Klaagmeneren torpederen Dutch GP op Zandvoort

Auteur: , 98 Reacties

En het erge is: ze hebben best een kans van slagen.

Bofkonten moeten tienduizenden euro's aan tickets Dutch GP betalen

Na 35 jaar weer een Nederlandse Grand Prix op de kalender, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn in ons land waar de auto en de petrolhead meestal toch juist gepest worden. We durven het dan ook eigenlijk nog niet helemaal te geloven, totdat het hele veld op de startgrid staat. Vooral niet na de berichtgeving van BNR vandaag. De radiozender is eens in de beslommeringen rondom het aanpassen van het circuit gedoken en de bevindingen zijn niet geruststellend.

Zoals we allemaal weten, zijn er op en rondom het circuit wat verbouwingen nodig om met goed fatsoen een F1 race te hosten. Mensen die ooit een Noord/Zuidlijn hebben aangelegd, weten dat je dat in het drukbevolkte en overgereguleerde Nederland nooit zomaar voor elkaar krijgt. Op je pad vind je meestal obstakels als tegengestelde belangen, wetten, rechtszaken en/of onverbeterlijke klaagmeneren (m/v).

Zandvoort heeft met alle bovenstaande te maken, zo lijkt het. Momenteel is de stand van zaken dat er nog steeds geen vergunningsaanvragen ingediend zijn om het circuit aan te passen, zo bevestigen de organisatie van de Dutch GP en de gemeente Zandvoort aan BNR. Sowieso gaat het nog minimaal drie maanden duren tot er aanpassingen aan het circuit gedaan kunnen worden. Hoewel sommige evenementen als de Junkyard Race ‘naar voren gehaald’ worden, is Zandvoort tot begin november immers gewoon afgehuurd voor allerlei evenementen.

Een aantal belangengroepen verkneukelen zich al in het licht van deze krappe planning. Stichting Rust aan de Kust heeft reeds aangegeven dat het sowieso bezwaar gaat maken tegen een vergunningsaanvraag van Circuit Zandvoort om de boel hier en daar om te spitten. Eerder kreeg de stichting het niet voor elkaar de door hun gewenste spreiding van ‘geluidsdagen’ te bewerkstelligen, dus nu zijn ze erop gebrand de hele Grand Prix maar tegen te houden, aldus voorzitter Karel van Broekhoven:

Nu zijn wij wel van plan van te zeggen: nou dan gaan wij de formule 1 maar tegenhouden.

Marcel Soppe, advocaat gespecialiseerd in het omgevingsrecht, denkt dat Rust aan de Kust best kans van slagen heeft. Zandvoort ligt namelijk midden in ‘natura 2000’ gebied, een beschermd natuurgebied. Het is bijna onmogelijk om daar iets te doen zonder het natuurgebied aan te tasten, zo stelt Rust aan de Kust. Ook als een extra ontsluitingsweg nodig is, kan dat bij de Raad van State op tegenstand gaan rekenen. Bovendien ligt er nog een ‘stikstofuitspraak’ van de Raad van State. De bevoegde gezagen voor de natuurvergunningen hebben onderling afgesproken dat er geen vergunningen worden verleend zolang er nog geen oplossing is voor de ‘stikstofproblematiek’.

Klinkt allemaal vervelend en serieus voor Prins Bernhard en de zijnen. Wat denk jij, gaan een paar klaagmeneren die in de omgeving zijn komen wonen lang nadat het circuit er was hun zin krijgen, of komt het toch nog allemaal goed?98 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Volstrekt logische volgorde. Eerst de kaarten verkopen, dan bekend maken wanneer de race eigenlijk is en daarna de vergunningen pas regelen.
@mashell: Fyra festival? Waarschijnlijk komt het er toch wel doorheen, maar zou me niks verbazen als het er in 2021 pas een beetje mooi bijligt.

Als racefan zeg ik hulde, twee banen in Nederland die een wereldkampioenschap kunnen faciliteren. Dat komt motorsport in Nederland alleen maar ten goede. Als ik er niks mee zou hebben zou ik het ook allemaal maar onzin vinden waarom die Prins dit er zo nodig doorheen drukken moet.
@mashell: Je reinste idioterie inderdaad.

