Koning van Saoedi-Arabië reist met honderden Mercedessen

Auteur: , 55 Reacties

Hoe zeg je 'das beste oder nichts' in het Arabisch?

Koning van Saoedi-Arabië reist met honderden Mercedessen

Als de nieuwe koning van Saoedi-Arabië ergens arriveert, dan gaat dat niet onopgemerkt. De 79-jarige monarch die in januari zijn broer Abdullah opvolgde reist namelijk met een 1.000 koppig gezelschap. Bestaande uit familieleden, diplomaten en vooral heel veel assistenten. Soms schuurt dat met de locals, zoals begin vorige maand, toen hij een compleet strand aan de Franse Rivièra liet afzetten voor zijn met supercars gevulde posse. Na protest van 150.000 woedende Fransen vertrok hij weer.

De koning is dit weekend neergestreken in de Verenigde Staten, voor een meeting met POTUS (foto). Even die decennia oude banden tussen de Sauidi’s en Amerika aanhalen, IS dissen, wapendeals sluiten, u kent het wel. De komst van Salman zorgde echter voor een opvallend plaatje. Op een militaire vliegtuigbasis stond een stoet van honderden gloednieuwe Mercedes S-Klassen op de koning en zijn entourage te wachten. Klaar ze te vervoeren naar het volledig afgehuurde Four Seasons in Georgetown, dat volgens Politico voor de gelegenheid volledig is bekleed met goud. En waar tot in de garage rode lopers zijn neergelegd. Ja, it’s good to be the king.

Hou dit even in uw achterhoofd de volgende keer dat koning Willem ergens arriveert met twee opgepompte Audi’s55 reacties

Je moet het boek Bush en het huis Saud maar eens lezen. Dan ben je gelijk klaar met deze poppenkast. Zo onschuldig zijn ze niet.
@schellekens006: Ik snap niet eens dat die Bush nog niet is opgehangen. Of wat ze daar tegenwoordig in de VS allemaal doen. Laat staat dat hij nog vrij rond mag lopen.

En als je deze krankzinnige geldverspilling ziet dan denk je toch ook… Waarschijnlijk vrij weinig want dit is gewoon normaal in deze krankzinnige wereld. Echt zon geval van hoppaaaaa weer 1,5 wereldprobleem door de plee gespoeld.

Zelfs met alle principes in de prullenbak en autofanaat aan wordt ik hier minder blij van dan 1 hele dikke vet Lambo. Zon stoet saaie hokken….
@schellekens006: …of de documentaire ‘Bitter Lake’ kijken. Wel een tikje langdraadig en een beetje duidelijk afkomstig van de linkse kerk maar desalniettemin interessant en uiteraard een toffe titel.
@jaapiyo: *langdradig 😱
Ik ben jaloers op deze beste man..
Doe dan op zijn minst nog in alle kleuren van de regenboog..
En gaan die MB’s daarna weer zandhappen, of blijven ze bij POTUS als cadeautje?
Hij ging voor de kwantumkorting denk ik..
Man man man, zulk soort mensen hebben we echt niet nodig op deze wereld.
En een paar vluchteling uit de regio opnemen, nee hoor….
@trustmeiamanengineer: Het ook nog maar de vraag of die vluchtelingen daar wel naartoe willen.
@trustmeiamanengineer: inderdaad. Misselijkmakend, zulk vertoon.
@trustmeiamanengineer:
Daarom blijven ze zo rijk denk ik.

OT. Een beetje over de top zo’n verzameling.
@yipikaye: door honderden Mercedessen te kopen?

Oh en ik drukte perongeluk op like bij je reactie, dat was niet de bedoeling.
Wat zei Mahatma Gandhi ook al weer over behoefte en hebzucht op globaal niveau? Dit is totale waanzin. Verder wat @schellekens006 zegt.
En toch vind ik de oude 600 modellen veel mooier !!
Op de vraag hoe je in het Arabisch “das beste oder nichts” zegt?

