Kijken we hier naar de nieuwe Audi A6?

Auteur: , 96 Reacties

Hebb0n?

Kijken we hier naar de nieuwe Audi A6?

We zijn ongeveer een week verwijderd tot het publiek de volledig nieuwe Audi A6 (spyvid) in het echie mag zien, maar nu al kunnen we hem in volle glorie bekijken. Voor de officiële presentatie zijn er namelijk een aantal plaatjes het internet op gelekt, je verwacht het niet..

De kans groot is dat de foto’s daadwerkelijk toebehoren aan de nieuwe Audi A6. De wagen op de foto’s is immers voorzien van grotendeels dezelfde designtaal als de laatste nieuwe Audi’s die op de markt verschenen. De nieuwe A6 lijkt qua ontwerp dan ook behoorlijk overeen te komen met de nieuwe A7 en de nieuwe A8.

Kijken we hier naar de nieuwe Audi A6?

Met name de grille aan de voorzijde doet enorm denken aan het pad dat Audi op het gebied van design is ingeslagen. De zeshoekige grille is duidelijk te herkennen. Hetzelfde geldt voor de voor- en achterlichten. Hoewel ze voorzien zijn van een eigen ontwerp, doen ze zeer denken aan zijn familieleden.

Onder de motorkap vinden we waarschijnlijk vier- en zescilinder in verschillende varianten.

Kijken we hier naar de nieuwe Audi A6?

UPDATE: inmiddels is de auto officieel, alle info check je in DIT ARTIKEL. Een video van de nieuwe A6 check je op autojunk.nl.96 reacties

Nieuw? 100 in een dozijn…
@bentley1969: Ik snap het ook niet indd. Hoe kun je dit nu ‘nieuw’ noemen? Ik zie de verschillen niet meer, laat staan de neuzen en vooraanzichten van de premium-merken.
@bentley1969: 100…zo heette de voorouder van de A6 inderdaad
Ziet er wel lekker uit! Maar ik ben er niet voor in de markt, dus hoef ‘m niet te hebb0n.
@jochempie: idem, iets te stoer voor mij.
jammer, had spannender verwacht..
Ik vind de achterlichten met “de ribbeltjes” iets weghebben van de nieuwe Peugeot 508.

Heel veel meer verschillen met de vorige A6 kan ik niet vinden.
@daihatsucuore: grappig dat je dat zegt, want die achterlichten met die streepjes (ribbeltjes) hebben dezelfde designtaal als die van de nieuwe Audi A7. Laat die Audi A7 nou veel eerder zijn geïntroduceerd dan de Peugeot 508 die net vorige week is gepresenteerd.

