Waarom in dit veld meer dan 10 Ferrari’s wegkwijnen

Auteur: , 30 Reacties

Het is een triest verhaal.

Het is een vreemd gezicht om een hele verzameling aan dure Ferrari’s zo hopeloos in een veld te zien staan. Zoiets gebeurt natuurlijk niet zomaar, maar het is te kort door de bocht om te zeggen dat een tekort aan financiële middelen de reden is dat een kleine collectie als deze in een willekeurig veld is beland. Nee, hier is meer aan de hand.

Zoals beschreven wordt in het artikel van Silodrome, is de oorzaak bijzonder treurig. De Ferrari’s op de foto’s in de gallerij behoren toe aan een anonieme verzamelaar, bij wie tegen het einde van 2011 een ernstige ziekte werd geconstateerd. Toen bleek dat hij niet snel zou herstellen en de rekeningen van zijn behandelingen alsmaar bleven opstapelen, kon hij niet meer betalen voor de garage waarin zijn collectie stond.

Op een zeker moment had hij dusdanig veel openstaande rekeningen dat er een drastische beslissing werd genomen door de verhuurder. Uitgerekend op het moment dat de gezondheid van de man wederom aan het verslechteren was, werden zijn auto’s uit het pand gehaald en in een veld geplaatst.

Schijnbaar had de man een engel op zijn schouder, want na een periode van vechten en overleven trok zijn gezondheid toch weer aan en werd hij beter. Niet veel later wist hij zijn schulden weg te werken en kon hij zijn auto’s in theorie weer in de garage plaatsen. Om wat voor reden dan ook gebeurde dit niet. Sterker: de familie werd in een rechtszaak getrokken en kreeg de auto’s pas na een aantal jaren weer terug in het bezit.

Toen de man zijn auto’s weer terugkreeg, ontdekte hij dat vier exemplaren spoorloos waren verdwenen: twee Rolls-Royce’s en twee Ferrari’s. Daarbij waren de auto’s door jaren onoverdekt stil te hebben gestaan ernstig aangetast door Moeder Natuur. De eigenaar kreeg gelukkig hulp van Ferrari-verzamelaar Paul Cox, met wie hij een plan bedacht om ze weer te restaureren.

Wonder boven wonder kreeg het stel het voor elkaar de auto’s weer in een goede staat te krijgen. Naderhand hield de eigenaar het echter voor gezien. De man streek een deal op met een dealer die hem beloofde voor ieder van zijn auto’s een waardige eigenaar te vinden. Naar verluidt is dit inmiddels gelukt en worden alle auto’s weer met liefde bestuurd. Tot de auto’s behoren een Testarossa, een 308 Quattrovalvole, een 400i, tenminste tweee 328’s, drie 348’s en een aantal Mondials30 reacties