Wel weer sluw van die lui, als het niet doorgaat en ze de ticketprijzen moeten vergoeden hebben ze wellicht toch winst kunnen maken door rente (al is die bijzonder laag) of investeringen.
@enrique: de rente over dit soort bedragen is inmiddels negatief bij de Nederlandse banken
@vdue: rente met dit soort bedragen…? Investeren bedoel je
@enrique: Lees de kleine lettertjes. Als het niet doorgaat is maar de vraag of je iets terug krijgt. Er is sprake van een vergoeding tot maximaal het verzekerde bedrag, maar niet duidelijk is hoeveel dat is.
@mashell: ze hebben kaarten toegewezen, maar er is toch nog niemand die betaald heeft?
@rickvanbuuren: volgens mij moest er binnen 5 dagen na het toewijzen worden betaald?
@rickvanbuuren: 23 juli kreeg je kaarten toegewezen en dan moest je binnen 5 dagen betalen. Stond in de voorwaarden en dus zouden alle kaarten betaald moeten zijn. Ik was uitgeloot helaas
@rickvanbuuren: jazeker ik heb ze al betaald
@mashell: de juiste volgorde dus, met een AMvB zet je gewoon alles aan de kant in het kader van landsbelang (MV33).
@mashell: Mee eens. Hup, moven naar Assen. Sowieso kunnen ze 2020 op Benno Jr’s buik schrijven.
@mashell: Je zal maar dikke flappen voor je tickets hebben betaald, en nu dit lezen….
-edit: nutteloze bijdrage-
Goh, wat verrassend allemaal. Kon natuurlijk ook niemand zien aankomen. Was maar naar Assen gegaan…
De formule1 maakt toch bijna geen geluid meer… daar kan het niet aan liggen..
Nu alleen nog Jack Plooij de mond snoeren en het geluidsprobleem is opgelost
@hans75: je vergeet de hashtag #ontslajackplooij
@hans75: alhoewel hij echt kennis van zaken heeft mag je van mij die Olav Mol er ook bij doen.
@750i: graag rick winkelman als commentator!
@hans75: Op BNR hoorde ik dat de kans op uitstel vrij reëel wordt zodra ze de fijnstofkaart gaan spelen voor uitbreiding van het circuit én toegangswegen. Sinds kort moet eerst aangetoond zijn dat de compensatie werkt voordat er meer uitstoot volgt.
@flutterby: onzin. Je koopt voor een euro een eiland en plant het vol met bomen. Direct aangetoonde compensatie. Zou de hele wereld zelfs wat van kunnen leren. Klimaatprobleem (als dat er al is) meteen opgelost.
Alleen maar h*fters hier.

Kaarten verkopen zonder datum, zonder alles rond te hebben, etc etc etc..

En dan van die figuren die niets meer te doen hebben in hun leven en dan maar alles en iedereen gaan frustreren die iets wilt ondernemen…
-edit: nutteloze bijdrage-
@reactief: precies, regels gelden voor het gepeupel maar niet voor de ondernemers. Die mogen doen wat ze willen. Zij ondernemen en wat houden daarmee de eonomie draaiende, die zijn veel belangrijker dan alle anderen. Ondernemers staan boven de wet!
Zo, dat is wel genoeg sarcamse voor vandaag, voor je het weet wordt ik nog gevraagd of ik geen toespraak op een VVD partijbijeenkomst wil houden.
@mashell: doe maar, word het een stuk gezelliger van.
@mashell: Ja, zoek de uitersten maar op. Dat is altijd sterker op het internet. Zeg ik dat ondernemers alles mogen doen? Ook zij moeten zich aan de regels houden.

Het gaat mij om zo’n clubje mensen, meestal gepensioneerden, die een stichting opzetten om alles in hun buurt tegen te houden uit eigenbelang. Dat ze er zeer waarschijnlijk kwamen wonen toen (in dit geval) het circuit er reeds lag vergeten ze…

Er zijn in Nederland veel mogelijkheden om bezwaar te maken, wat goed is, maar zij willen hier dus uitgebreid de regels misbruiken puur om de voortgang te frustreren. Dan ben je gewoon een ontzettende h*ufter in mijn optiek.