Het is dus andersom: de achterlichten van de Peugeot 508 lijken enorm veel op die van de Audi A7 en nu dus de Audi A6.
Zelfs die rode kleur kan ‘m niet helpen.. Wat een saaie meuk
En toch, vind ik het geen auto waar ik mijzelf voor zou schamen.
Leuk en aardig maar de 5 Serie is absoluut de grote vedette van deze klasse!
@iniesta: daar ben ik het niet mee eens. Ik vind de E en de A6 mooier. Hoe goed de nieuwe A6 is weet natuurlijk nog niemand
@iniesta: Het blijft uiteindelijk persoonlijke smaak, ik ben meer voor de Mercedes-Benz E-klasse, maar dat is puur persoonlijk. BMW’s 5-serie is grappig, maar niet mijn ding. Deze Audi A6 is aardig, maar niet de eerste keus. Eigenlijk missen zij allemaal wat en voor mij komt de E-klasse het dichtstbij van wat ik zou willen hebben.
@iniesta: Heb je deze blaaskaak ook weer, roept deze man bij elke niet BMW topic.
@iniesta: hoe lang blijf je dit standaard zinnetje nog kopiëren en plakken bij elk artikel?
Ik dacht dat ze voor de nieuwe modellen een meer onderscheidend design zouden gaan gebruiken. Niet gelukt blijkbaar…
@trustmeiamanengineer: dat had ik ook gelezen, maar ze hadden er geen jaartal bij gezet
@trustmeiamanengineer: Moest ik ook gelijk aan denken. Misschien was deze al te ver in de ontwikkeling.
Commentaar kan dan ook hetzelfde als bij de A8. Die voorkant is mijn ding niet voor de rest niet spannend maar ook zeker niet verkeerd.
Vind ‘m wat Amerikaans van achteren
De mooiste van de reeks nieuwe . Maar Hebbon… hij lijkt vooral te kloppen als ie bruut is uitgevoerd. Ik wil liever iets meer ingetogenheid. Dus net niet …
@por100: Ik vind m juist minder kloppen wanneer ie bruut is uitgevoerd. (Uitgaand dat de A6 op de afbeeldingen de dikste uitvoering is. Doe mij maar gewoon een Pro line Plus. Vol luxe van binnen en wat minder opvallend van buiten. Wel met 3.0 TDI biturbo aub.
@simonferrari: voor zolang je daar (helaas) nog de stad mee in mag
Strak & saai. Zelf 1x een auto gehad (A4 uit 2008) toen 2e hands gekocht omdat ze niet verouderen. Maar ja, zou je een 4-jarig leasecontract afsluiten zodat de auto er na 6 jaar nog goed uitziet?
@drsjeroen: Ja indirect wel want het betekend dat ze een betere restwaarde hebben en daardoor dus een scherper leastarief. De leasemarkt is de grote drijfveer achter de eenheidsworst van tegenwoordig.
@sketcher: restwaarde…aanschafprijs is ook flink hoger.
via Android app
Neeee joh! Dit is de A3, of nee de a4, of nee, toch de A8? Of zou het dan toch de A6 zijn? Man man man. De Fransen zijn een stuk beter bezig op designgebied. Voor mij de nieuwe 508 graag!
@autodrop: Wel knap dat ze bij Peugeot al hun sedans zo’n onderscheidend uiterlijk kunnen geven inderdaad.
@torsen: daarbij helpt het natuurlijk dat ze er maar één hebben.
@720s: in Nederland voeren ze maar 1 model sedan, maar in andere markten zijn er wel modelen sedans.
@marinepower: Gelukkig pakt peugeot die kans om onderscheidend design op die andere markten neer te kunnen zetten met beide handen aan.

http://www.inautonews.com/wp-content/uploads/2016/04/Peugeot-308-sedan-china-3.jpg
@720s: geen poep, Engelse detective!
@gulli: Blijkbaar was de ironie in mijn reactie niet dik genoeg aagezet voor iedereen.

Maar gelukkig kunnen we, dankzij @marinepower ’s terechte opmerking dat Peugeot meer dan één sedan bouwt, zien dat Peugeot net zo goed gewoon copy/paste gebruikt.
@autodrop: Tijd voor een opticiën denk ik.
Ik vind het wel een hele fraaie wagen, maar ik vind het design van Audi altijd te simpel. Het houdt me niet echt bezig. Daarom zal ik niet zo snel voor dit merk kiezen.
Wielkastverbreding boven de achterwielen? Kijken we naar de S6? Best geslaagd vind ik.
@ericc: de S6 heeft doorgaans het zelfde plaatwerk als de A6, terwijl de RS6 breder is.
Niet al te spannend maar ik vind de kont nog best mooi. Mooier dan de nieuwe A8 met de doorlopende achterlichten.
Ik vind hem eigenlijk wel gaaf. Voor Audi-begrippen is dit ook gewoon een heel spannend ogende wagen. De wielkastverbredingen boven de voor en achterwielen geven hem vrij sportief uiterlijk mee. Als dit al de gewone A6’jes zijn, ben ik benieuwd hoe absurd breed de nieuwe RS6 wel niet gaat worden.
Jammer dat ze niet voor doorlopende achterlichten zoals op de A8 hebben gekozen
Dit grapje was één keer leuk bij de nieuwe a5 maar nu is het oud. Laat nou eens de nieuwe A6 zien dan!
@lekbak: dit grapje was leuk bij de mb BMW Audi xxx, maar nu is hij oud. Laat eens een nieuwe grap zien dan!
Mooi ding. Zoals alle Audi’s. Maar ik hoef hem niet te hebb0n. Doe mij maar een rode A5 cabrio uit 2010 ofzo. Ziet er nog (vrijwel) hetzelfde uit als een nieuwe en het geld dat je bespaart kun je aan je toekomstige Ferrari spenderen!
Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks.. 🙄
@str8six: Gelukkig!
@dijan: hahah, ga jij nu maar weer achter de PlayStation zitten auto’s vergelijken. No credibility whatsoever. Daaaag!
@dijan: Was alweer bijna vergeten dat jij degene was die beweerde dat een s3 sneller was op het circuit als een M4. Je had een filmpje op youtube als bewijs. Het bleek een filmpje uit een computerspel hahaha. Jou kan niemand meer serieus nemen.
@545e60: ik zou die M3 graag bij een stoplicht willen tegen komen met een S3. Nou dan piep je anders jongen. Dan zul je merken wat een quattro doet . Dan is het bye bye M3. Ja rondjes rijden met een auto. Haha het lijkt qel een computerspel. het echte werk is gewoon op de weg bij een stoplicht of op de snelweg. Dan wil je nooit meer in een M3 zittwn knul
@kermit123: jij bent echt gangster, knul. M4 overigens, schele.
@str8six: huh!! Wie ben jij???
@kermit123: iemand met een rijbewijs
@kermit123: Lieve kikker,

