Kijk nou, het is de nieuwe BMW X5

Auteur: , 45 Reacties

Heavy breathing.

X5

Audi moet vandaag de schijnwerpers delen met BMW, want deze vijfde juni lijkt een lekfestijn aan SUV’s te worden. Het Russische automagazine Autoreview heeft plaatjes van de nieuwe X5 in handen gekregen. Kijkend naar eerdere spyshots lijkt dit inderdaad op de real deal.

Wat meteen opvalt zijn de enorme nieren. Als een oude opa die afhankelijk is van zuurstof, krijgt de nieuwe X5 een grille waar de kont van Kim K jaloers op kan zijn. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van het hekwerk, maar hou er rekening mee dat dit de nieuwe designtrend is van BMW. We zagen het al eerder bij de X7 Concept. De koplampen en voorbumper zijn minder spannend. De overeenkomsten met de nieuwe X3 zijn daar.

Door naar de achterkant, want hier zijn de verschillen met de huidige X5 ook goed te zien. Dunnere achterlichten geven de X5 een totaal andere look. Meer info is op dit moment nog niet bekend. De onthulling van de G05 X5 is later dit jaar.

UPDATE: we hebben inmiddels alle info en foto’s, meer info HIER!

X545 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Kan niet anders zeggen dat het er geslaagd uit ziet! De achterlichten doen me wel een beetje denken aan Mercedes
@JamesBond007: meer op de Opel Insignia als het mij vraagt.
@87tb: of een audi a4 avant
@JamesBond007: Skoda….
@henkhupelschoten: of een Trackhawk
@JamesBond007: of de nieuwste ford fiesta
@JamesBond007: beter dan de q8 in iedergeval
@JamesBond007: Touran!
En ook hier moeten de nieren nog groter, vind ik echt geen gezicht. De kont is een beetje Amerikaans. Nee, het is niet mijn segment en zal het ook nooit worden.
@viezefreddyw: Lijkt mij ook best pijnlijk als je als voetganger die nieren kopt. Denk dat anderen dan jouw nieren tussen die van de X5 vandaan kunnen peuteren.
@olivier420: Nieren zijn naar mijn weten sinds de E30 al van verchroomd plastic. Breken af bij het kleinste tikje ;)
@chimaera:
En zijn dan erg scherp…
@chimaera: Cool, wist ik niet! Desalniettemin… Ik beeld me nog steeds een soort eiersnijder in…
Ik moet zeggen dat de achterkant mij erg doet denken aan een Ford. Ik weet niet of dat een compliment is.
@oceanview: als ie ook zo rijdt…
@oceanview: ik zat te zoeken waar hij me aan deed denken, en inderdaad: de Kuga!
@peke:

Oh ik vind het juist eerder een Fiesta
Gelukkig nemen ze afscheid van de doorlopende koplampen tot in de nieren. Dat was een design misser die ze bij meerdere modellen hebben toegepast. Nu alleen nog bin de huidige 3 en 5.
@mark997gt3: vind dat met name bij de m3 en m4 heel gaaf staan, krijgt hij een agressieve front van.
Zou het zelf geen misser noemen.
Ramen te hoog. En met Hofmeister knik verkloot BMW elke nieuw design weer naar ouderwets.
I.t.t. een Q7 of zelfs Q8 zou ik hier niet in gezien willen worden. Komt altijd een beetje fout en zwart- of niet eerlijk verdiend over.
@kroon: die Q8 is beter, maar de Q7 is zo’n scheepscontainer wat design betreft. En óf het zijn dezelfde jongens die de VW SUV’s bedenken óf ze hebben stomtoevallig dezelfde smaak, maar je kunt de logo’s zo overplakken. Wat dat betreft heeft deze X5 wel (meer) een eigen identiteit.
@davelepeef: ja, voorkant is echt heel anders dan een X1 en X3… Niet dus. Je zult goed moeten kijken naar het formaat om ze van de voorkant te kunnen onderscheiden. Beetje sneu voor trotse X3 en X5 rijders…
@kroon: dat is natuurlijk zo, maar dan blijft het nog binnen hetzelfde merk, wat je niet snel met een ander merk verwart. Denk dat we de conclusie dat binnen de meeste merken eenheidsworst een favoriet recept is wel duidelijk is.
@davelepeef: OK laatste zin klopt niet maar je snapt me wel
Zoutloos saaie achterlichten en een heras hekwerk in de neus geprakt voor de “heritage”. Doe mij maar iets van Land/Rangerover. Die komen toch over of dat ze wat meer op hun plek zijn als SUV.
Echte uitlaten!
Ik vond die achterlichten op het huidige model altijd erg strak. Dit ziet er veel te generiek uit
@janmetdelangeachternaam: doen me denken aan de achterlichten van de huidige jeep grand cherokee. Jammer!
Afgezien van de te grote nieren vind ik hem wel netjes hoor! Het is niet meer zo overdreven dik als de eerste generatie X5, maar het ziet er juist iets zakelijker uit. Ik kan het wel waarderen. Ook de nieuwe achterlichten van BMW vind ik erg fraai.
Als BMW-man vind ik het jammer dat ze echt Audi achterna gaan eenheidsworst-wise. Het is een mooie auto maar gewoon een X3 xl. Zonde.
Ok next! Toon nu maar de nieuwe 3-reeks. Vind ik pers. veel interessanter dan een lompe bak.
Veel sjieker geworden. Nu is het tenminste niet meer zo’n lomp hoekig patserhok. En de grille… tja, ik twijfel nog of ik het nou niks of wel stoer vind. Moet het eerst in het echt zien, want een vrouw beoordelen puur en alleen op een foto is ook te simplistisch.
Geslaagd. Alleen bij wit moet je de nieren zwart hebben
Opvallend dat ze de typeaanduiding onder de achterlampen hebben geplakt
@simon550i: daar was nou eenmaal meer plek dan boven de achterlampen.
Dat groter niet altijd beter is bewijst BMW (alweer) met deze veel te grote nieren. Vind het voor de rest een best geslaagde auto ondanks ik weinig heb met een suv. Maar wat mij betreft mag BMW weer terug naar een paar beschaafde nieren dus ook niet die achterlijke variant waarbij ze aan elkaar vast zitten zoals bij Kia.
De neus en de zijkant zijn wat mij betreft weer geslaagd! Alleen weet ik nog niet wat ik van de achterkant vind. Dat zou ik in het echt moeten zien. Wel vind ik het jammer dat de voor BMW zo kenmerkende L-vormige achterlichten plaats moeten maken voor iets wat net zo goed in een Amerikaan had kunnen zitten. Maar wie weet is het in het echt heel dik. Afwachten dus.
Vind hem netjes
Voorbumper is ietwat rommelig, waarschijnlijk door de vrij grote nieren die al erg opvallen, daaromheen had het wat rustiger mogen zijn. Achterlampen zie ik liever met puntje omhoog, want erfgoed, maar t staat niet heel verkeerd, ook niet typisch bmw. Al met al, best geslaagd, ben benieuwd hoe hij er in t donkergrijs met een M pakket uitziet.
Pfff waar is BMW mee bezig.
Wat is dat echt wel een enorme design misser van BMW. Die nieren zijn potsierlijk en bijna lachwekkend. Wat voor mensen gaan die X5 leasen terwijl je mooier en beter kunt halen bij Audi en Mercedes.
Het ding ziet eruit alsof ie wegsmelt in de zon. Weer slaan ze de plank mis.
Iemand enig idee wanneer Mercedes met de nieuwe GLE komt??
Mensen die dit soort auto’s kopen. Moeten verplicht worden om te emigreren naar Azië
kidneys veel te uitgerekt in de lengte, beetje uit proporties

achterkant is niet echt typical bmw. heeft wat weg van een GLE en een a4 avant. wel fraai maar had eigenlijk meer weer een soort van L vorm verwacht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).