Kaal binnen drie seconden met de Novitec 720S Spider

Auteur: , 19 Reacties

Vliegensvlug naar je volgende haartransplantatie.

Van je kapsel blijft weinig over als het gaat om de McLaren 720S Spider. In standaard vorm al een bloedverziekend snel apparaat en Novitec doet er doodleuk nog een schepje bovenop. De tuner maakt van de 720S Spider een misselijkmakende cabrio met bizarre waarden.

De bekende geblazen achtcilinder levert na een kietelpartij van de tuner maar liefst 806 pk en 878 Nm koppel. Het sprintje naar de honderd doet deze Novitec 720S spider in slechts 2,7 seconden. De topsnelheid? Je wilt het eigenlijk niet weten, maar het is 346 km/u.

Niet alleen je haardracht zal het zwaar hebben. Ook je trommelvliezen krijgen ervan langs. Novitec monteert onder meer een nieuw uitlaatsysteem die voor de nodige knallen zullen zorgen. Onderdeel van de tuning zijn nieuwe 20- en 21-inch velgen en een bodykit die alvast een voorproefje geeft op de toekomstige Long Tail-variant. Laatstgenoemde gaat nog zeker komen en ongetwijfeld ook in een gelimiteerde Spider-vorm.

Met deze tuning is de Novitec McLaren 720S Spider zo’n beetje het snelste wat je kunt kopen wanneer je zoekende bent naar een open supercar in combinatie met indrukwekkende prestaties. Het laat duidelijk zien waar die 4.0-liter twinturbo V8 toe in staat is. Toch liever de coupé? Die heeft Novitec in het verleden al aangepakt.19 reacties

Erg mooie specs en zulks meer, maar de verpakking is helaas afgrijselijk. :(
Pittig snel! Persoonlijk wel liever een 488 Spider.
@dutchdriftking: 458 voor mij dan, heb er gistere 2 achter elkaar zien en horen rijden maar de 488 klinkt echt voor geen meter vergeleken zijn oudere en wat tragere broer.
@kennone: dan wel een speciale. De kleine details maken hem eindeloos veel mooier.
@dutchdriftking: doe maar duur
@theblazerunner: hij is inderdaad idioot duur.
Mooi opgeschreven als zelfkastijding.

Maarja, misschien is de gemiddelde koper toch al kaal en een beetje doof.
@fanboy: en blind. Foeilelijk dat chipped carbon. Alsof je Romeinse, marmeren pilaar er in is verwerkt.
Gaaf ding, dat flaked carbon vind ik altijd toch veel te veel lijken op die zachte kunsstof tegels bij kinderspeeltuinen. Ongelofelijk dat ze het niet gewoon in kleur meespuiten.
@vtie: ik dacht dat het een soort raar camo carbon was, ziet er niet uit
@b00g1e: Die van Mansory hebben enkele jaren geleden voor iedereen beslist dat dat er cool uitziet (op een Lambo was dat). En dus nu loopt iedereen in de pas mee…
@cossiekiller: Lamborghini kwam er zelf als eerste mee
@vtie: het is forged carbon fibre. Ziet er niet uit maar heeft wel zijn nut.
De 720S staat erom bekend zwaar onder gespecificeerd te zijn, de auto levert standaard al zo’n 770pk aan de krukas. Kortom voegt die tuning werkelijk wat toe vraag ik me af?.
Bij mij duurde dat maar liefst 25 jaar.
@dirkiii: Wat ?? kaal worden zeker, ja en de gemiddelde 720s spider bezitter zal in Nederland al behoorlijk op leeftijd zijn. En dus al niet veel haar meer hebben.
Alsof het nog niet genoeg was.. haha
Niemand vindt die ‘bifocal’ look van de 720S mooi. Reden temeer om weer es wat gezellie klaplampen te introduceren, die kunnen bijbeunen als extra remflappen bij noodstops.
@ericd: spreek lekker voor jezelf.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).