Kankerpatiëntje breekt benen en bijt tong af bij droomrit

Auteur: , 45 Reacties

Het arme mannetje mocht meerijden in een Boxster, maar moest dat bekopen met twee gebroken benen en een afgebeten tong.

Porsche Boxster crash

Raphael Wittmann, een 14-jarige terminale kankerpatiënt uit Duitsland, mocht in het kader van een droomrit-achtig event in Oostenrijk plaatsnemen in de passagiersstoel van de Porker. Helaas voor Wittmann veranderde de droom in een nachtmerrie. De Porsche crashte op tegemoetkomend verkeer met eerdergenoemde verwondingen als gevolg.

Tot overmaat van ramp is de jongen twee maanden na de crash overleden. In de tussentijd heeft de familie naar eigen zeggen nauwelijks steun of hulp ontvangen van de organisator van het event, Kinder Krebshlife. De bestuurder van de Boxster was overigens nog wel zo vriendelijk om Raphael zijn iPhone te geven, voor wat het waard is.

Kinder Kreebshlife zegt niet de organisator te zijn, en wijst naar het Oostenrijkse Porsche-forum. Ondertussen hebben de ouders, die de afgelopen tijd al genoeg ellende hebben meegemaakt, juridische stappen ondernomen tegen Kinder Krebshlife, om alsnog voor recht hun gelijk te krijgen.

Geen leuk bericht op de dinsdagavond, maar toch is het goed om er even bij stil te staan dat dergelijke initiatieven een hele nare keerzijde kunnen hebben als dingen misgaan en bovendien niet correct geregeld zijn. (via: Daily Mail)45 reacties

Lastig verhaal, verschrikkelijk voor de ouders maar iedereen is er in gegaan met de beste bedoelingen. De Porsche eigenaar wilde enkel een mooie dag bezorgen evenals de organisatie. Snap best dat je als ouders iets wilt/moet doen, maar dit lijkt me een zeer treurig ongeval. Mocht er blijken dat die kerel als een idioot heeft gereden, kan ik me er wel iets bij voorstellen. Is het een samenloop van omstandigheden en dus een noodlottig ongeval, zou ik denk ik (godzijdank tot op heden niet in die positie gezet) het laten varen. Hoe verschrikkelijk ook. Je kleine krijg je er niet mee terug.
@E34M5Touring:
Ik heb ook weleens aan een vergelijkbaar evenement deel genomen en ik beken, dat gaat meest niet met de max. toegestane snelheden. Zeker op het circuit wordt er stevig getrapt.
Toch heb je in je achterhoofd dat je passagier het volgende jaar niet haalt en probeer je hem/haar een onvergetelijke dag te bezorgen. Uiteraard probeer je zo min mogelijk risico te nemen.
Dit hebben wij nog nooit aan de hand gehad en ik hoop dat het hierbij ook blijft.
@tupperware: T’is lastig oordelen omdat de info ontbreekt, maar ik ga er vanuit dat iedereen zo’n event doet met de beste bedoelingen. Verkeerssituaties heb je niet altijd in de hand helaas. Dat je op een circuit dr een keer goed opstampt kan ik zeker begrijpen. Denk dat zo’n kleine dat ook supertof vindt.
@E34M5Touring: zoals je zelf al zegt, er ontbreekt te veel info om er wat zinnigs over te zeggen eigenlijk.

Als de organisatie en de chauffeur een klein beetje aan nazorg zouden hebben gedaan dan zou de kans al een stuk kleiner zijn dat de ouders stappen zouden willen ondernemen.