De ondernemers van het circuit zijn dat ook naar mijn mening. Heel de gang van zaken is gewoon ruk daar.
@mashell: tsja, je hebt doeners en durvers, en je hebt perpetuele slachtoffers die enkel langs de zijlijn lopen te zeiken..
en vergelijk alsjeblieft niet dergelijke kapitalistische ‘cults’ zoals een FIFA, UBER, Google of de boefjes van de Oranjes met de lokale ondernemer met zijn/haar schoenenwinkeltje..
Tja dat had prins Bernard natuurlijk al lang aan zien komen maar gewoon over gezwegen
-edit: nutteloze bijdrage-
Heb een weddenschap lopen dat het niet doorgaat in 2020.
Is gewoon bijna onmogelijk als je het circuit en de omgeving een beetje kent.
Ik gok; 2020 wordt het in Assen gehouden, daarna (misschien) in Zandvoort.
@cazzo046: Nederland wordt rechts geregeerd. Prestige is belangrijk. Er wordt gewoon alles op alles gezet om dingen mogelijk te maken. Er komt gewoon weer een gedrocht als de “crisis en herstelwet” waarmee allerlei procedures te omzeilen zijn.
@mashell: recht geregeerd? bahahahahaha NL is meer links dan dat ik mij kan herinneren dat nl ooit was int verleden, de enige overtreffende trap is nog communisme zowat… niks rechts aan nederland
@spykerboy: 🤦🏼‍♂️Rechts my ass inderdaad! Dan was er met subsidies een prachtig nieuw circuit met faciliteiten gemaakt in de polder! Geen gezeik en iedereen blij. En goed voor de economie op langere termijn. Dan kunnen ze rustig aan Zandfoort aanpassen voor over een paar jaar. Max blijft toch wel hot de komende jaren.
@spykerboy: we hebben bijna alleen nog maar rechtse partijen. De PvdA, ooit de grootste linkse partij, is hardstikke dood. De glorietijden van Nederland waren toen we een regering links van het midden hadden (paars). Bij teveel links komen er teveel cadeautjes voor de onderkant van de samenleving en bij teveel rechts worden er teveel mensen uitgebuit (arme ZZPers zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenvoorziening, een VW transporter met lichtmetalen velgen maar feitelijk niet meer dan een slaaf), dragen de bedrijven onvoldoende bij aan de belastinginkomsten en wordt de bevolking te individualistisch en daarmee het land te agressief (yep, dat is die jonge man in die V40 D2 op je bumper overkomen).
-edit: nutteloze bijdrage-
@spykerboy: beetje overdreven, maar nederland is momenteel vrij links ja.
@spykerboy: Dan ben jij waarschijnlijk van na Den Uyl en consorten.
NL wordt centrumrechts geregeerd en dat is prima.
@spykerboy: wat een onzin..

Nederland heeft letterlijk nog nooit een linkse meerderheid gehad in de 2e kamer.
Zelfs niet onder Den Uil.

