Mercedes-AMG’s nieuwste boot heeft 1.600 pk

Auteur: , 14 Reacties

Daar kunnen we tenminste iets mee doen!

Mercedes-AMG en Cigarette Racing (ja, dat is een ding) hebben vandaag alweer hun elfde boot gepresenteerd. Iedere keer wordt de boot in zekere zin gebaseerd op een nieuwe auto van Mercedes. Zodoende staan we er niet van te kijken dat het ditmaal de Mercedes-AMG GT 63 S 4-door Coupé is geworden. De boot is echter een stuk agressiever dan de rappe personenauto.

Volgens de Duitse autofabrikant bestaat de 41’ AMG Carbon Edition zoals de naam doet vermoeden voornamelijk uit lichtgewicht, koolstofvezel onderdelen. Ten opzichte van het vorige project was dit hét punt waar de beide bedrijven hun nieuwe apparaat wilden verbeteren. De 12,5 meter lange boot is gemaakt middels een speciale, innovatieve sandwich constructie. Hierdoor wordt het apparaat niet alleen lichter, tegelijkertijd is hij ook stugger.

De boot wordt aangedreven door een viertal Mercury Racing 400R buitenboord motoren, die gezamenlijk een vrij verbluffende 1.600 pk produceren. Zijn topsnelheid is dan ook behoorlijk: 142 km/u, om precies te zijn. Dit valt uiteraard in het niet bij de topsnelheid van de AMG GT 63 S, die dankzij zijn 630 pk sterke vierliter biturbo V8 een topsnelheid heeft van 310 km/u. Ongetwijfeld zal het in de boot een stuk sneller aanvoelen.14 reacties

NICE BOAT!
Maar wat een lelijke kleurstelling zeg.
Sorry hoor maar het is de Mercedes-AMG GT 63S 4MATIC+ 4-Door Coupe.. ongelooflijk dit
@janmetdelangeachternaam: waar blijft m’n edit knop
via Android app
Zet maar af bij mij. En graag nog een GT 63 s met trekhaak
van mij mogen ze elke amg gt 63s 4 deur uit proberen op het water. En dan mooi op de bodem laten liggen. Wat een verschrikkelijke lelijke auto is het. Maarja is ook nog maar een enkel model bij Mercedes wat nog wel mooi is.
Een cigarette mogen ze altijd voor de deur zetten. Wat een geile boten zijn dat.
Boring! Take nap!
Prima bedrijfs bedrijfsinventaris van een poederkoerier.
Toch wel gaaf dat die grote boot zo goed bij die kleine boot past.
Jammer dat er geen 4 AMG V8 blokken in die boot liggen.
Niet dat die mercury motoren slecht zijn of zo maar een AMG zonder AMG motor…
@dirkv: Sterker nog, deze motoren zijn mede ontwikkeld door BMW ;-)
Ik vind het altijd weer grappig dat bij boten de pk’s opgeteld worden. Je zou in zekere zin nog ongeveer kunnen zeggen dat deze boot de kracht heeft van 1600 pk maar zeker niet de snelheid
@exclusiveyoungtimers: op het water moet je geen 400 willen gaan
Doe mij de boot maar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).