Kijk, de nieuwe BMW X5 springt je beeldscherm op

Auteur: , 35 Reacties

Als zijn nieren maar niet uit zijn lijf rammelen bij het neerkomen.

BMW was er redelijk vroeg bij met de X5. Ik kan me nog goed herinneren dat ik piepjong en onbezonnen was en er iets over las in een fysiek autoblad. Ja, die bestonden toen nog. Ik meen dat één van de X5-en in het artikel rood was. Ik vond het meteen een tof ding. Wie kon toen immers bevroeden dat de SUV-hype die mede dankzij de X5 volgde inmiddels zou leiden tot hoog op de poten staande FWD B-segmenters met plastic bumpers…

Inmiddels loopt de derde generatie X5 al op zijn laatste benen. Tijdens een praatje over de toekomst van het merk deed topman Harald Krüger immers uit de doeken dat er nog dit jaar een opvolger aan zit te komen. Vandaag heeft BMW er een paar foto’s en een video uitgegooid van de nieuwe SUV, die helaas nog in een camo-jasje zit. Een AB-lezer legde de auto overigens ook zelf al vast op de gevoelige plaat.

Op de foto’s is te zien dat de X5 (generatie G05) van voren lijkt op de kleinere X3. De X5 heeft enorme nieren en de koplampen sluiten net niet aan op de grille. Zelf vind ik dat veel mooier dan de oplossing die BMW kiest bij haar sedans en stations, waarbij de lampunits wel de nieren raken. Over de flank loopt een opvallende lijn die een sprongetje maakt ter hoogte van de achterste deurklink.

BMW lijkt voorlopig vooral te willen benadrukken dat de X5 als geen ander sportief rijgedrag zal combineren met offroad-kwaliteiten. Het eerste deed de X5 altijd al heel goed, het tweede konden anderen toch iets beter. Maar daar komt nu wellicht een einde aan: je zal de nieuwe X5 namelijk kunnen bestellen met een heus offroad package. Met je BMW de blubber in, wie had dat gedacht.

X5-video35 reacties

Was tot nu toe niet zo’n fan van die grote nieren, maar bij deze X5 lijkt het nog te staan ook…

Maar de auto komt misschien ook wel heel mooi over door de mooie foto’s, vooral deze foto is ontzettend gaaf:

https://www.autoblog.nl/gallery/BMW/X5_G05_spyshots/BMW-X5-G05-03.jpg
is toch gewoon een Pontiac / Oldsmobile jaren 70 grill ..
@lincoln: je roze wolk begint nu wel een héél erg grote verkleuring aan je observatievemogen te geven 😂
@lincoln: ik bedoel, ik zie wat je wil zeggen, https://goo.gl/images/Fj7VTA 😉
Ik heb zo het vermoeden dat dit een heel mooi elegant en tevens stoer design gaat worden. Wanneer is de officiële onthulling?
@venividivici: elegant weet ik nog zo net niet met die wijde muil, maar stoer zeker! Ben erg benieuwd.
Ik dacht eigenlijk dat de huidige X5 pas net uit was. Kan nog prima even mee. Maar deze lijkt er ook enorm op. Hopelijk nu ook met een 50e zescilinder hybride.
@frederik: Bmw is met deze nieuwe X5 zo snel gekomen om de voorsprong op/van de concurrentie te behouden/bij te blijven.
@venividivici: voornamelijk door de wltp hoor..
@venividivici: Nee, dat komt omdat volgend jaar ook de BMW X7 op de markt komt en deze hetzelfde platform heeft als de X5.
En wéér van die plastic bogen over de wielen. Wat is dat toch?
@loserboi932:

wieldoppen ..
@loserboi932: Dat is juist handig!
Ik heb ook plastic bogen zitten rondom de wielkasten. Eerst wist ik niet waarom, maar toen zag ik een auto met wat schade op die plek en dat was flink aan het roesten..
Als er iemand nog een nieuwe nier zoekt, BMW heeft ze.
@dromedaris: Hmm… niet zo’n hele sjieke grap van je vind ik.
@venividivici:

hele volksstammen die een paar verchroomde sier cirkeltjes op de voorkant van een auto “nieren” noemen ..
@lincoln: En waarom he? Als je toch menselijke beeldspraak wil doen zijn het eigenlijk “neusgaten”.
@vondick: of anusrimpels
@vondick: Ik heb ook nooit begrepen waarom het nieren worden genoemd.
Offroad Package, wat zou dat toch zijn? Lage Gearing en drie vast te zetten differentiëlen?
Of… wat extra plastic dat niet in kleur is meegespoten?
@hehe: de E53 had het Hill Descent System en het Off Road Engine Management system van de Range Rover.
Ik was één van de eerste duizenden die de eerste generatie X5 heeft gekocht.

Wilde een SUV. Was eerst gaan kijken naar een ML en volgens mij ook nog een Cherokee. De kwaliteit van die interieurs waren gewoon ruk en de wegligging was niet veel beter. Toen ik er achter kwam dat BMW een SUV had, heb ik een testrit gemaakt. Ik was gelijk verkocht. Die auto heeft het hele SUV genre opnieuw gedefinieerd. Als je ooit een voorbeeld zoekt van een auto dat als gamechanger geldt herinner je dan de X5.
@rick-dos: Je vergeet de oer-Range Rover…

Die was al een gamechanger nog voordat het woord gamechanger uitgevonden was.
@moveyourmind: Jij vergeet de Benz Patent-Motorwagen.

Die heeft het woord spielveränderer uitgevonden.
Ik zag vorige week de nieuwe X3 rijden op de A12, wát een grote auto, dacht qua formaat bijna dat het een X5 was. Als de nieuwe X5 op de X3 zal lijken, dan wordt het helemaal lastig voor me :)
De eerste met die V8 en dikke achterbanden vond ik inderdaad tof. De X5 modellen daarna zijn overdesigned en gewoon hokkerig lomp als je het mij vraagt. Mooi verhaal wel dit
@gilettelubbers: de eerste had zulk recht plaatwerk, dat was gewoon een busje. De ronde 2e generatie was een sterk ontwerp. De 3e met die rare dakkapel juist weer een zwak ontwerp.
De ML van Mercedes was er eerder. BMW is als een gek de X5 gaan ontwerpen. Schaal de X5 wel hoger in dan de ML
Ah leuk. Testen op een manier waarop hij nooit in de praktijk gebruikt gaat worden.
Kan niet wachten tot de nieuwe generatie er komt. Ik ben me aan het oriënteren op de tweede generatie (E70). Dat betekend dat die prijzen (hopelijk) een beetje gaan zakken 😊
Lekker met je RWD door een zandbak… Sportief ligt ze goed, maar van offroad hebben ze bij BMW geen kaas gegeten.
@silverarrow: heeft zo’n X5 niet standaard vierwielaandrijving?
Ik weet niet wie er verantwoordelijk is voor het ‘nieren’ ontwerp bij BMW maar die persoon heeft zich weer lekker uitgeleefd.. Het oog allemaal niet meer bijzonder charmant in mijn ogen.
Vandaag tegengekomen in Zuid-Frankrijk. Helemaal gecamoufleerd.
Walgelijk ding, net zoals alle modellen x5.

Toch vreemd dat BMW, Mercedes en Audi geen fatsoenlijke grote SUV kunnen maken. De GLE is gewoon nog een ML, de X5 is hondslelijk en Audi krijgt het voor elkaar om zo’n grote auto saai te maken.

Dat doen de kleinere modellen toch veel beter. De GLC is niet alleen mooi maar ook de beste in zijn klasse. Bij de vorige X3 was alles veel beter in proportie (het nieuwe model heeft een niertransplantatie nodig) en de Q5 is vele malen mooier dan de Q7.

Eigenlijk doet Range Rover dat veel beter dan bovengenoemde merken. Die zijn allen stuk voor stuk mooi én hebben offroad-talent.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).