Maar als het inderdaad inhalen op een tweebaansweg betreft en als duidelijk is dat de chauffeur een overtreding heeft gemaakt (lijkt het eerlijk gezegd wel op), dan kan ik me voorstellen dat je als ouders genoegdoening wilt. De laatste weken van dat jongetje werden een nog veel ergere lijdensweg dan nodig…

Stel dat de chauffeur wel netjes reed en iemand anders bijvoorbeeld inhaalde en hem frontaal raakte, dan is het wel een ander verhaal…

Als je dingen “belangeloos” en als vrijwilliger doet, dan ontslaat dat je niet van je verantwoordelijkheden!
Inderdaad vreselijk voor die ouders… en lastig om hier nu een oordeel te geven als je alle informatie niet hebt. Maar als het inderdaad geen racende idioten waren (en dat lijkt me niet want ze houden niet de bestuurder maar de organisator verantwoordelijk) dan vraag je je ook af wat die ouders dan wensen te bereiken. Die mensen die (aangenomen) te goeder trouw hun tijd en effort in dit soort initiatieven steken kunnen ongelukken ook niet voorkomen. Het resultaat zal wel weer worden dat dit soort initiatieven straks aan hele strenge regels moeten voldoen, niet meer op te brengen voor de goedwillige mens, en dus verdwijnen. Dat zal toch ook niet de doelstelling zijn van die ouders neem ik aan…
@kees66: daar sluit ik me helemaal bij aan! Heel triest wat daar gebeurd is maar hun kind krijgen ze er niet mee terug en de organisatie kan hier (lijkt mij) weinig aan doen.
@kees66:
waarom lijkt het je waarschijnlijk dat de organisator verantwoordelijk is voor een porsche die op tegemoetkomend verkeer crasht?
@super: Ik denk dat je mijn reactie verkeerd gelezen hebt…
Zo jong en dan de vreselijke ziekte kanker hebben… En dan je grote wens in vervulling zien gaan. Het heeft hem waarschijnlijk kracht en hoop gegeven en dan loopt het zo af. Erg! Dat kan een iPhone of wat dan ook niet goed maken.
Ik vind dat de ouders niet over moeten gaan tot verdere stappen. Zoals eerder gezegd is iedereen hier met de beste bedoelingen ingegaan, geheel belangeloos.
Heel vervelend voor de ouders van het ventje dat hij overleden is, maar dat komt niet door de crash als ik het goed begrepen heb. Hij zou sowieso als overlijden, alleen is hij hiervoor ook nog gewond geraakt. Het was een inderdaad een noodlottig ongeval en mensen moeten eens ophouden overal altijd een schuldige proberen aan te wijzen.
Erg onsubtiele titel van het bericht. Helaas kunnen jullie het ook niet mooier maken als het is.
Bah, wat een ongepaste titel voor dit bericht..
@Mauritsh Inderdaad zeer ongepaste titel. Denigrerend tegenover de jongen! Alsof dat het enige is wat die jongen te bieden heeft(had)…. Dat hij kankerpatient is(was)… En dan ook nog die kleinering erin…
@lurker: inderdaad…
@lurker & @reactief: we noemen het beestje bij de naam en daar zit verder geen denigrerende bedoeling achter oid.