Ongelooflijk hoe populair dit soort geschiedvervalsing is…
@dracae: natuurlijk wel, het wordt zelfs alleen maar linkser. Dwz, het gehele spectrum schuift op waardoor er alleen maar gradaties van links zijn. Links en heel erg links zeg maar. Op die manier kun je altijd wel blijven zeggen dat we rechts geregeerd worden, maar kijk nou eens objectief. Wat is er rechts aan onze zogenaamd rechtse regering?
@dracae: als jij dit een rechts overheid vind… dan wil ik niet weten wat jij vind van een echt rechtse overheid, want hier is weinig tot niks rechts aan,
@mashell: ik wil geen politieke discussie voeren op AB, maar Nederland is nog nooit ‘rechts’ geweest. De poppenspelers wellicht, maar de eerste kamer is al sinds den Uyl overwegend ‘links’ en conservatief.
@stuko: Nou zeg, de grootse partij anno nu in de eerste kamer is de FvD, de welbepraakte versie van de PVV. Het wordt alsmaar rechtser in dit land.
@mashell: dat FvD zo groot is, is een rechts(har har)streeks gevolg van het feit dat de VVD tegenwoordig officieel een linkse partij is. Ze hadden geen echte concurrentie op rechts (behalve vies rechts) dus zijn ze steeds meer richting d66 en de andere linkse partijen opgeschoven. Rechtse stemmers hadden toch geen alternatief dus dat was de geijkte manier om te groeien. Inmiddels zijn ze zelfs voor het klimaatakkoord. Ben je tegen die ongein is er geen alternatief anders dan FvD. Het enige waarin VVD (helaas) nog wel een beetje rechts is (dankzij Schippers), is de gezondheidszorg (wat een gedrocht is geworden met de nadelen van de vrije markt én de nadelen van communisme). Juist op dat punt hadden ze wat mij betreft ‘naar links kunnen opschuiven’.
@jaapiyo: dank u, er is een beroepsschrijver voor nodig om het een beetje duidelijk op papier te zetten blijkbaar!
@jaapiyo: Werkelijk, ‘gezagen’ in het stuk vermelden, je weet toch dat het gezaghebbenden zijn, of kon je er niet opkomen?
@loutervanplezier: In sommige Brabantse dorpen is dat het voltooid deelwoord van ‘zagen’…
@loutervanplezier: @vaakbenjetebang: top tip als je iemand de maat wil nemen; check even of je wel gelijk hebt, anders staat het zo dom https://www.villamedia.nl/artikel/taaltip-meervoud-van-bevoegd-gezag
@jaapiyo: … en jij leest in mijn flauwe comment over een niet-correct voltooid deelwoord dat jij niet eens in het artikel gebruikt hebt dat je de maat genomen wordt? Kom je soms uit zo’n Brabants dorp waar dat wel gebezigd wordt en ben je daarom op je teentjes getrapt? Zo ken ik je eigenlijk niet…
@vaakbenjetebang: was niet zozeer aan jou gericht als wel aan die wijsneus boven je. Ik was ff #triggered.
@jaapiyo: All good. Nogmaals, ik ken je niet echt als lichtgeraakt op dit soort punten dus ik was even verbaasd. En troost je, mensen de maat nemen is naast auto’s mijn grootste hobby dus je komt gewoon weer aan de beurt.
@mashell: niet gekozen ambtenaren van alle soorten zijn overwegend links. Toch staat elke gemeente helemaal vol met prestige zaken. Als er één richting kampioen prestige is dan is het wel links. Maar eigenlijk is het van alle richtingen…
@lekbak: dat ambtenaren meer links zijn dan gemiddeld is logisch. Ambtenaren krijgen minder betaald dan in het bedrijfsleven, die ambtenaren zijn de mensen die iets voor de samenleving willen doen maar geen bloed kunnen zien, anders zaten ze wel in de zorg.
Die ambtenaren bepalen de rioleringen en de stoplichten, de prestige zaken komen van de wethouders en gemeenteraden, die behoorlijk rechts zijn en maar al te graag lintjes doorknippen en op de foto in de krant staan.
@mashell: je wordt juist ambtenaar voor de talloze voordelen die je daarmee krijgt ten opzichte van het gepeupel.. ik ken letterlijk mensen die ambtenaar zijn geworden en zich rot lachen, die werken effectief misschien 10 uur per week en verdienen 4-5k bruto (stadshuis). Op de arbeidsmarkt had ie kassamedewerker waarschijnlijk wel gered, wellicht filiaalmanager binnen 20 jaar voor €3k p/m als ie mazzel heeft..
@lekkaah: jaloers much? Wat houdt je tegen om bij de overheid te solliciteren als het daar zo goed toeven is?
@potver7: ehm waar zeg ik dat? ik kan er niet aan denken..
@mashell: lol, ambtenaren verdienen prima, hebben arbeidsvoorwaarden maar men in het bedrijfsleven alleen maar van kan dromen en stresslevels die een lachtertje zijn. Dat moet ook want een ambtenaar functioneert niet in het bedrijfsleven. Die raken overspannen zodra er enige druk op ze komt. Het zijn overwegend slappelingen die niks anders kunnen.

In een familie van ondernemers heb ik één zus die al niet meer weet wat ze moet doen als we een deadline hebben voor vertrek uit een restaurant. Zij is ambtenaar. En zij gedraagt zich net zo als alle ambtenaren in de gemeente en provincie waar ik ooit mee te maken heb gehad.