Ten eerste is een m3 nog steeds sneller als een s3 van 0-100, en daarna al helemaal. Dus een stoplichtsprint zal je ook niet winnen. En in het echte leven staat heus niet iedereen als een gek op te trekken vanaf een stoplicht. Mocht je dat echter wel altijd doen, dan is zoals ik aangaf de m3 er beter in als de S3. 4,1 sec voor de m3. Dat haalt de Audi s3 niet.
@545e60: specs moet je niet geloven. Je moet het in het eggie meemaken. Ik wil je graag meenemen naar de sprintwedstrijden. Je gaat genieten wat een qauttro doet. M3 komt niet weg .
@kermit123: tuurlijk😂 er zit 152 pk verschil tussen een 2016 s3 en een 2016 M3. De BMW zit toch 0.6sec sneller op de 100 en daarna ziet hij de 4 nullen langzaam verdwijnen in zijn binnenspiegel.
@kermit123: Je doet alsof het niet door 100 mensen al gestest is wat de 0-100 tijden zijn. Zijn gewoon feiten, cijfers liegen niet. Hoe pijnlijk het ook voor je is. En zoals aangegeven is de m3 op de tussensprints ook veel sneller. Heb nu al een paar keer gereden in een M3 en die komt echt wel weg haha. Maar blijf jezelf vooral leugens vertellen.
@545e60: amen!
@str8six: Gooi het er uit, vooral nu! Kom op!
@viezefreddyw: heb het er zojuist uitgegooid, de schoonmaakster is onderweg..
@viezefreddyw: jij hebt zin in een bitchfight? 😉
@rufctr01: ach hebben we pauze op de kleuterschool…
@nautique206: gaat het?
Waarom nou weer die neppe einddempers… Zouden er echt mensen zijn die daar blij van worden?
Teleurstellend, er is echt teveel A8 in te zien, vooral de voorkant. Het zou sowieso een teleurstelling worden denk ik, de vorige A6 is de mooiste sedan geleverd na 2012. Die klopte gewoon helemaal.
@720s: tja en in de C&E klasse is er echt teveel S klasse te zien. En idem bij BMW. Jammer maar zo is de tendens nu eenmaal in de autowereld, een familiegezicht bij wijze van spreken.
Mooi kontje!
En ik weet dat het eigenlijk niet mag maar die achterkant lijkt wel heel erg op de BMW 7 Serie.
Ik vind het een mooi en strak design. Tuurlijk het lijkt allemaal op elkaar maar dat neemt niet weg dat deze A6 er toch goed uitziet.
Designer bij Audi stappenplan.
1. Print foto van vorig model.
2. Trek het vorige model over met doorzichtig papier.
3 Gum een willekeurig lijntje uit.
4. Zet een nieuw lijntje terug maar maak het net iets anders.
5. Scan papier.
6. Loop naar de koelkast.
7. Open koelkast.
8. Haal pilsje eruit.
9. Zoek opener.
10. Word boos op Ernst omdat hij de opener niet terug heeft gelegd.
11. Open pilsje.
12. Ga lekker onderuit zitten en geniet van het goede werk wat je verricht hebt.
13. Ohja, mail ff het nieuwe design door.
@okdoei: Als je het mij vraagt, blijven Audi ontwerpen veel langer goed dan die van Mercedes of BMW. Daarom dus evolutie ipv revolutie.
@kapiteinaudi: nou nee, zie t eerder als totaal geen lef hebben om iets nieuws te proberen. Snap t business technisch wel, auto’s worden goed verkocht. Maar ik ben er geen fan van. Design niet maar vooral het gebrek aan lef niet.
@okdoei: met lef verkoop je geen auto’s, met brengen wat de klanten willen wel
@okdoei: Je vergeet de tussenstap om het ontwerp schaalbaar te maken zodat deze voor zowel een A3 als een A8 geldig is.
Ziet er strak uit, een mooie evolutie op het huidig model. Een dikke V6 TDI icm quattro en je hebt een prachtig kilometervreter.
Ik zie geen verschil. Ik kijk bij Audi’s altijd naar de kentekenplaat om het bouwjaar te schatten. Tenzij het een import is, dan zou ik het echt even moeten opzoeken.
Teleurstellend, weer middelmoot op evolutie gestoeld design, duidelijk gericht op de grote leasemarkt.

