Koop deze velgen inclusief Porsche

Auteur: , 12 Reacties

Geniaal.

Er zijn weinig manieren om je zaterdagochtend beter te besteden dan door het aanbod op Bringatrailer heen te struinen. De ‘Muricaanse marktplaats speciaal voor youngtimers en klassiekers is letterlijk een schatkist vol met kostbaar metaal. Omdat ik onlangs een hernieuwde liefde voor het 911 G-model (rijtest) heb ontwikkeld, viel mijn oog op dit exemplaar. Normaal zou ik niet zo snel voor wit gaan, maar, check die velgen!!1! Epische putdeksels.

De 16″ units zitten gemonteerd onder een 911 SC uit 1978. De auto heeft een 3.0 liter grote versie van Porsche’s luchtgekoelde boxer onder de kap, gekoppeld aan een 5-bak. Niet de geliefde G50 overigens, want die kwam pas later op de markt. De Porker is uitgevoerd in Grand Prix White (308) en voorzien van turboësque looks. Dit is naar verluidt niet af fabriek gedaan, maar wel direct uitgevoerd toen de auto nieuw was, net als de inbouw van een airco.

Sowieso was de eerste eigenaar uit Palm Springs California niet vies van opties: de auto is standaard geleverd met Bilstein schokbrekers, koplampsproeiers, een elektrisch zonnedak en niet te vergeten een ruitenwisser achter. Op de achteruit zit trouwens ook een antenne voor mobiele telefoons. Swaaaag. De enige faux pas is de turbo-badge op de kont. Tsja, Amerikanen houden vaak wel van wat badge-inflatie.

Een van de toffe dingen van zo’n oud beestje is de documentatie die erbij zit. Aan de hand van vergeelde rekeningen en documenten kan je een beeld vormen van wat de auto in de afgelopen 40 jaar zoals heeft meegemaakt. Alleen het land van herkomst is al tof: niet Germany, maar West-Germany. Ach ja, das war einmal. Het huidige hoogste bod op de 911 bedraagt 19.780 Dollar, maar de veiling loopt nog een paar dagen, dus daar mag/(moet) nog wel wat bij. Koop dan.12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Pfff, echt? Je kon niet ff een selectie maken van die 120 foto’s? #overdaadschaad
@vroaaar: jawel, het waren er 121, heb er eentje weggelaten.
@jaapiyo: en nu wilt iedereen weten welke je hebt weggelaten. @vroaaar als niet op je mobiel bekijkt kan je vrij makkelijk je geliefde plaatjes eruit filteren en bekijken.
@vroaaar: Is dat nodig dan? Ik vind het wel jammer dat hij ze niet alle 121 erop heeft gezet.

Goh, dat zou je eigenlijk helemaal niet verwachten, dat ieder zo zijn voorkeur heeft.
Nice, even die US-bumpers etc. eraf slopen en je hebt een mooie Porsche!
Hou de velgen maar
Bringatrailer was ooit een leuke site, tegenwoordig is het een ordinair veilinghuis geworden en zie ik nooit meer de ultieme merk-gekken een stukje posten met alle wetenswaardigheden en zaken waar je op moet letten bij aanschaf.
Heb ik ooit veel baat bij gehad.
Even los van het feit, dat de velgen fugly zijn, zijn ze ook niet bepaald een zegen in de context van koeling van de remmen. Dus op Marketplace met die meuk en een gezellig setje Fuchsen eronder.
Verbaast me dat de airco er niet vanaf fabriek in zit. Neem aan dat Porsche dat toen wel kon leveren, al zal de meerprijs behoorlijk fors zijn geweest.
@moveyourmind: zeker, maar mss was dit wel gewoon een beter systeem. De airco die Porsche in dit model 911 leverde staat niet bekend als de meest effectieve. En Amerikanen zijn zelf natuurlijk wel goed in het maken van een oude fridgebox.
Leuke Porsche. Velgen, klokkenwinkel en stuur niet mijn smaak.
Zijn die laatste twee ook aftermarket of is dat witte spul origineel door Porsche geleverd?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).