الأفضل شيء أو لا شيء
@persian1: Hoe dan? Ik hoor niks..
@centric: Zoals Nederlands zeggen; Gamla..Gamla..Gamla
@persian1: Haha, dat klinkt echt niet man. Het moet zijn: الأفضل أو لا شيء
Schandalig. Er spoelen driejarigen aan op een Turks strand. Laat-ie daar zijn geld aan besteden.
@doewap: Hij had de vader van dat aangespoelde kind (r.i.p.) een nieuw gebit moeten geven zodat ze de oversteek nooit hadden aangegaan…
Ik moet die saudi,s niet, oprotten met dat sadistische volk. Dit is het schuim van de wereldbevolking. Bah!
@boltiev6: Uiteindelijk zorgen zij voor jouw brandstof, dus je kunt ze niet helemaal negeren.
@toeter11: Dat is nu precies de schijnheilige reden dat deze mafkezen met duizend man op stap kunnen blijven gaan in de allerduurste en meest exclusieve voertuigen. Ondertussen financieren ze allerlei antiwesterse groeperingen. Ze behandelen buitenlanders als grof vuil, vrouwen mogen alleen adem halen en kinderen baren. Op homoseksualiteit staat de doodstraf. En wij? Staan erbij en kijken ernaar. En ik? Ik probeer me niet op te winden…..grrrrrrpfffff
@boltiev6: omgekeerd ergeren ze zich ook aan jouw uitlatingen. Ieder heeft zo zijn of haar mening waar een ander het niet mee eens hoeft te zijn. Als iedereen dat nou eens van elkaar zou respecteren, waren er ook geen oorlogen nodig.
@roppp: Beste Rop, Het betreft hier gewoon het schenden van de mensenrechten door de Arabieren op een schandalige manier, Dat is dus niet mijn mening, dat is een feit. Van jouw mogen ze kennelijk hun gang gaan. Ik zou zeggen een enkeltje naar Riyad voor Rop en kom alsjeblieft niet meer terug……
@boltiev6: Keep calm. Denk dat Rob bedoelt dat het daar ingebakken in de cultuur zit. Ze weten simpelweg niet beter, en dat is voor hun ‘normaal’. Het is moeilijk om mensen een andere cultuur/normen&waarden op te leggen, al zou het soms wel beter zijn
@freshlife: Doe niet zo naïef, dit land staat als 3e wat schenden van de mensenrechten betreft. En dat weten ze best. Het interesseert ze geen barst, want ze hebben veel geld en daardoor heel veel macht. Ze doen dus wat ze willen. En wij ons maar vergapen aan het onwaarschijnlijk mooie wagenpark…..Vergelijk deze gasten nu gewoon met keiharde coke dealers. Het wiite goud is not done en het zwarte goud hebben we nodig en is daarom geoorloofd door, idd door wie?

1000 man verplaatsen in honderden MB S model is in mijn ogen crimineel. Maar goed dat de Fransen deze criminelen hebben weggehoond van hun strand, opgelazerd met dit tuig.

Laten we het verder weer over auto,s hebben…..
Hoe zeg je ‘das beste oder nichts’ in het Arabisch?

الله أكبر
Hoe zeg je in het arabisch: Ik heb mijn huishoudster verkracht en daarna onthoofd?

