Je wordt doodgegooid met Audi’s in nieuwe Captain America

Auteur: , 50 Reacties

U kunt vanaf volgende week 146 minuten genieten van Audi's finest.

Audi R8 V10 Plus met Robert Downey Jr.

Na het zien van Captain America: Civil War heb je weer wat extravagante superheldenactie achter de rug én ben je wat wijzer geworden op het gebied van Audi’s huidige line-up. De Duitse autofabrikant heeft (weer) een deal gesloten met Marvel om wat modellen te tonen tijdens de film.

Sterspeler Robert Downey Jr. zal achter het stuur kruipen van een kakelverse Audi R8 V10 Plus. Daarnaast zal de Audi SQ7 debuteren op het witte doek. Emily VanCamp, die de rol van Agent 13 gaat vertolken, knalt in een A4. Zemo, gespeeld door Daniel Brühl, doet de A7 Sportback. Audi zal tevens een speciaal reclamespotje lanceren ter ere van de film. Captain Audi: Civil Oil draait vanaf 28 april in de Nederlandse bioscoop. Een spann0nd stukje uit een achtervolgingsscène check je op Autojunk.

Audi50 reacties

Films met te veel auto’s zijn altijd kunstmatig k*t.
Een echte vrouw he, die in de rode Q7 achter het stuur zit. Vier auto’s met sirenes en al rijdend achter haar, maar mevrouw blijft stug vooruit kijken in plaats van even in de spiegel.. Zo zie je maar, een auto is nog steeds geen keuken.
@viezefreddyw: waar blijven de ‘begint hier steeds meer op dumpert te lijken’ comments?
@jordydeknecht: dikke bmw
Ik word altijd een beetje naar van films waarin duidelijk 1 merk sponsor is. Helemaal als het Audi is.
@mrrallycross: Eens. En nog meer als het ook nog een rukfilm is.
Daarbij is het compleet ongeloofwaardig dat de man die 100 Bugatti’s kan kopen, film in film uit in zon fkn saaie R8 rijdt :S
@vondudenstein: tja, ik zou als ik eindeloos geld had er toch ook echt een kopen.
@mrrallycross:

iRobot was op het randje, maar ben er zelf ook niet zo kapot van inderdaad.
@mrrallycross: Ik word altijd een beetje naar van films waarin duidelijk 1 merk sponsor is. PUNT!

Dit is met alle merken klote.

Audi is ook niet slim dit te doen.. een film als Ronin, met allerlei merken en interessante auto’s heeft vast veel meer voor het imago van die S8 gedaan dan dit of IRobot.
Dat geld ook voor de Transporter serie. Een ‘ held’ met een voorkeur voor 1 merk is geloofwaardig, een film waar jan en alleman in dat merk rijd NIET!
Tegenwoordig wordt je overal doodgegooid met “Sluikreclame”, geen filmpje of videoclip blijft onaangetast door één of ander merk dat denkt “subtiel” hints probeert te geven naar hun merk. Koop mij, koop mij!
BMW doet het ook bij de Mission Impossible films, tegenwoordig heeft elk film wel een “huismerk” voor de auto’s.
@misterdrogba: alleen bij James Bond vind ik het wel vet, dat ze zo graag de Britse merken erin willen en de auto’s er zelfs speciaal voor ontworpen werden. Wat een geld word er ook uitgegeven aan zulke ‘nutteloze’ dingen zeg
Audi zou toch moeten weten dat dit juist géén reclame is. Misschien heeft BMW al deze auto’s gekocht voor de film :)
Captain America… En dan wordt het gesponsord door een Duitse firma. Gemiste kans van de Big Three…
@e1000bmw523i: Ze wilden graag een Corvette ZO6, een Hennessy Escalade en een CTS-V. Maar die konden de cameramensen niet bijhouden.
Die achtervolginsscènes hebben ze goed gekozen met al die rechte stukken erin, zie je tenminste ook geen Audi’s onderstuurd de bochten uit vliegen.
Een leuke derde geldstroom voor filmmakers. Mits het allemaal een beetje binnen de perken blijft heb ik er niet zo’n problemen mee. Sterker nog, stel nu dat studio’s door merchandising films gratis gaan aanbieden? Zijn we meteen ook van die f^cking stichting Brein af…
@pomoek: Haha! Hahahaha! Muhahahaha! Gratis!! Ik heb in tijden niet zo gelachen :’)