Had gedacht dat ze achterlichten zouden maken die over de hele achterkant zouden lopen. Dat is kennelijk alleen weggelegd voor de coupe achtige modellen.
Kunnen ze na al die jaren nou nog steeds de radar- en camera systemen niet goed wegwerken??? Sjongejongejongejongejonge wat een prutsers…
@svenska_aeroplan_ab: Ach, bij Mercedes is het niet veel beter. Daar stoppen ze al die zooi weg achter het logo. An sich best prima bedacht, maar in plaats van een echte verchroomde ster zit daar dan een sticker met de ster erop geprint. Dat doet wat mij betreft meer afbreuk aan een design van een premiumfabrikant dan twee onderbroken lijntjes zoals bij Audi.
@Edge: je weet dat er premium merken zijn die dat, al een jaar of 20, volledig onzichtbaar in kunnen bouwen?
Ik vind het wel een nette kar zo. Ff wachten op de non S line 2.0tdi Ultra of het design dan ook mooi is maar verder best ok. Niet spannend oid maar wel netjes.
Zijkant heel mooi met die vouwen. Voor en achterkant saai
Lijkt de variant met s-line te zijn. Ben benieuwd naar de gewone (en dan als avant natuurlijk) want ik vind deze qua bumpers een beetje druk
Ik vind hem mooi! Nu nog een fijne avant.
Voorbumper ziet er niet uit, maar de rest van de auto vind ik duidelijk cleaner en mooier dan de huidige generatie.
Prachtig in rood. Alleen zo jammer dat niemand dat durft te bestellen. Die saaie vertegenwoordigers, accountants en managers die een A6 rijden kiezen allemaal voor grijs en zwart, dat past immers het beste bij hun uniform dat ze, een tikkie naief, kostuum noemen.
@mashell: Sterker nog dat mag wss nieteens van je schuldeiser (leasemaatschappij)
@lekkaah: die is dat helemaal worst. Rekenen eventueel kleur door in de restwaarde. Alleen kon het wel eens zijn dat een rode gemakkelijker te verkopen is dan alweer een zwarte of grijze.
Ik vind nog steeds de A6 C5 pre-facelift sedan Pro Line met een paar dikke velgen en sportstoelen toch wel de mooiste. Als het dan een normaal betaalbaar VAG product moet worden, dan die graag. De generaties daarna… heel erg mwah.
Jammer dat een grote auto als de a6 een speelse bumper heeft. Zie liever een strakker design.
“Kijken we hier naar…

Uhm, sorry hoor….Maar DAT is dus jullie werk….
Wel cool dat Audi gewoon de eigen strategie qua design (al jaren) volgt, ondanks dat menig autoblog reaguurder nu zijn bestelling intrekt (rofl). Is meer voor te zeggen dan dat elke generatie een compleet ander gezicht krijgt.
Sow echt een verrassend design!
Whahaha zitten ze daar bij Audi in een creatieve slob?
Ik ben helaas op het moment war huiverig om straks een 3.0tdi te bestellen, en dat hoort m.i. toch wel een beetje bij zo’n A6…
Die achterkant moet me denken aan een oude Audi A8/S8
Ze worden een beetje saai
Sahaai

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).