I اغتصاب بلدي مدبرة ثم قطع رأسه

Vergeet niet van rechts naar links te lezen….
@boltiev6: Waar is dit nou weer goed voor?
@romeoalfa: Je kennis opvijzelen omtrent het Arabische arbeidsrecht is een kans die je moet aangrijpen. Met zo’n attitude word jij nooit een goede werkgever. Dit is een voorbeeld van een behoorlijk strakke CAO van de Arabische schoonmaakbranche (voor gedetacheerde werkneme(ste)rs uit het buitenland). Sorry dat ik niet de moeite heb genomen om deze tekst van rechts naar links te schrijven.
@Thomasio: Jij zit waarschijnlijk ook op het Nu.nl-forum. Of je bent 12.
@romeoalfa: Beide veronderstellingen zijn onjuist. Ik heb absurdistische humor, dat wel.
@romeoalfa: Heel goed nadenken beste Julia, dan snap je misschien wat ik bedoel en anders lees je maar even wat er over geschreven wordt in dit blog.
@boltiev6: RUSTAGHHH!
@boltiev6: lekker wezen spelen met translate jochie
Waarschijnlijk zijn ze allemaal ook nog van het type 600…
Je moet ook iets met je geld he :p
Ja, +1.
1tje kan ik er toch wel krijgen? Zullen ze vast niet missen.
Best wel begrijpelijk dit. Als het plebs van je land al met hun supercar collectie naar Londen, St. Tropez, Parijs en Monaco afreizen dan moet je daar als koning natuurlijk ver boven uitsteken…
Misschien ben ik stiekem een klein kind, maar ik zou graag al die sleutels bij elkaar in een emmer gooien, flink doorroeren en dan teruggeven aan die koning 😈
Ja, dan is onze Wim-Lex erg bescheiden met z`n gouden koets.
Helemaal rechts dat zijn verlengde Cadillac Escalade’s.
أفضل شيء أو لا شيء
@olivier420: Ah, het is al een paar keer gezegd. Lekker origineel ook weer, Ollie
Ondertussen krijgen wij van onze media collectief een schuldgevoel aangepraat, maar omdat de meeste vluchtelingen van een andere Islam club zijn dan zijzelf nemen ze ze niet op althans dat is wat ik links en rechts heb gelezen;
Verder is het moeilijk voor de Syriërs om daar naartoe te reizen omdat je langs het Syrische leger moet, rebellen van allerlei pluimage en loop je een serieuze kans om IS strijders te ontmoeten; om vervolgens door de Saudische militairen het land uit gegooid te worden !

Er schijnen trouwens aan de Syrische kust nog genoeg plaatsen te zijn waar Assat heerst en daar is het veilig en rustig.
@desjonnies:
Je zou er haast cynisch van worden…….
@Rob:

Lees dit maar van Arnold Karskens die niet bepaald bekend stat als rechtse-rakker !

http://nieuws.tpo.nl/2015/09/03/niemand-is-naar-kos-gevlucht-omdat-zijn-of-haar-leven-gevaar-liep/
@desjonnies:
Ken het stuk. Goed stuk.

En je zou kunnen stellen dat ik ondertussen behoorlijk cynisch ben geworden. Heeft die linkse hippie maatschappijleraar het tig jaar geleden toch goed gezien, toen ze mij een cynische hond noemde….
@Rob:
Realisme is iets anders dan cynisme

Ik zal ieder echte vluchteling helpen, maar iedere ECHTE vluchteling is blij als’ie in Turkije of Griekenland is aangekomen !
@desjonnies:
Een aantal dagen geleden in De Wereld Draait Door: allemaal hartstikke lieve semi-bekende mensen, die allerlei hartstikke lieve dingen voor vluchtelingen wilden doen. Ik werd er een beetje flauw van en ik twijfel er heel erg aan of hun “goedheid” oprecht is. Valt volgens mij wel onder de noemer “cynisch” ;-)

Ik snap heel goed dat mensen weg willen uit die klerezooi van een Midden Oosten. Die mensen moeten we ook ondersteunen. Daarbij moeten we wel in ons achterhoofd houden dat ze NIET meer terug gaan. Ze blijven hier. Jesse Klaver (ja, die snotneus van GroenLinks) zei dat laatst ook in Dit Was Het Nieuws. Zegt ie toch nog wat zinnigs ;-)

We moeten dus met iets structureels voor de lange termijn komen. Herverdelen over Europa, is dat de oplossing? Wie zou het zeggen, maar stel dat het wel de oplossing is, dan moeten de vluchtelingen het ook willen. Nu is Estland, Hongarije, Griekenland en zelfs Oostenrijk niet “goed genoeg”. Daar wordt ik ook wel cynisch van en zie ik ze liever helemaal niet in Nederland verschijnen……….
Genant…
Laat ze daar maar asielzoekers opvangen
Vroeger kwam hij met z’n 40 rovers, nu met 100 Benzen.
What’s the fuzz about?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).