Oh, en zij is, met nagenoeg al haar collega’s gewoon links. Op een hele wereldvreemde manier…

Een enkele ambtenaar is anders, die zit binnen no-time op een hoge positie.
@lekbak: Ambtenaar hier, wat je zegt klopt. Zwakke, linkse mensen over het algemeen.
@mashell: Wow dat ze dit soort mensen stemrecht geven.
@mashell: Ambetenaren minder betaald? Dat is dus niet waar.
@mashell: wat heeft de overheid hieraan bijgedragen dan?
@lekkaah: Ze hebben Max Nederlander gemaakt!
Lobbyisten van Jumbo en kornuiten zullen al wel aan het lobbyen zijn in Den Haag. Komt wel goed…
@Rick-dos: vergeet Heineken niet
@rick-dos: Kornuit is van de concurrent :P
Normaal gesproken is het bijna onmogelijk om ook maar 1 vierkante centimeter van ons mooie (en belangrijke) duingebied aan te passen, dus waarom zou dat nu ineens wel makkelijk gaan?
Ik zeg niet dat het niet gaat lukken, maar alles waardoor ze buiten bestaande grenzen moeten bouwen is al niet niks. Dan nog geluid en stikstof etc.
@lekbak: dus omdat “het volk” het leuk vind is t wetboek vol regels niet meer geldig? De organisatoren/eigenaren weten dondersgoed in wat voor gebied t ligt. Dan kan je dus ook vooraf in zien dat dit een goed onderbouwd project moet zijn met onder andere ruimhartige compensatie voor natuurschade die dit project gaat opleveren. zo bijzonder of stompzinnig is dit niet
Men moet gewoon voldoen aan de regelgeving, vergunningen aanvragen en verkrijgen hoort daar bij.

Er wordt opzettelijk lang gewacht, ook omdat de FIA de baan nog helemaal niet heeft goedgekeurd om dan via de media te proberen om via noodwetten/procedures alsnog de GP te kunnen organiseren.

Ramp voor zowel de formule 1 als NL, we staan volledig voor schut mocht het onverhoopt doorgaan zo vrees ik.
@spidertje: Ach dan komt snollebollen weer f langs en is alles goed! Lekker links rechtsen met ze allen en geen kip die door heeft dat er niet wordt gereden.
@fmgarcia: das ook weer zo :)
Verbouwing vindt toch alleen plaats binnen het circuitpark. Een bochtje wat verleggen en een bocht wat meer banking geven. Zal qua milieu-effect verwaarloosbaar zijn lijkt mij.
@mark997gt3: het gaat om de toegangswegen rond het circuit volgens mij. En de herrie op het circuit
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
‘Onze ‘ Max zal maar in de eerste bocht in grindbak vliegen… Bij de tv kan je nog zappen.
Prins Bril en Heineken zorgen wel voor een bevriende rechter uit het gegoede milieu. No worries.
Er bekruipt mij als Belg zijnde een beetje het gevoel van de Sinksenfoor in Antwerpen. Deze stond jaren op dezelfde locatie maar toen kwamen er ineens een paar mensen wonen die begonnen te klagen en het toch voor elkaar hebben gekregen dat heel de kermis moest verhuizen naar een wat mij betreft mindere locatie…
@chrisvis: ben je nog nooit in Zandvoort geweest? Moet je voor de grap eens doen op een mooie zonnige dag.
@rolov: naar ik meen te begrijpen, een beetje het Hollandse Zolder???
@chrisvis: zo is het bij Duivelsberg, Opgrimbie bij Maasmechelen ook een beetje gegaan. En bij Arendonk is nu zelfs een circuit gehalveerd…
Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar al die – edit: nutteloze bijdrage’s! 😉
@suzikubelona: mijn comment waar ik mij liet ontvallen dat, @spykerboy , na al die tijd nog altijd niet verstandiger en intelligenter is geworden, en nog altijd erg dom ouwehoert. Die is helemaal weg! Zonde.
@suzikubelona: ik had er voor de eerste keer eentje aan mijn been omdat ik reageerde op @rhellema over het nut van de gp Zandvoort. Net zoals de gp dus…nutteloze bijdrage😉
@chrisvis: maar je had wel gelijk met wat je zei over de gemiddelde F1 reageerder hier…dat dan weer wel!
@rhellema: we verstaan elkaar beter dan de redactie ons dus😉😂
@jaapiyo
Vermeld jou bron misschien ook de namen en adressen van de klaagmeneer(en)?
😁😁😁
Ik hoop eigenlijk dat Rust aan de Kust zal slagen in haar bezwaar. Dan krijgen wij in Nederland eindelijk eens te zien wat die idiote natuur-wetgeving uit Europa voor effect heeft hier in Nederland.
Het is namelijk een gotspe dat, terwijl Zandvoort expliciet buiten het Natura2000 gebied is gehouden, eventuele ontwikkelingen (zoals bouw nieuwe paddocks, verleggen bochten) niet door kunnen gaan omdat het natura2000 gebied te dichtbij ligt (vaak wordt een straal van 500 meter aangehouden door rechters).

