Koop de traagste Audi A6 met V8 in Nederland

Auteur: , 34 Reacties

Daar is overigens een goede reden voor.

Er zijn soms van die bedrijfstakken waarbij je niet al te veel moet willen opvallen in het openbaar. Omdat je er andere meningen en gedachte op nahoudt, zijn er diverse mensen die denken dat een aanslag op je leven een oplossing biedt aan alle ellende. Denk aan criminelen, politici of een combinatie van die twee.

Om niet al te veel op te vallen in het verkeer is het zaak om te kiezen voor een zwarte sedan. Daar kijkt niemand naar om. En in het ergste geval zorg je dat die gepantserd is, precies zoals bij het exemplaar dat wij aantroffen. Het is een relatief saai uitziende Audi A6 van de zogenaamde ‘C6’-generatie.

Audi A6 4.2 quattro

Het enige opvallen zijn de postfacelift velgen terwijl dit toch echt een prefacelift exemplaar is. Maar het er niet zomaar eentje, het is namelijk een gepantserd exemplaar. Tot welke gradatie de A6 is voorzien van bepantsering is niet bekend, maar wel dat er er extra sirenes en zwaailichten aanwezig zijn. Ook is er een kluis in de kofferbak.

Audi A6

Het geheel weegt op kenteken 2.095 kilogram, dat is 350 kilogram meer dan normaal. De 4.2 liter grote V8 levert 335 pk en 420 Nm, maar zal er extra hard aan moeten trekken. Volgens de advertentie duurt de 0-100 km/u sprint precies 3 seconden langer dan normaal: 8,9 seconden in plaats van 5,9 seconden. Het exemplaar dat te koop staat voor 38.950 euro heeft er in 13 jaar meer dan een kwart miljoen kilometer gelopen. Dus mocht je een criminele activiteiten willen gaan ondernemen en/of politicus worden, dan kun je de advertentie hier bekijken.34 reacties

De ultieme ramkraak A6 dus, waarmee je na de ramkraak ook nog eens kan vluchten met bepantsering. Koopje die 39K..
Ramen zien er redelijk normaal uit? Hier in de UK rijdt men ook met kluizen in de auto voor vervoer van vuurwapens door bewapende politie. Zal wel iets vergelijkbaars zijn denk ik. En 250k km met een politieauto vind ik erg bijzonder:)!
@fernie: er zijn mar een handjevol AT teams in Nederland, die elk een flink gebied moeten ‘voorzien’. Daar worden dus best wel flinke afstanden gereden, maar ik kan mij niet voorstellen dat het AT (of soortgelijke dienst) de auto 13 jaar in gebruik gehad heeft. Schrijven toch zeker wel sneller af?
Wat ik opvallend vind, is dat de zwaailampen er nog in zitten, ik had verwacht dat die verwijderd zouden worden, ivm illegaal. Misschien verkoopt zo’n auto beter met de lampen er nog in? (Sterk verhaal aan de bar?)
@hehe: Zijn er wel redelijk wat denk ik maar auto’s kunnen ook gewoon 24x7x365 in gebruik zijn natuurlijk. In Engeland aantal jaar gewerkt met een hoop eenheden en die auto’s worden echt helemaal naar de klote gereden. Letterlijk de helft van alle normale voertuigen is weg voor onderhoud. En dan heb je het over vervanging van een bak, diff, ophanging, motor etc. Binnen 3 tot 5 jaar zijn ze op normaal dus 13 is wel echt heel oud.
@fernie: Het zou mooi zijn als ze lang met zo’n auto doen. De nieuwprijs is waarschijnlijk astronomisch.

