lees autoblog liever gewoon via de website ;)
@hamerhaai: haha zijn er nog mensen die dat interessant vinden dan? Hij kriigt een groter scherm, iets ander design en duurder;) ben wel benieuwd wat jaguar hier gaat neerzetten met de XE.
Dat doen ze leuk !
Een stijlvolle entree,laat dat maar aan de Engelse over.
Ik ben benieuwd! Aan de aankondiging zal het alleszins niet liggen.
Wat een gruwelijk ding
Ben heel benieuwd. Hopen dat hij een beetje kan concurreren met de grote 3 uit Duitsland.
Jammer dat ze due naam niet reserveren voor de nieuwe Etype
@porsche928:
Die naam is nog beschikbaar hoor. Want een opvolger van de E-type zou dan XKE moeten heten. Dat is de officiële benaming van de oude E-type.
Pssst, op de site van Autovisie staan al persfoto’s van het exterieur én het interieur. Mooie kar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).