Overigens heeft de “mainstream” media het inmiddels ook door en gebruikt dezelfde bewoording.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/kankerpatientje-breekt-benen-bij-droomrit
Klinkt misschien hard, maar ik zou liever zo om het leven gekomen zijn dan zon kloteziekte (hij was terminaal ziek, geen idee hoe lang hij anders nog zou hebben).
@towi1989: Begrijpend lezen was niet je meest uitmuntende vak?
@volvov70: Klopt!
Ik vind het nog erger voor de bestuurder dan voor de jongen. Wat moet dat een verschrikkelijk gevoel zijn zeg.
@knipperlichtje: nou ik heb toch meer te doen met de jongen hoor, vind dat geen vergelijk met de bestuurder sorry.
-edit: nutteloze bijdrage-
Titel vind ik persoonlijk ook zéér ongepast.
@tom_daem wat meer respect zou op zijn plaats zijn
Waar auto gereden wordt komen ongelukken voor, zelfs als het voor het goede doel is, tragisch maar zo is het nou eenmaal. Persoonlijk vraag ik me wel eens af of al dat gezeul met die zieke of gehandicapte kinderen in die auto/vrachtwagentochten nou voor het leuke van die kinderen is of dat het vooral om het “feel good” momentje van de bestuurders van die voertuigen gaat? Misschien is een “dagje dierentuin” sponsoren wel een veel beter doel.
@mashell: Doe het eerst eens zelf en vorm dan een mening, in plaats van je ongefundeerde vooroordelen. Ik rij ook wel eens een dergelijke tocht. Niet alleen het rijden vinden ze mooi ( geluid, open dak, snelheid) ook de afleiding en de aandacht die ze krijgen. Keertje niet omdat ze ziek zijn, maar juist om iets heel anders. Dat heb je met een stoet sportwagens, niet in de dierentuin…..
Vind je tekst, zoals wel vaker, weinig sociaal en niet getuigen van enig inlevings vermogen. Als jij denkt dat het sturen van een auto naast een doodziek kind met een zeer negatieve toekomst feel good is dan zit je er mijlen ver naast.
@jlm83: ik realiseer me dat ik tegen een heilig huisje aanschop en je dan emotionele reacties krijgt. Maar vergeet niet, ook zieke kinderen zijn niet dom, die weten drommels goed dat ze in die auto zitten juist omdat ze ziek zijn. Dus even de aandacht van de ziekte afleiden is er niet echt bij. Wil je dat het kind de ziekte vergeet dan moet je het zieke kind in staat stellen dingen te doen die niet zieke kinderen doen. Zwembad, Dierentuin, Efteling etc dat doen ze misschien wel liever dan file rijden in een sportauto.
@mashell: Waarop baseer je deze uiteenzetting? De smaak van je duim? File rijden????Wederom onderbuikgevoelens zonder onderbouwing. Ga eens meedoen in plaats van lege aannames plaatsen.
@jlm83:
Amen, mijn ervaring is gelijk aan de jouwe.
Je bezorgt die kids echt een leuke dag, het barst in dit land van dat soort alternatieven dus het zou ook voor hem mogelijk moeten zijn om het eens te ervaren en dan pas een oordeel te vellen.
Voor dat soort mensen hebben wij een mooie term.
N iet
I nvullen
V oor
E en
A nder.
Zolang wij maar weten dat we het met goede bedoelingen doen en dat de kinderen het erg waarderen. Dat ik daar een feelgood gevoel aan overhoudt, daar ga ik mij niet voor schamen.
Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik niks mankeer en in de gelegenheid ben om een leuke auto te rijden. Echt rijk ben je pas als je het ook kunt delen met een ander..
@mashell: Ergens kan ik me wel vinden in je stelling dat het voor de bestuurder ook een ‘feel good’-moment is, maar niet op de manier zoals jij het bedoelt denk ik.
Natuurlijk krijgt een deelnemer aan zo’n rit er ook een goed gevoel van wanneer hij zijn hobby kan delen met een ander en al helemaal als die ander een ziek kind is. Daar is (tot op zekere hoogte) toch weinig mis mee? Zolang de insteek maar is dat het kind voorop staat.

Ik zou zeggen, doe eens een keer mee met een ‘goede doelen’ rit, ervaar het eens. Misschien ga je dan begrijpen waarom mensen dit soort evenementen organiseren en zo graag een bijdrage aan dit soort dingen willen leveren.
@luittinke: natuurlijk is het niet erg dat de bestuurder er zich goed bij voelt en uiteraard moet het belang van het kind voorop staan. Juist daarom moeten we ons serieus afvragen of juist dat belang voorop staat bij die autotochten met allerlei zieke kinderen. Ik betwijfel dat, denk dat er betere dingen voor die kinderen te doen zijn.
De titel geeft toch gewoon weer wat er aan de hand is?

