Koop deze gloeiendhete 993 RWB in Naarden

Auteur: , 33 Reacties

ホット!

In de wereld zijn voldoende Porsche-tuners te vinden, maar niemand binnen deze kring kan zich meten meten met Akira Nakai. De beste man brengt jaar in, jaar uit bijzondere en unieke bolides ter wereld. Enkele jaren geleden was Nakai-san bezig met bovenstaande auto. Fotograaf Mick Kok mocht de Japanner destijds schaduwen terwijl hij zich vergreep aan de 993 en dat leverde een aantal fraaie plaatjes op. Diezelfde auto staat nu te koop bij DNA Cars, in Naarden.

Het is vanzelfsprekend dat een door Nakai aangepaste auto de nodige centen kost, maar van de prijs van deze fantastische tweedehands Rauh-Welt Begriff schrikken we toch lichtelijk. Het apparaat wordt aangeboden tegen een bedrag van 179.950 euro. Een flinke klap geld, maar daarmee neem je wel een bolide die niemand anders heeft in huis. Extra kosten komen er overigens niet bij, want de auto staat op Nederlands kenteken. Daarbij zijn alle RWB’s anders, maar dit exemplaar heeft naast de iconische bodykit ook nog monsterlijke kuipstoelen, een koolstofvezel dak en een rolkooi. Overigens zijn er wel een aantal RWB’s in Nederland, maar veel zijn het er allesbehalve.

Hoewel de Porsche 993 Carrera 2 waarop de Rauh-Welt Begriff in kwestie is gebaseerd de nodige kilometers achter de rug heeft, zijn slechts 500 van de in totaal 105.000 afgelegde kilometers gereden sinds de auto de transformatie heeft ondergaan. Tegenwoordig heeft de 911 een 3,6-liter zescilinder in het achtersteven liggen, die 300 pk produceert. Het 1.340 kg wegende apparaat schiet in precies 5 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 275 km/u.

Met dank aan Bastiaan voor de tip!33 reacties

An sich is het wel een geinig apparaat. Prijstechnisch ook wel ok.

Ding schreeuwt alleen om een opengesneden achterbumper waar 2 turbo’s onder pronken. 300pk is een beetje lafjes.
@pielemuis: prijstechnisch o.k.? Ik vind het knap geld voor een verkrachtte 993.
@hplh: Gelukkig staan er nog genoeg originele te koop waar jij je centjes aan kan besteden. 1 meer of minder maakt niet zoveel uit.
@hplh: dacht dat ook; het is een beetje te stevig aangepakt. Als je wilt opvallen is dit natuurlijk top. Doe mij maar iets ingetogeners zoals de Ruf Turbo R. Er staat er eentje in ‘blutorange’ te koop in Pfaffenhausen, 490 horses, jammer genoeg geen prijs erbij maar het zou zomaar 5 euroton of meer kunnen zijn.
@hplh: iedereen z’n ding. Dit voertuig staat toch zeker op mijn ‘ooit bezitten’ lijstje. Al vind ik de achterkant nog wat lafjes, eveneens de power.
@pielemuis: buiten opengesneden achterbumper volledig met je eens! 450 pk zou idealer zijn
@tortuga: https://imgr1.auto-motor-und-sport.de/Kremer-Porsche-935-K3-Heck-Auspuff-Detail-fotoshowBig-4185cdee-454899.jpg

You sure?
@pielemuis: jagermeister! Ja zeker! Zou niet willen dat ik even buiten rij en aan het hotel/restaurant/werk buiten kom en ze er niet meer op staan. Maar het vermogen en het geluid!
Wheelgap achter is wel extreem zeg!
Laat de nieuwe 992 maar staan. Doe dit maar! Tering, wat een dik apparaat!
Hij past nog steeds te weinig popnagels toe vind ik.
@iphonistvongates: die moeten ook betaald worden he?
Damn hier word ik hebberig van. Imo kan een 911 nooit breed genoeg zijn.
Over een paar jaar gewoon een verhakte en verzaagde 911.
geinig maar ook wel zonde en oogt goedkoop, heb veel liever iets van singer of gewoon een orginele porsche (porsche 930 turbo bijv)
@josvts: appels en peren
@josvts: een singer is vele malen duurder dan dit.
Doe mij maar een 993 4s ipv dit apparaat
Gaaf ding, maar liever met een fel kleurtje. Wrapje erover dan maar..
Ik dacht dat het dezelfde matzwarte als uit de link was, maar das een 964… Ook duf, 2 matzwarte RWBs uit het handjevol wat we hier hebben. Ik vind deze wel OK zonder zo’n extreme dubbele taartschep als RWB wel ’s doet. Ik zou er zelf wel één in een oldskool Vaillant livery willen zien. In Essen in 2017 stond er één in ouwe Apple livery, dat doet die dingen goed!!
Uniek en fantastisch? Volgens mij is het concept steeds hetzelfde; popnagel er een bizar brede en niet zomaar reversible bodykit op, verlaag hem tot je er niet meer normaal mee kunt rijden en plak er een wrapje op. Ik kan me niet voorstellen dat zoiets door de totaal veranderde ophanging daadwerkelijk beter rijdt dan een standaard Porsche, waardoor het op mij vooral als een patsermobiel overkomt. Ja, een bedrijf als Singer doet ook onomkeerbare aanpassingen, maar staat op een zoveel hoger niveau dat het daadwerkelijk een verbetering is tegenover het origineel. Just my 2 cents though, ieder z’n ding natuurlijk.
Nee bedankt. Liever een originele 964 Turbo dan.
Heerlijke brute bak zonder gêne
Zonde van al die klassieke Porsches die hij vernaggelt…
Is het mooi? Nee. Is het gaaf? Jazeker!
Dat gedweep met RWB heb ik nooit begrepen. Dus het zal wel kunst zijn.
Ik vind mooi. Lekker extreem:
Tja de prijs ? Vragen staat vrij he…
Veel show en weinig go.. Prestaties matchen het uiterlijk niet.
Poah pornobak hoor!
Hm. Ik zou liever doorsparen voor een Singer (as if!) dan mijn geld hier aan uitgeven.
De hele auto nog herspuiten in Candy wine red. Dan fleurt hij een beetje op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).