Scoor deze Alpina B3 en leef het E36 Thug Life

Auteur: , 43 Reacties

Snel, voordat het te laat is.

Een toffe BMW E30 is tegenwoordig nergens meer te vinden voor een schappelijk bedrag. Zoals alle helden uit de 80s zijn de prijzen van M3’s en Alpina’s of zelfs gewoon dikke versies met een zespitter de pan uit gerezen. De E36 daarentegen begint dat stadium nu pas te bereiken. Een mooie E36 M3 op de kop tikken in Dakar Gelb of Avus Blau is een kostbare aangelegenheid geworden. Je moet de E36 dan echt willen, want voor min of meer hetzelfde geld staat er een E46 of E92 voor de deur.

Misschien is deze grijze Alpina die we op hebben geduikeld via bringatrailer daarom wel een buitenkansje, afhankelijk van hoe hoog het bedrag oploopt waarvoor ‘ie mee mag uiteraard. Momenteel is er, met nog vier dagen te gaan, pas 4.200 Dollar op geboden. Geen geld voor de ingetogen youngtimer, zou je zeggen.

Wellicht heeft het gebrek aan enthousiasme van de bieders wat te maken met het feit dat de Bimmer tijdens diens leven in Japan wat voorschade heeft opgelopen. Kan altijd een dealbreaker zijn, dus het is netjes dat de verkoper het er eerlijk bijzet. Hetzelfde geldt voor het feit dat het onderstel (vering/demping) wat werk behoeft en dat de auto wat olie verliest. Kortom, dit is niet een auto voor iemand met twee linkerhanden die de auto wil kopen en er daarna direct mee wil rijden. De Beier heeft wat liefde nodig.

Dat is ‘ie echter wel waard, want de über-smeuïge zes-in-lijn onder de kap levert 250 pk en er staat nog maar 93.000 kilometer op de teller. Normaal gesproken zijn we niet zo’n fan van leasegrijs op auto’s, maar in dit geval kan het in combinatie met de Alpina-dekoset en de gele pinkers. Of nou ja, dan bedoelen we de gele pinkers achter, want vóór zitten er inmiddels witte units op. We zeiden het al; deze Alpina heeft wat werk nodig. Misschien zijn er nog wat onderdelen van een recent gecrashte B3 voorradig.

Het interieur is er iets beter aan toe en wordt opgeleukt door stoffen bekleding met Alpina-motief, blauwe klokken, fel hout en een episch (MOMO) Alpina-stuurwiel dat op het oog geen airbag heeft. Koop dan?