Zonde, maar dit lijken mij nou niet de modellen waar nog heel veel eer aan te behalen is.
@posthumus: die single mirror testarossa is nog wel geld waard.
@pfranze: Die wel maar een mondial is nog net zijn gewicht in oud ijzer waard. En toch blijft de mondial speciaal voor mij. Dit was de eerste ferrari waar ik als 6 jarig jochie in mocht mee rijden.
@pfranze: Klopt, die had ik even over het hoofd gezien :-)
Je rekeningen niet betalen is een zeer slechte zaak.
Maar wat doet het zeer om deze auto’s zo onbeschermd buiten te zien staan!
Als schuldeiser moet er toch wel een schroefje los zitten om dit te doen.
@dirkv: je rekening tijdelijk niet kunnen betalen omdat je hele hoge medische kosten heb is mi wel verdedigbaar. Je hebt wel ff andere dingen aan je hoofd.
@rutger97: ik snap sowieso niet waarom alle medische dingen duur zijn, ze hadden een past jasr geleden volgens mij een nieuwe pil, die was supergoed tegen kanker, maar kost een ton per pil. Dat slaat toch helemaal nergens op
@bbjorn: paar* jaar* edit knop😂
@bbjorn: wat zijn patenten ook een mooi fenomeen, hè.
@appeltaartislekker: patenten en patiënten … lijkt op de één z’n brood ander z’n dood.
@him: dat kan zo op een tegeltje! 1
@bbjorn: De farmaceutische industrie heeft een behoorlijke vinger in de pap iig.
@bbjorn: een auto in materialen kost niet zoveel. Alles daarrond wel…
@rutger97: En dan hoef je ook niet te betalen bij de kassa van de supermarkt. Ook de hypotheek, Nuon, Ziggo, belasting enz hoeven even niet betaald te worden.
Zo werkt dat niet…
Ondanks dat het verschrikkelijk is om ernstig ziek te zijn gaan die dingen gewoon door. Ik gun zo’n iemand naast herstel ook goede vrienden en familie toe die zich met die zaken bezig houden.
@dirkv: Lujkt me dan ook een verstandige zet om een paar ‘speeltjes’ te verkopen als je je rekeningen (om welje reden dan ook) niet kunt betalen. Zeker als die speeltjes alleen maar minder waard worden door ze buiten te zetten en je dus op die manier nog meer geld verliest.
@kle500: dit dus
Bizar verhaal maar er zit ook een les in mijn inziens. Al heb je al het geld van de wereld, als je ziek wordt/overlijd, kan je het niet meenemen..
Hm. Fijne vrienden heb je dan. Dat was toch net iets eleganter op te lossen. Als in: He, ik schiet je de kosten voor, maar tot je weer in staat bent om je rekeningen te betalen verpand ik, een deel, van je auto’s zodat ik de kosten van de stalling kan betalen en als je straks weer op de been bent lossen we het wel verder op?
@pomoek: dat zou ik doen als verhuurder en klinkt t beste. Echter weten wij de hele contekst niet
@rovadepo: klopt
@pomoek: idd, zoiets. Doe allemaal niet zo moeilijk, ja leeft maar 1 keer.
Dit laat goed zien hoeveel gezondheid nou echt waard is. Het is meer waard dan 10 wegkwijnende Ferrari’s.

Aan de andere kant: wat een kerel zeg, die verhuurder, om dit te laten gebeuren.
@dare2think: en die eigenaar dan. ‘Ik heb geen geld meer voor mijn ferraris en mijn ziekenhuisrekeningen, zet maar buiten neer’. Verkoop die dingen dan om je rekeningen te betalen
@kle500: als die beste man echt ziek is heeft hij 0 energie voor die hele rompslomp. Dan is alles maar ook echt alles te veel gevraagd. Ook simpele oplossingen in onze ogen zijn dan wel 10 bruggen te ver.
@bakboord1: bel je of vraag je familie toch even om te bellen naar die dude van Chasing Classic cars om je collectie te fixen en veilen? (Of iets gelijkaardigs)
@dare2think: er zullen autoliefhebbers zijn die de auto’s meer van waarde schatten, haha.
@ikschrijfookoverautos In het artikel op Silodrome staat niets over de eigenaar die er terug bovenop kwam, hoor.
Een paar Ferrari’s verkopen om de schuld te betalen was te makkelijk?
Dat verzamel gedoe ook altijd! Auto’s zijn er om in gereden te worden, zeker van tijd tot tijd. Ik heb rondom dat programma met Wayne Carini ook altijd een dubbel gevoel. Die verzamelaars zijn er primair op uit om auto’s als belegging te zien. Amerikanen kunnen zulke e.kels zijn.
@ericd: gelukkig doet men dat in Europa niet…Lariekoek!. Ik heb vrijwel nog nooit een echt dure klassieker van een paar ton of meer hier op de weg zien rondrijden, die zie je alleen bij specale evenementen geparkeerd staan of een enkeling die de Mille Miglia of bij Silverstone rijdt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).