Daarnaast kan je ook inhoudelijk ernstig twijfelen over het nut van Natura2000: projecten van Natura2000 bedreigen dikwijls cultuurhistorische kwaliteiten in het gebied dat altijd bewoond en bewerkt is (ga maar eens een diepe Duitse kuil graven op het strand, dan zul je bodemlagen aantreffen die bewerkt zijn).

Verder worden door Natura2000 maatregelen hele bossen bedreigd (Schoorl), omdat iemand in Brussel heeft bedacht dat er ‘grijze duinen’ moeten komen. Hele vogelbestanden mogen daarvoor uitwijken, om nog maar te zwijgen van de idiote effecten op het klimaat (ff 90 hectare bos kappen en laten ‘verwoestijnen’). Dus zo goed is dat Natura2000 beleid helemaal niet voor de natuur. Vóór het jaar 2000 konden wij dat al prima beheren, maar Europa zwaait met een sigaar (uit eigen doos) en we laten ons gewillig deze richting opduwen.

Dus laat de GP maar falen, dan krijgen wij in ons land misschien eindelijk eens door wat voor gedrochten van natuurwetgeving wij hebben binnengehaald …
@por100: Ik vind natuur belangrijker dan een verouderd micky mouse circuit in de duinen
@gebruikersnaam3: Ik vind natuur ook belangrijker. Maar het sluit elkaar niet uit. Begrijpend lezen vind ik ook wel belangrijk, trouwens …
Maak er een wo2 monument van en je mag bomen omkappen en alles wat je wil, geen hond die je tegen durft te houden.
Oh man, dit zag toch iedereen aankomen. Je zal voor een paar jaar en een paar duizend euro kaartjes hebben afgetikt. Het is te hopen dat ze Assen als back up hebben, al zou ik als ik Assen was de middelvinger opsteken mocht het zover komen. De enige die er niet slecht van gaat worden als het hele circus niet doorgaat is Zandvoort. Die spek en bonenprins heeft mooi van de kaartverkoop die oude bende op kunnen knappen uiteindelijk. Dat vergunningsgedoe gaat ze lelijk opbreken.
@terazino: nou dat lijkt mij wel erg kort door de bocht. Vergeet niet dat er met de eigenaren van de F1 vrijwel zeker contracten zijn opgesteld die elk honderden pagina’s dik zijn. Als het hele feest niet door kan gaan zie ik de procedures wegens contractbreuk en schadeclaims al voor mij.

Aan de andere kant is de exposure die Zandvoort en eigenlijk ook Nederland gigantisch als dit evenement doorgaat. Onder die druk wordt veel vloeibaar…..
Mooi!!
Omdat men bij het TT-circuit alle genoemde problemen al had voorzien worden er nog dit jaar enkele kleine voor de F1 noodzakelijke aanpassingen gedaan aan het circuit. Als dan straks in mei 2020 blijkt dat er in Zandvoort niet gereden mag worden kan men probleemloos verhuizen naar dat prachtige moderne circuit in Drenthe.
Ik heb Zandvoort vanaf het begin een slechte keuze gevonden. Een oud en aftands circuit de F1 niet waard. Nauwelijks inhaalmogelijkheden. Een tweede optocht zoals in Monaco maar dan zonder de grandeur.
Kijk of het fatsoenlijk in Assen kan, zo niet, dan een mooi buitenlands circuit de kans geven.
Ik heb betaald, dus ik ga. Niemand die me tegenhoudt. Zo.
@niwi:
Ze zullen wel een klassiekerrace houden voor je. Gewoon gaan dus.
Oplossing: F1 Assen
Ik vind die autootjes zo niet iets voor ons land. We zijn met veel te veel mensen op een kluitje, hebben altijd last van elkaar, zeuren overal over, willen voorop lopen met klimaatdoelstellingen, zijn tegen vliegen, autorijden, uitbreiding van infrastructuur en weet ik wat niet meer. Dus doe die formule 1 wagentjes lekker in Zuid-Afrika ofzo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).