43 reacties

E36. Altijd vreselijk gevonden. Terwijl ik andere BMW’s zo kan waarderen.
@vondick:
Worden wel mooi oud vind ik. Vooral de compact en de touring.
Maar dan niet volgehangen met lelijke bumpers en afschuwelijke houten sierlijsten, zoals dit exemplaar.
@vondick: qua proporties is ‘ie helemaal BMW (oude stijl) en (dus) helemaal goed. Waar ik me zelf alleen een beetje aan erger zijn de prominente zwarte stootstrips rondom en bij prelift exemplaren de ongespoten ‘side skirts’.
@jaapiyo: ik vind zwarte stootstrips juist wel lekker afsteken…
@vondick: Ik heb een nette originele e36 gehad. Mooi zwart en met enkele leuke opties als de 16”!328i velgen en lederen stuurwiel. Ze zien zo tijdloos uit en hebben ontzettend last van de beeldvorming. Rijden ook fenomenaal met een geüpdatet onderstel.
@neleev: Ik vind het super om te lezen dat jij hem wel echt mooi vind. Maar het is mij nooit gelukt. Ik vond hem al gedateerd ogen toen hij net uit was. Dat terwijl ik zowel de E30 en E46 nogsteeds fantastisch vind.
@vondick: ik vind de E46 iets fraaier denk ik, maar de E36 rijdt gewoon beter
@vondick: Ik ben er altijd gek op geweest…
Hout lijkt wel behoorlijk nep, oranje knipperlichten aan voorkant er weer op. Het kan best een goede investering zijn….hoeveel van deze B3 Alpina’s zijn er eigenlijk? (Nog)
@snowbird: de wielen hebben ventielen in de rand van de velg. Geen echte Alpina velgen dus. Hout binnen idd ook lelijk. Ik laat hem staan.
@gokartmozart: Ja er moet wel eea aan gebeuren. Inderdaad alles origineel Alpina is het beste !
@gokartmozart: Alpina heeft niet altijd verborgen ventielen gehad, ’t zouden originele kunnen zijn – maar ik ben geen kenner, dus geen idee hoe ’t zit mei bouwjaar enzo. Verder ben ik het helemaal met je eens.
@gokartmozart: Dit zijn gewoon echte Alpina velgen, het betreft alleen niet de duurdere “softline” variant waarbij inderdaad het ventiel achter het velgdeksel zit. Lekker laten staan ;)
@danielj: waarom laten staan?
Gewoon period correct
Lekkere kar. De e36 begint inmiddels het ‘ordinaire’ wel voorbij te geraken. De onverpeste types vind ik echt wel karakteristieke auto’s.
@renegade: de e46 is het nieuwe ordinair, je ziet ze te vaak met verkeerde after market velgen en te veel ornamenten aan de binnenspiegel vergezeld met een rood nationalistisch vaantje.
@toniominestrone: De e46 is bij de tokkies ook wel weer al op zijn retour, de e90 is het helemaal…
Omdat het obscuur is, vind ik het leuk. Maar eigenlijk is het drie keer niets. Die wielen, de stoffen bekleding, dat hout, die striping: het wordt allemaal niet heel erg mooi oud. Zeker niet in deze uitvoering. Zal ongetwijfeld fantastisch rijden.
@willeme: het is maar net waar je van hout 🥴. Nooit echt een fan geweest van een E36, maar weet niet, vind deze best wel heul vet ofiets…
Helemaal mijn ding.
Heb 4 E36 gehad, en zijn veruit de leukste daily drivers die ik gehad heb.
Een E36 in de juiste set-up ( veren, dempers, poly-urethaan bussen in de ophanging rijdt werkelijk fenomenaal.
Deze mag achteraan nog witte knippers, (fuck oranje, wit is ook period correct) de drempels in carrosseriekleur zetten en dan mag hij voor de deur staan.
Vind het alleen zonde dat het een automaat is.
Die M50 met 3 liter inhoud geeft gegarandeerd kippenvel , geniale motor!
@e36thuglife: bro waar ben je?
@bmwe46m3balling: wacka g ik lig met me niffos op het strand. Straks f treintje slope op trugweg ! Poppe bbq bij me bro je weet toch!
@bmwe46m3balling: In de osso mattie! Ik zeg die boys op Autoblog al jaren E36 is de stylo! Maar veel haters hier… Nu gaan ze zien en huilen van jaloezie.
Is dit wel een echte? Hij staat namelijk op niet originele Alpina velgen. Ik zie het ventieltje namelijk nog. Die hoort weggewerkt te zitten in de wielnaaf.
@AutomotiveDesigner: Deze opmerking zien we elke keer weer voorbij komen. Het antwoord blijft hetzelfde: NIET elke ALPINA velg heeft het ventiel in het hart zitten.
@e38ossie: je hebt gelijk. Daar staat tegenover dat veel replica’s t ventieltje in de rand hebben.
@e38ossie: correct, wat de betreffende Alpina velgen WEL altijd hebben zijn 20 spaken. De meeste replica’s hebben er 19
@AutomotiveDesigner: In de wielnaaf ? Serieus ? Zou echt héél knap zijn van Alpina als ze dat voor elkaar kregen !
Not my cup of tea!
Men hier heeft het over het houtinleg dat dat niet zo mooi is (kan ik inkomen) maar het ergste is gewoon de automaat.

Even een opmerking naar de eerste eigenaar; Maestro, hoe kon je?!
@viezefreddyw: maar die automaat met de schakelknoppen op het stuur was nu juist een Alpina dingetje 😄
@viezefreddyw: Alpina’s zijn natuurlijk wel altijd cruisers geweest, anders kon je ook een M3 kopen.
Liever een E46…
@daniel1975: Daarvan is eigenlijk ook alleen de M3 mooi
@theblazerunner: eens! Alhoewel een coupé in de juiste uitvoering ook wel in orde is. Bij de laatste M3 vind ik de sedan mooier dan de M4 coupé. Komt door die uitbouw denk ik.
Jammer dat er zo weinig foto’s van zijn…
Leuk stuurtje
@momo: Jaja, “Mit Alpina Leder-lenkrad – ohne Airbag.” :-)
Jaapiyo first of all respect voor deze E36 tori op Autoblog!!! You know what’s up!!!
Alpinatje altijd 100% dope alleen automaat is wel nep dus 80%. Er moeten ook nog wel sideskirts in kleur op en een diepere achterbumper en witte knippas achter. Verder dikke E36 dus 70% Thuglife OK Stempel.

Shout out naar me ma en me brada en al me matties en me prinsesje je weet zelf. One love one people. Rollin’ E36 & thuggin’ till I die!!
@e36thuglife: Aaaaaight
Mooie automaat pook, de normale automaat in een E36 had zo’n vreselijk handvat.
Avus blauw? Estoril blauw! De M-kleur van de jaren 90.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).