Kom alles te weten over de kleuren van Porsche

Auteur: , 15 Reacties

Leuk tijdverdrijf voor de echte Porsche-nerds.

Kom alles te weten over de kleuren van Porsche

Porsche is een merk met een lange historie. Porsche is ook merk met een lange lijst aan beschikbare kleuren. Reguliere kleuren, maar ook zeldzamere tinten van Porsche Exclusive Manufaktur.

Als je iets wil weten over de kleuren van Porsche, bijvoorbeeld informatie over een one-off of een PTS-tint, waar te beginnen? Porsche Club of America heeft iets geniaals bedacht. De club heeft een website opgericht die fungeert als een soort Porsche-walhalla voor de kleuren van het merk. Zie het als een Wikipedia, maar dan voor kleuren.

Kom alles te weten over de kleuren van Porsche

De site, die vandaag is live gegaan, heet Rennbow. Nergens anders op het internet is een site te vinden die zoveel Porsche-kleuren heeft opgenomen in een database. Er zijn 1.700 Porsche-foto’s op de site geupload, met in totaal meer dan 500 verschillende kleuren.

Klik op een kleur om meer informatie te weten te komen. Bijvoorbeeld welke Porsche(s) deze kleur hebben en hoe zeldzaam de tint is. Het is een tof initiatief van petrolheads, voor petrolheads. De site heeft nog wel wat werk nodig. Zo zijn er tientallen kleuren die nog geen beschikbare foto hebben. Rennbow is voor iedereen gratis te gebruiken. Wellicht dat het eigenaren helpt bij het samenstellen van een toekomstige Porsche?15 reacties

Best een leuk idee. Zo krijg je toch een beter beeld van een kleur. Persoonlijk vind ik dat kleuren in configurators niet echt goed tot hun recht komen. Toch wel fijn als er dan een site is waar je dit wel goed kan zien.
Leuk! Ik heb net een fiets afgebouwd in Voodoo Blue (Z12), en een paar maanden geleden één in Olive Green (274). Porsche maakt mooie kleurtjes!!
Top bedankt, Miami Blue incoming!
Even de Autoblog database beschikbaar stellen. Zitten vast genoeg leuke foto’s tussen die gemaakt zijn door ons spottersgilde
Eerste regel, derde van links; Mi colore 💙
@ghost: alleen spreken die Duiters geen Italiaans. 😉
@rollingstoned: maar het feit dat jij het kan onderscheiden als Nederlands en Italiaans, zegt mij dat de Duitsers het ook wel snappen.
Net zoiets als tyrestretch dus. Mooie vinding.
Ik ben nog opzoek nar MaK blauw.
Miami Blue is ook mijn favoriet. Net als Rebel Blue bij Volvo.
Oeh als je er een in Ancona Blue Metallic bestelt is hij groter! Of brengen ze dan gewoon 4000 lagen lak aan?
Thnx @RubenPriest! Nu weet ik eindelijk de kleurnaam op een bijzondere 964, dat op Unexpected Wheels stond
Het klopt niet echt. Mijn kleur is Lapis blue maar volgens de site klopt de kleurcode en het bouwjaar er niet van.
Heel handig dit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).