Koop deze zéér zeldzame MX-5 Type S voor 34 mille

Auteur: , 26 Reacties

Dat rood, waanzinnig!

De Mazda MX-5 (special) is een fijne sportauto die vooralsnog relatief betaalbaar is. Tegenwoordig pik je ze lang niet meer zo gemakkelijk en goedkoop op als eerst, toch is de auto voor velen nog enigszins haalbaar. Dit geldt niet voor de Mazda MX-5 die we hier onder de loep nemen. We spreken namelijk over een zéér zeldzaam exemplaar dat 30.000 pond, ofwel 34.000 euro, kost.

De MX-5 in kwestie is een gelimiteerde versie van de tweede generatie, die tot stand is gekomen met behulp van het zogenaamde Engineering and Technology team. Naar verluidt is het een van de meest gewilde versies van de MX-5 (NB). Niet onlogisch, want in totaal zijn er maar 179 stuks van de Type S gemaakt. Dit specifieke exemplaar is echter nóg zeldzamer. In totaal gaf Mazda niet meer dan 63 stuks een 159 pk sterke 1,8-liter motor.

Het extra voordeel aan deze MX-5 is dat het ook nog eens gaat om de coupéversie. Het vaste metalen dak mag de auto dan wel 10 kg zwaarder maken, het zorgt tegelijkertijd wel voor extra stevigheid. Hierdoor moet de MX-5, die als Roadster al een genot is om te rijden, nog beter sturen. In combinatie met de pittigst denkbare krachtbron en een handgeschakelde zesbak is het dus absoluut een waar feest.

Volgens de verkoper heeft de auto net geen 50.000 kilometer afgelegd, een respectabel aantal voor een auto van inmiddels 15 jaar oud. Als we de vele onderhoudsboekjes en documentatie mogen geloven, is de Type S recentelijk nog onderhouden. “Engine and gearbox are as strong as ever,” aldus de verkoper. Een probleem: de bolide staat momenteel in Hong Kong. Gelukkig is de verkoper bereid de auto waar dan ook naartoe te verschepen. Sla je slag, dit is een toekomstige klassieker!26 reacties

Zijn volgens mij ook LHD exemplaren voor Amerika gemaakt ..
Super zeldzame icoon ..
Keurige vraagprijs ..
@lincoln: jij hebt echt goed ontbeten vandaag!
@ghost: hij is blijkbaar vandaag wel met zijn goede been uit bed gestapt.
@dirkiii: in de P I kan je maar aan één kant uit bed stappen.
@kenner: haha
@dirkiii: middenbeen?
@ghost: hij is 1 dag niet ongesteld, de rest vd maand wel.
@lincoln: zeldzaam ..
@papa: *superzeldzaam
Dan vind ik een fastback hardtop toch mooier qua lijn…
Nooit geweten dat hier een coupé versie van was. Zijn die coupés een beetje goed verkrijgbaar of enkel in deze gelimiteerde uitvoering?
@silverarrow: Enkel dit. Extreem zeldzaam.
Gaaf zeg! Coupe mocht van mij wel meer geproduceerd worden, ziet er mooier uit dan de cabrio
@allesmetturbo: meestal is een coupé die is gebaseerd op een model wat oorspronkelijk als cabrio is ontworpen, een soort van freak of nature (hoi, BMW Z3 coupé!). Dit is de positieve uitzondering die de regel bevestigt, gelukkig.
Wat een vet apparaat! Zonde dat ze dit nooit in productie hebben genomen.
@tenaci: Er zijn iets van 500 stuks van gemaakt.
@tenaci: artikeltje niet gelezen?
Bijzonder exemplaar. Had hem al eens gezien.
Gaaf!
Leuk, maar voor dit bedrag koop je ook een nieuwe. Met al het comfort anno 2018.
@maarten_zoutendijk: Ja, of drie nieuwe Dacia’s.
@tge1: liever een mx5 dan 3 dacias
@maarten_zoutendijk: Uiteraard! Maar ik zou deze MX5 coupé ook wel opteren.
Meer info youtu.be/28xb64AP6BU
Zit hierdan die kleine v6 in?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).