Maar inmiddels heeft het ding 5 eigenaren gehad zie ik, dus die zullen ook wel de nodige km gereden hebben.
Het gewicht valt mij nog mee. Achterin lijkt het mij overigens niet extreem ruim voor de politicus? Een fax en een werklampje zijn leuk, maar je wilt wel je benen kwijt kunnen. De kluis zal wel voor documenten zijn.
@dutchdriftking: zou de kluis niet voor de wapens van het arrestatieteam dat er eerder mee reed zijn?
@mashell: Dat lijkt mij zo onhandig? Je kan dan niet snel bij het wapen wat je juist bij de hand wilt hebben. Daar komt bij, een gewone Walter heeft iedere agent aan zijn broek hangen, en grotere vuurwapens passen weer niet in de kluis…..
@dutchdriftking: hier in de UK doen ze die in de kluis omdat je anders continue die dingen mee moet nemen als je de auto uit bent en het zo lastig rijdt met dat ding op je schoot of tussen je benen. Hallo mevrouw uw fiets is gestolen, ja wacht ff, eerst mijn machine geweer even erbij pakken… Grotere wapens haal je uit elkaar of vouw je om. Kluizen zijn vrij groot. Als je weet dat de shit the fan hit, haal je ze er wel vantevoren uit..
@dutchdriftking: volgens mij is dit het soort wagens dat gebruikt wordt door van die agenten die je s’ochtends om 5.06 van je bed lichten en dan nadat ze je voordeur kapot gemaakt hebben in je slaapkamer staan te schreeuwen dat je je moet aankleden en meekomen. Die bereiden zo’n actie vast wel even voor voordat ze beginnen met voordeuren in te trappen en halen dan in alle rust de wapens uit de kluis. Maar hoe dat precies gaat weet ik niet, ik ben degene die dan nog in bed ligt…
@mashell: Zou inderdaad ook goed kunnen. Lijkt mij best geinig werk….
@dutchdriftking: hebben ze daar ook stage-plekken?
@mashell: dat kluisje is voor het olievoorraadje. Inkoppertje 🚗
@mashell: Yup, AT teams hebben kluizen in de kofferbak waar de wapens en dergelijke in liggen.
Met kan spreken over kluisje maar dat wil NIET zeggen dat hij het formaatje unchbox is en dus direct erg klein. Kan best een leuke kluis zijn die niet zo groot is als een reiskoffer maar groot genoeg voor wat leuk ‘gereedschap’.
Gast die reageert en denkt het te weten snapt er niks van.
@turbobrick: of gewoon op de achterbank.. zelf met een a6 weggeweest die vroeger van AT was en zag er niet uit achterin, bleek de kluis te hebben gezeten. Boute gaan zo door de stoelen heen. Doen ze nu in de x5 nog steeds geloof ik omdat de bak al vol ligt met allerlei zooi.
@fernie: de auto’s worden vaak naar huis mee genomen en ze willen zoveel mogelijk aan het oog onttrekken, vandaar steeds vaker alles in de kofferbak. Wellicht dat eerdere schade aan de achterbank en aanverwante zaken niet gunstig waren met een latere verkoop van het voertuig.
@turbobrick: ah ok, hier kan een auto eigenlijk bijna nooit mee, zeker niet met vuurwapens.
@fernie: bij speciale ondersteunings eenheden wel want die hebben geen tijd om naar een gezamenlijke plek te rijden en hun spullen op te halen en dan door te rijden.
Ze hebben op deze manier altijd hun spullen bij zich en kunnen dus direct snel weg.
@turbobrick: ok, in de UK met wapens worden ze wat nerveuzer icm politie. Daarentegen zijn wapens legaal weer veel makkelijker te verkrijgen… raar volk:)! Zulke eenheden zijn hier in london is 24×7 aanwezig en rijden in allerlei auto’s rond om maar niet op te vallen.
@dutchdriftking: hoewist, ruim genoeg!
Tweedehands “pantserwagen”. Dat kopen toch enkel criminelen?
Zwarte sedan? Volgens de advertentie is hij blauw.
Die blauwe zwaailichten zijn wel handig.
Gaat iedereen opzij wanneer ik weer door de Coentunnel scheur.
@yipikaye: tot je zelf een echte politieauto inhaalt, en de lul bent. Ik zou het oprecht alleen gebruiken als de Target Blu Eye aangeeft dat er geen politie in de buurt is..
Aan de ladders te zijn bij een glazenwasser voor de deur, degelijke auto om geld mee op te halen.
Het is verbazend hoeveel autohandelaren er wel niet naar Slam FM luisteren.
Is een voormalige auto van het AT, vandaar ook de kluis.
Dus in dit geval ben je per 116,6 kg één hele tel langzamer naar honderd? Nog meer rede om de schoonmoeder thuis te laten in het vervolg!
Mijn ouders hadden dit model 4.2 A6 zonder bepantsering uiteraard. Met name de automaat is vrij traag… snel is anders, maar het wil er wel vandoor. Dit blok met dit extra gewicht kan wel wat extra vermogen gebruiken
Zit daar nu een faxapparaat in? 😂
Is een auto geweest van lid arrestatie team
Volgens mij zijn dit run-flat velgen. Verkochten ze met dezelfde velgen ook voor de a8 van die generatie..
Iemand hier die bij de RDW, CJIB of overheidsinstelling werkt en even kan checken van wie deze A6 geweest is? Moet eenvoudig terug te halen zijn heb ik begrepen
Leuke auto voor schroeverdraaier Younes

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).