Jos Verstappen geeft Red Bull vriendelijke waarschuwing

Auteur: , 27 Reacties

Beetje druk op de ketel.

Verstappen-Wolff

Als een donderslag bij heldere hemel kwam afgelopen week het bericht naar buiten dat er volgend jaar kennelijk ergens op een strand in Amsterdam een F1 race wordt georganiseerd. Dat schreeuwt natuurlijk om een interview met Jos Verstappen, de man die ergens op een koude winterdag tussen Footwork en Tyrrell de basis legde voor dit heugelijke nieuws, door onze held Max te creëren. Kwaliteitspublicatie de Telegraaf pakte de handschoen op en babbelde even met de op één na beste Nederlandse F1 coureur aller tijden.

Het verhaal gaat natuurlijk om alle goede en ook potentiële slechte kanten (Max zou wel eens teveel afgeleid kunnen worden door alle aandacht) die kleven aan de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix, maar die kunnen we zelf ook wel bedenken. Het enige wat wij willen weten is: gaat Max ‘m ook gewoon winnen en zo ja, voor welk team dan?

Mensen die de eerste vijf races van dit jaar gezien hebben, weten immers dat Mercedes tot op heden 217 van maximaal 220 punten heeft gehaald. Dat terwijl de verwachtingen over de kansen van Red Bull Racing voorafgaand aan het seizoen nog hooggespannen waren. Ondanks dat Max Verstappen beter rijdt dan ooit, merk je aan zijn reacties na de volgende P3 of P4 dat de Nederlander ietwat geïrriteerd is over het feit dat hij het kampioenschap realistisch gezien nu alweer kan vergeten. Pa Jos geeft zelfs te kennen dat als Red Bull zich niet verbetert er wellicht niet eens incidentele zeges inzitten dit seizoen.

Dat roept uiteraard de vraag op: moet er dan een switch komen naar een ander team? Onvermijdelijk borrelen er vanuit het moeras dat de F1 paddock heet soms al speculaties omhoog die Max linken aan andere teams, met name het huidige dominante team Mercedes. Jos Verstappen zet de deur op een kier:

Je moet op het juiste moment in de juiste auto zitten. We hadden gedacht dat we dit jaar meer kans zouden maken. Mercedes heeft echter een betere motor én een betere auto. In de huidige situatie is het mogelijk dat Max dit jaar geen race wint. Al is het pas mei en binnen een paar wedstrijden komen er weer allerlei updates aan. Max zit heel goed bij dit team, maar we houden wel heel kritisch in de gaten welke kant het opgaat.

Dit heeft alles te maken met Max’ uiteindelijke doel, wat natuurlijk wereldkampioen worden is. Voor Jos is het daarnaast vooral ook belangrijk om de relatie met Max Emilian goed te houden:

We willen natuurlijk zo snel mogelijk wereldkampioen worden. Max en ik zijn heel eerlijk tegen elkaar. We bespreken alles samen. En bovenal hebben we veel lol met elkaar en een heel goede relatie. Dat is het aller- allerbelangrijkste.

Waarvan akte.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Volgens mij haalt Max meer voldoening uit een kampioenschap met Red Bull, waar ze alles op alles moeten zetten, dan het instappen in een (zekere) kampioensauto /-team waar bijna het halve veld mee zou winnen. Dit is lekker spannend zo. Eerst Ferrari proberen voor te blijven en dan pijlen richten op de zilveren pijlen.
@htadema: gelukkig maken Hamilton en Bottas het onderling voorlopig nog een beetje spannend voor ons. Altijd dezelfde winnaar is ook niet zo leuk, toch?!
@htadema: Ik denk niet dat Max het ook maar iets interesseert in welke auto hij kampioen wordt, ALS hij maar kampioen wordt.
@htadema: klopt, alleen als dat doel niet haalbaar is zul je verder moeten kijken.
Je moet het geluk hebben om bij het goede team te zitten. Alonso had het talent om constant het verkeerde team te kiezen en zelfs hij werd wereldkampioen. 2 keer zelfs. Dus ook Verstappen gaat er geluk mee hebben. Alles is relatief, Jos Verstappen moest het doen met opgewaardeerde zeepkisten, die hij op onmogelijk hoge posities wist te krijgen. Vond ik ook wel stoer. Een overwinning van Verstappen is extra gaaf omdat je weet dat het voor hem extra hard vechten is. Wat dat betreft stellen die kampioenschappen van Hamilton en die ene van Rosberg geen drol voor. Correctie: het is ongelooflijk knap wat de ingenieurs voor elkaar hebben gekregen.

