Jeep gaat met kleine SUV de Jimny slopen?

Auteur: , 8 Reacties

De SUV komt er sowieso, alleen de aandrijflijn is nog een vraagteken.

Jeep wil (misschien) een kleine elektrische SUV bouwen

Heb je altijd al een Jeep Renegade willen kopen, maar vond je hem net iets te groot? Dan heeft FCA goed nieuws: de autofabrikant wil namelijk in 2022 een ‘ultra compacte’ SUV gaan bouwen die de strijd aan moet kunnen gaan met de Suzuki Jimny.

Marco Pigozzi, hoofd van de Europese marketingafdeling van Jeep, zegt dat deze mini-Renegade een ‘bad-ass’ Jeep moet zijn, die iedere dag gebruikt moet kunnen worden. Het gebruik van de woorden ‘bad-ass’ is opvallend, aangezien de Renegade (zie hieronder) wat deze scribent betreft alles behalve ‘bad-ass’ is. Of dit betekent dat de nieuwe mini-SUV een compleet ander uiterlijk krijgt of dat Jeep niet weet wat ‘bad-ass’ is, is niet bekend. Volgens Pigozzi moet de nieuwe Jeep zo’n vier meter lang zijn, waardoor het voertuig net iets langer dan een Jimny zal zijn.

Zelfs Jeep had geen zin in de Renegade facelift

Pigozzi zegt ook dat Jeep ‘de mogelijkheid heeft om de auto te elektrificeren’, maar geeft niet aan of ze dat daadwerkelijk gaan doen of niet. Mogelijk maken ze daarvoor gebruik van het Common Modular Platform van PSA, waar de kleine Jeep na de fusie tussen PSA en FCA van gebruik zou kunnen maken. Dit platform wordt al gebruikt voor de elektrische versie van bijvoorbeeld de Peugeot 208, die Autoblog eerder testte. Hierbij zou een extra motor op de achteras kunnen worden geplaatst, om voor vierwielaandrijving te zorgen.

De mini-Jeep zou overigens niet de eerste (deels) elektrische auto van het merk zijn; eerder dit jaar kondigde Jeep PHEV-versies aan van de Renegade en Compass. Deze auto’s kunnen 50 kilometer volledig elektrisch rijden en hebben een 1.3-liter turbobenzinemotor onder de motorkap. Deze auto’s hebben vierwielaandrijving en een vermogen van tussen de 190 en 240 pk.

Via Auto Express.

Foto: Autoblogger via Autojunk.nl8 reacties

Is het wansmaak dat ik de Jeep Renegade steeds meer ga waarderen?.
@mikje90: dan hebben we samen wansmaak
@c4seum: Ik sluit me aan!
@mikje90: ik kan de looks tegenwoordig ook steeds en steeds meer waarderen maar het interieur…..pfff
Wat een ontzettend gave foto in de header!!!! 👌👌👌
Zou gaaf zijn als ze back to basics gaan en er een soort Willy’s Jeep van zouden maken.

Gewoon een simpel maar doeltreffend werkpaard. Geen onnodige gadgets er op en geen onnodige design frutsels en fratsels.
@moveyourmind: zeker gaaf. Die komt alleen nooit door de tests heen. En door de weinige hoeveelheid sterren zal hij ook niet verkopen. Maar het idee blijft mooi
@moveyourmind: MINI zou dat ook moeten doen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).