Anyway, het enige wat deze ouders nu veroorzaken (die dus wel effe toestemming gaven) door nu ineens gaan miepen is dat het alleen maar moeijlijker wordt om deze dagen te gaan houden omdat #1 je zomaar aangeklaagd kan worden #2 alles zo duur / moeiilijk wordt dat vrijwilligers dit niet meer gaan doen.
Kankerpatiëntje hadden ze beter kunnen vervangen voor terminaal ziek jongetje, klinkt wat genuanceerder
Redelijk smakeloos; een link naar Apparata, wanneer er over die iPhone gesproken wordt… (Ook de link naar AJ/ABHD overigens)
@camber24: ik had het ook al opgemerkt, maar mijn reactie is gewoon in zijn geheel verwijderd.

-=edit: als je klachten/onduidelijkheden hebt mag je altijd even mailen.=-
-edit: nutteloze bijdrage-
@camber24 @awesome: dank voor je reactie, maar wat is daar in hemelsnaam smakeloos aan? Net zoals bij andere positieve/negatieve berichten zetten we wat relevante interne links en evt een link naar de bron. Dit zullen we ook blijven doen.
@autoblogger: Dank voor je reactie. Ik vind het smakeloos om door te linken naar een andere site (ik verwachtte een nieuwssite), als er staat ‘iPhone’ in een artikel over een verongelukt patientje. Als ik moet uitleggen waarom dat smakeloos is, is er denk ik eerder een moreel verschil tussen bloggers/eigenaar en de bezoekers.
@camber24: Want toen je op de iphone link klikte verwachtte je een nieuwssite over iphones?
Vertel graag waarom dat smaakloos is. Je maakt je tot nu toe enkel belachelijk.
@stihl: Goed lezen en nadenken. Dan hoef ik het niet uit leggen. Als je het dan nog niet snapt; verschil in moraal. Geeft niet, meningen verschillen. Daarbij; maak je niet zo druk… Ik had kritiek op AB, niet op jou.
@mauritsh en @autoblogger

Kijk eens naar bovenstaande reacties. Niet de eerste keer dat wij reaguurders zo reageren op een dergelijk artikel. Wellicht een idee om een keer naar ons te luisteren?

Hoop dat jullie mijn reactie laten staan. Ja, ik weet dat ik jullie kan mailen. Maar dit zijn juist opmerkingen die in mijn ogen hier thuis horen.
@camber24: Dan ga je toch naar autoweek24 oid :’)
@mauritsh en @autoblogger

Daarbij (moest reactie opknippen):
Jullie geven (per mail) aan dat het niveau van de reacties wat omhoog kan; hetzelfde geldt voor het niveau waarmee soms geschreven wordt…
Ik denk toch wel dat het de fout is van het chauffeur als ge zo een evenemt meedoet moet je toch rustiger aan doen en zeker niet inhalen op 1#1 baan ,doet dat dan als ge alleen zijt!!!!! En zeker niet als ge bij u een medepasagier hebt!!!!
Nog wat extra info die ontbreekt in het artikel maar wel op de Daily Mail-bron staat:
– de chauffeur en organisatie waren niet verzekerd hiervoor
– jongetje heeft hierdoor nog 2 maanden op de IC gelegen (niet alleen vanwege z’n ziekte!)
– ouders zouden met het jongetje naar Tenerife gaan kort na het evenement zodat hij z’n laatste tijd op een fijne warme plek kon doorbrengen

Je zou het maar meemaken zeg… Ik hoop dat de organisatie van de Nederlandse Droomrit meeleest en naar aanleiding hiervan misschien even checkt of alles qua verzekeringen/procedures e.d. goed zit.
Zo’n kerel is al blij als ie in een voor hem speciale auto zit.. Dan maakt het niet uit of je hard of langzaam gaat hij heeft toch wel plezier…beter had hij gewoon wat gecruised dan was er denk ik niks gebeurd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).