Kijk daar, de Jaguar F-Type Coupé

Auteur: , 36 Reacties

De auto waarvan we eigenlijk allemaal al wisten hoe hij er uit zou zien, maar waarvan Jaguar het niet kan laten 30.000 verschillende stukjes te teaseren, is gelekt. Nou, dit is hem dan: de F-Type met dak.

Eigenlijk heb ik hier helemaal niets aan toe te voegen. De Coupé komt tot ons via een gescande pagina uit een Duits tijdschrift, opgeduikeld door Zero2Turbo. Ga uit van een V6 met 340 pk, een V6 S met 380 pk, en een V8 met 495 pk. Alle details krijg je ten tijde van de officiële lancering, later deze week.

F-Type Coupe

UPDATE 1: Pats! Weer drie nieuwe foto’s, te bekijken in de gallery.

UPDATE 2: hij is inmiddels helemaal officieel, alle info HIER!36 reacties

Lijn klopt wel heel mooi!
Wilde je eerst “Ecce Felix” schrijven, of zie ik classicistische spoken?
Wat een waanzinnig mooie auto! Vind ‘m nog beter dan de cabrio en die was al dik!
Gewoon. Prachtig. Misschien nog wel mooier dan de cabrio, de heupen van deze kloppen gewoon helemaal. Doet mij een klein beetje denken aan de AS One77 en profil, wat absoluut een compliment is!
Het is dat ik zo graag solidair ben met de daklozen, anders had dit best mijn auto kunnen worden. Gelukkig maken ze hem ook met een softtopje.
Kwijl…
Ziet u, andere autofabrikanten? Een mooie auto hoeft niet elke 10cm een knikje of designfrutseltje te hebben…
@motoragent: deze heeft het ook vooral aan de voorkant tho.
@ariif: De 2 “kiewen” aan de voorkant vind ik inderdaad net iets te veel van het goede, neemt niet weg dat het een enorm clean ontwerp is. Iets was Aston Martin een aantal jaren geleden ook erg goed in was (eerste DB9 en V8 vantage), maar dat hebben ze langzaam maar zeker verleerd.
@motoragent:
Om over Ferrari nog maar te zwijgen. De 599 GTB Fiorano is nog wel te pruimen, maar alles daarna zuigt gewoon zwaar qua design. En de California is het dieptepunt.
Zo nu kunnen de XK’s met pensioen, hoewel het lekkere en mooie auto’s zijn, is dit de verbeterde editie, kleiner, maar nog mooier en lekkerder.
@Orichy: Andere klasse, zullen waarschijnlijke beide langs elkaar blijven bestaan. Mercedes gaat de sl ook niet vervangen door de slk he.
@fejjie: En dat zelfde Mercedes Benz is geen Jaguar.
De XK’s zouden prima vervangen kunnen worden door de F-jes.
En ja, ik snap dat de XK’s groter zijn en zo, maar de XK’s zijn wel aan vervanging toe en deze kunnen die plek prima tussentijds invullen, ook al zijn zij kleiner en uit een andere categorie, tegenwoordig is kleiner nu eenmaal fijner. Zeker als het tijdelijk is.
Prachtig! Lekkere v6 in het vooronder en gaan!
Gewoon geweldig!
Mooiste auto van het moment. Ik hooo deze ooit nog eens te bezitten, liefst in het knalblauw of bordeauxrood. Cognackleurig interieur erin en gaan met die poes.
Man man man… Bedankt Tata!
Dit is werkelijk prachtig. In vergelijking met dit is elke denkbare concurrent een lelijk hok. Inclusief de V8 Vantage van Aston Martin.
Ik denk dat bij Aston Martin inmiddels het angstzweet flink is uitgebroken: de DB9 is nog steeds niet geëvenaard, maar mocht er een nieuwe XK komen dan kan dat nog wel eens gaan veranderen….
Een NSFW melding had ik wel op prijs gesteld, wat is dat een geile auto.
Wat een verschrikkelijke stingray/rcz achterkant. Hij was zo mooi
@mightymike: ik wou eerst een bezoek aan de oogarts aanbevelen, maar ik denk dat je beter meteen aan de blindegeleide hond kan gaan!
Vol-gas-porno!
Ik lever bij deze al mijn Aston-Martin’s in. Ik ga vreemd met deze stoeipoes <3
Echt mooi alleen de achterkant is idd wel raar
Mmmmm, dat is wel heel erg lekker zeg. Doet me denken aan de XK120 FHC.
Wat een zalig mooie auto, ik denk dat ik em in Jaguar blauw wil hebben
Manmanman, wat een automotive pr0n! OEF!
Ik stond op het punt om te zeggen dat de C-X16 mooier was, maar eigenlijk is deze veel meer in proportie en straalt hij echt elegantie en sportiviteit uit!
Voor de deur, hier zo! Liefst in het blauw/grijs van die foto, al mag de rode ook nu het toch bijna kerst is!
Misschien beter dan de cabrio, in de zin van lichter, ruimer, iets sneller en zuiniger etc.
Nu rest de vraag welke kleur, ik vind ze alle drie prachtig
Een V6S graag… En dan alle overbodige elektra-crap eruit… Who needs elektrisch verstelbare stoelen of roostertjes die elektrisch omhoog komen.. Ook geen glazen dak ofzo.
Dat rood met zwart, staat hem fantastisch goed, dat houdt hem prachtig in evenwicht.
Heer-lijk apparaat! Nog zoveel mooier dan de cabrio.
Hij is niet mooi… Maar echt super dik !
Ik hoopte er al op: dat de coupé vele malen mooier zou zijn dan de convertible, net zo als in de jaren zestig. Wat een ontzettend mooie en unieke auto, een verpletterende combinatie van respect voor de stamvader zonder retro te zijn, en een volstrekt eigen moderne lijnvoering. Met geen andere coupé te verwarren, briljant.
Wat worden er de laatste tijd toch weer mooie auto’s ontworpen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).