Oh wacht dat was serieus?
@Gulli: Mja, dat was serieus, ik veronderstel dat je het niet zo goed gelezen hebt maar ik zeg duidelijk: “stel nu dat studio’s door merchandising films gratis gaan aanbieden?”. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden waar door product placement gratis of voor weinig worden aangeboden. Voordat je hier weer op reageert, lees even iets over de huisregels van autoblog: http://www.autoblog.nl/huisregels met andere woorden, reageer een beetje normaal.
Mijn beste @pomoek: Ik zou graag willen dat het zo zou werken, maar reken er maar niet op dat (in elk geval het oude) Hollywood ooit iets goedkoper zal maken. Je zegt het zelf al, een derde geldstroom. Als ze er een vierde, een vijfde, een achttiende geldstroom bij zouden krijgen dan zouden ze het alsnog niet gratis maken. Meer geld is meer geld, en dat geldt (ha!) al helemaal voor die Marvel/DC uitmelkerij. Nee sorry, gratis films ga je niet krijgen, hoe zeer ik het je ook gun en hoe zeer ik zelf ook hoop dat ik geen gelijk heb.
@Gulli: Ben het toch niet met je eens. Er is al veel content gratis beschikbaar (via Youtube, uitzending gemist e.d.). Veel vloggers doen al aan merchandising, waarom zou dat niet werken met een speelfilm?

Het succes van torrentsites is een 2e reden. Veel mensen willen voor sommige films en producten gewoon niet betalen. Het zou mij in ieder geval niet verbazen.
@pomoek: En daar moet ik je dan weer helemaal gelijk in geven. De nieuwe media pakken dit allemaal veel beter aan. De oude reuzen in Hollywood zitten te bibberen in hun megalomane villa’s omdat ze bang zijn dat ze op die miljoenenwinst die ze jaarlijks maken moeten interen. Dus gaan ze keihard in tegen alles dat tegen de oude wereld indruist. Ze willen dat iedereen braaf naar de bioscoop gaat en een godsvermogen betaalt voor een kaartje, daar nog wat extra’s bij doet voor een 3D bril en er nog een klein beetje nog meer extra bij voor de Imax-experience. Vervolgens raak je hopelijk idolaat van de film en begint het geld verdienen pas echt want dan ga je t-shirts, petjes, mokken, comics, spelletjes en meer van die troep kopen. Als dan de film dan op schijf uitkomt koop je die natuurlijk ook en verdienen de studio’s voor de zoveelste keer aan je. Dan zijn ze pas blij.

Ondertussen is er een dikke lobby tegen downloaden (en eigenlijk ook tegen de legale streamingdiensten) want stel je voor dat iemand niet gedwongen wil worden om 15,- uit te geven om een film te zien als hij met dat geld ook 2 maanden Netflix heeft of het gratis van de interwebs kan plukken. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat een van die grote studio’s/uitgevers een keer enorm hard onderuit gaat en kan inpakken, misschien zien ze dan eens in dat de oude manier van kijkers gijzelen, uitmelken en hersenspoelen om zoveel mogelijk geld te verdienen niet meer de manier is waar mensen op zitten te wachten. Laat ze maar eens flink bloeden.
Zal een saaie film worden.
Ik snap heel goed dat het logisch is wanneer JLR een Bond-film sponsort, maar hier snap ik niets van. Waarom zou Captain America, gemaakt om nazi’s te verslaan, ooit in een Duitse auto rijden? Geef die man een Mustang of Corvette.
Het is toch heel normaal dat autofabrikanten veel aan Product Placement doen in Hollywood producties.

Afgelopen 2 zondagen Season 5 van Homeland zitten binchwatchen. Daarin is zo ongeveer iedere auto een BMW. Oke.. het speelt zich af in Berlijn.. maar echt iedere auto van de CIA e.d. is van BMW. Alleen het hoofd van de KGB rijdt in een Audi A8.

Het ultieme product placement wat ik ooit gezien heb is i-Robot met Will Smith, daarin is werkelijk IEDERE auto een Audi. Dus ook gewoon ALLE geparkeerde auto’s e.d. in de straten. Dat kijkt dan wel vreemd.
@Freewarefreak: en wat dacht je van The Transporter? Dat is ook eigenlijk één grote Audi-reclame.
@jules713: Dat verklaart ook gelijk waarom Audi’s zo populair zijn bij plofkrakers…
@jules713: Was de eerste film niet met een 7 serie?
@siebren: klopt! Een 7 serie met handbak, heerlijk!
@misterdrogba: was een speciaal omgebouwde 750iL inderdaad met de handbak van de 850CSi. En vervolgens noemen ze hem in de film een 735i noemden…
@siebren: Ja, in de eerste film had ie een BMW 7, een E32.
@Freewarefreak: nope een E38
@misterdrogba: ooo ok :)
@jules713: Daar ben ik het niet mee eens. Zoals ik ergens anders al zei: een hoofdpersoon die een fan van 1 auto, in dit geval een Audi is, is best geloofwaardig. Net als met Aston Martins bij Bond en Mini’s in de Italian Job is die Audi eigenlijk een soort hoofdrolspeler in de films geworden.
Dat is heel anders bij deze film, waar jan en alleman in Audi’s rijden, dat is niet geloofwaardig en daarmee geen reclame. Ik heb de film nog niet gezien, maar ik verwacht dat het ook storend zal zijn.
Eigenlijk vond ik ondanks dat ik een fan van dat type BMW 7 ben, die ook enigszins storend in de Bond film, omdat op die plek Astons of in ieder geval Engelse auto’s horen.
@Freewarefreak:
Dat klopt niet, er is onder andere ook een omgebouwde Mazda MX-3 in iRobot. Als je die al niet ziet dan zullen de rest van de auto’s ook niet allemaal Audi’s gewezen zijn.
In een van de eerste frames van de film zelfs al:

https://www.google.at/search?q=irobot+cars&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwishojYwZrMAhUDlSwKHdRTDxoQ_AUIBigB#tbm=isch&q=irobot+mx-3&imgrc=toby7gW41UOVkM%3A
@fapfap: Mijn reactie was uit het hoofd na de film inmiddels jaaaaren niet meer gezien te hebben. Dat van de Audi’s is mijn in ieder geval erg bijgebleven. Dat er ook een Mazda in zat, ok, Mazda deed ook mee. Het is in ieder geval heeeeellll (te) erg Audi. :)
@Freewarefreak: Hawaii Five-O (de nieuwe serie) doet het ook, maar dan met Chevrolet. Op een gast met een oude Mustang na, rijden alle hoofdpersonages Chevrolet en politiemensen Chevrolets.
Ach ik vind het wel een leuke manier van reclame. Deze films zijn toch bedoeld als eenvoudig kijkvoer. Wat snelle auto’s die langs flitsen in beeld is dan ook geen ramp.
Doet me op de één of andere manier denken aan de film ‘Legendarme et les extraterrestres’

Met in de hoofdrol Louis De Funes…

Waarom weet ik ook niet… En veel van die film kan ik me trouwens ook niet meer herinneren, behalve dat Louis De Funes al stampvoetend ” l’huile… l’huile” loopt te schreeuwen.
Ik kan me nog herinneren dat bij de ‘nieuwe’ Casino Royale de hele parkeerplaats van Bond’s hotel volgepakt stond met Aston Martins, Lincolns, Fords, Jaguars, Land Rovers, Volvo’s. Allemaal auto’s van Ford Motor Company in die tijd. En uiteraard reed hij in een nieuwe Mondeo die nog niet op de markt was verschenen. Het was één grote reclamestunt (om over de Sony apparatuur en later Heineken maar te zwijgen) maar ze gebruikten in elk geval wél alle merken uit hun portfolio om het er niet te dik bovenop te leggen. Hier wordt Audi gewoon door je strot geramd.
@Gulli: vergeet ook niet de nieuwe Ka die schaamteloos geplugd werd! Of was dat in Quantum of Solace?
@Edge: Oh ja dat is ook nog zo, dat was in Quantum of Solace idd. Dat is natuurlijk dé perfecte auto voor een Bond-girl. Die past natuurlijk naadloos in het rijtje; Toyota 2000GT, Ford Mustang, MGB, Renault 5 Turbo(!), Ferrari F355 GTS met ons eigen Famke, en ja, toegegeven een kanariegele 2CV.
Bedankt voor de waarschuwing AB :)
Ach, het is tegenwoordig helemaal in om te sponsoren hé. In Batman v Superman zag je het ook: Opvallend veel wagens van de Fiat-Chrysler groep. Zelfs de baddies reden in een Iveco Stralis, terwijl Iveco niet eens actief is in Noord-Amerika. Voorafgaand aan de film waren er ook verschillende TV-spots van Turkish Airlines te zien, ééntje met Metropolis en ééntje met Gotham als bestemming. Drie keer raden van welke vluchtmaatschappij het logo opvallend in beeld kwam toen er een scene in een vliegtuig geschoten werd.
Suphelden films zijn voor kinderen…
In Mission Impossible is het ook erg (Mercedes)
In Die Hard 5 (die in Rusland) worden alle Audi’s/BMW’s ontploft of geplet door zo’n Mercedes 6-wielding. Sterker nog, volgens mij gaan daar alleen Duitse auto’s kapot, behalve Mercedes. Ik stoor me er wel aan als het zo extreem is.

Vroeger moest James Bond altijd ontsnappen of achtervolgen in een Renault 5, Citroen 2CV (for your eyes only) of Renault 9 (waarvan alleen de motor, voorwielen en bestuurdersstoel + stuur over zijn) en tegenwoordig in minimaal een Aston Martin of Jaguar, zonder enig verkeer op de weg, die aan het eind altijd sneuvelt.
Civil Oil? Lekker gekozen Audi.
Wat heb ik medelijden met sommige mensen hier die zich overal druk om maken lekker boeiend wie sponsort
En waarschijnlijk is die SQ7 in de film net zo snel als een R8 V10 in de achtervolging.
ash via Android app
Als de film de comics niet evenaart dan krijgt ie om deze reden (de Audi’s) nog 2 punten minder! Ze hadden liever Skoda’s kunnen gebruiken :P..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).