Het gaat een beetje vallen of staan met Monaco. Als die Mercedessen daar óók wegrijden (daar heeft het alle schijn van), dan gaat de rest van het seizoen niet uitmaken.
@willeme: precies. Ik vind het leuker om te zien dat Norris al 12 punten heeft binnengeharkt met een McLaren die 1,5/2 jaar geleden geen knip voor de neus waard was dan dat Mercedes zijn zoveelste 1-2 pakt. De gevechten in de middenmoot zijn vele malen interessanter dit jaar! Die ligt ook echt goed bij elkaar in de buurt, tussen plaats 7 en 11 zitten maar 4 punten, en ver daarna komt die knurft van een Ricciardo pas 😄
@willeme: dat Alonso bekend staat om zijn ongelukkige carrièrekeuzes is niet terecht, in 2010, 12 en 13 werd hij 2e en had hij met wat meer geluk net zo goed WK kunnen worden.
Maar Max heeft toch de beste auto, zowel chassis als nu ook motor?
@retetikker: welke krant lees jij?
@retetikker: chassis altijd.
@rolov: Dat trek ik dit jaar zwaar in twijfel, of dat wel het geval is, heb het idee dat de 2018 auto beter was.
@HZW: qua tijden zijn ze er anders niet op achteruitgegaan. Dus deze auto is gewoon weer sneller dam de vorige edities.
@rolov: vhassis is op dit moment niet zo opperbest zullen we maar zeggen. Ze missen nog teveel mechanische grip
De nieuwe banden hebben Mercedes behoorlijk in de kaart gespeeld, echt zonde.
@jaapiyo: plusje voor die eerste zin. Als Sophie die bewuste nacht hoofdpijn had geveinsd was Ricciardo 3e geworden in Spanje.
Afhankelijk van of Hamilton na dit jaar nog door wil, zit hij volgend seizoen of het jaar daarna (als Hamilton zéker stopt) in een Mercedes. Zekerheidje.
@superfunky: Zou zo maar kunnen, Hamilton naar Ferrari i.p.v. Vettel.
@toniominestrone: nee, Ferrari gaat voor LeErq (en terecht). Hamilton is er klaar mee. Verliest hij dit jaar van Bottas, dan gaat hij andere dingen doen. Pakt hii de titel, dan heeft hij misschien nog motivatie voor een extra seizoen.
Battle van de komende jaren wordt LeClerq vs Verstappen lijkt me.
Red Bull kan redt het niet meer tegen de fabrieksteams. Max/Jos snappen dat echt wel.
@superfunky: Ferrari gaat voor Ferrari, niet goed dan de volgende, ferrari geeft geen ruk om wie de driver is (and rightfully so) als ze maar winnen
Ik denk dat Vettel wel eens eerder kan stoppen dan de meeste denken, Hamilton in de Ferrari waar die heel graag nog eens kampioen mee wil worden, en Max in de Mercedes. Bij Redbull gaat het niet meer lukken om een wereld titel te behalen. Al hoop ik het van harte.
Autoblog leest hier iets in wat ik niet zie. Zal toch geen clickbait zijn
Beste scenario is dat Max Bottas vervangt. Ben benieuwd wat die strijd tussen Hamilton en Max zou worden.
@enjoypunani: die is makkelijk. Max rijdt Hamilton zoek. En dat is zonder oranje bril. Mark my words.
@gjvp: Hamilton heeft voor niks zoveel overwinning. Hamilton is veruit ook een vam de beste coureur. Het is niet alleen rijden maar alles om heen. Nu Jos druk.op de ketel zet en Red Bull aan max waarschuwing kan gevem brengt hem.stress etc
Tja, als hij in 2021 in een Benz zit met het nieuwe reglement heb je zomaar kans dat een heel ander team ineens de beste is. Overstappen in 2021 zal extra spannend zijn.
Dat Hamilton naar Ferrari zou gaan, daar geloof ik geen bal van, tot nu toe is Mercedes in de beslissende kwalificatie altijd sneller en staat daardoor steeds op de eerste rij, waardoor ze de wedstrijd al in hun zak hebben. Hamilton zal geen 2e viool willen spelen, alleen zou hij wel kunnen verklappen wat mercedes in de kwalificatie doet met hun motor en zo mogelijk een ander team daarmee kunnen helpen, dat zou moi zijn voor de sport.
mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).