Zo is de Bentley Continental GT een écht ordinaire slee

Auteur: , 43 Reacties

Echt wel.

Toen Bentley het doek van de nieuwe Continental GT trok, maakte de wereld kennis met een enorm opgefriste versie van de luxe auto. De overdreven ronde en zachte elementen van de uitgaande generatie verdwenen, daarvoor in de plaats kregen we een sportieve, maar zeker niet minder chic model voor terug. Vandaag blijkt dat de nieuwe Continental GT (rijtest) na enkele aanpassingen toch nog flink ordinair kan zijn.

Het is zeker niet de eerste maal dat een Continental GT van de huidige generatie onder handen is genomen door een tuner, maar na de beurt van Wheelsandmore moeten we toegeven dat dit momenteel wel het toppunt genoemd mag worden. Vreemd, aangezien er niet bijzonder veel aanpassingen zijn gedaan.

De aanpassingen die wel zijn gedaan, zijn echter dermate ingrijpend dat de auto erdoor flink anders voor de dag komt. Zo is hij gehuld in een diepzwarte lak en heeft hij, zo lijkt het, gigantische velgen. In werkelijkheid zijn het 22″ exemplaren.

Hoewel deze Continental GT waarschijnlijk de meeste aandacht zal trekken om zijn uiterlijk, mogen we hetgeen onder de ellenlange motorkap niet vergeten. Zeker na wat Wheelsandmore ermee heeft gedaan. De zesliter W12 is opgepompt van 635 pk en 900 Nm naar 751 pk en 1.050 Nm (Stage 1) of zelfs 795 pk en 1.100 Nm (Stage 2). In minder dan 3,3 seconden snelt hij naar de 100 km/u, zijn topsnelheid ligt op 333 km/u. Een nieuw uitlaatsysteem laat de motor zo heerlijk grommen.43 reacties

De m3 csl look velgen mogen er van mij wel af.
Staat hem erg goed zo, begin voor het eerst in mn leven een ietswat hebberig te worden bij een bentley, nooit geweten dat ik daar ooit ook maar een beetje hebberig van kan/kon worden…
@spykerboy: dat vinden we niet raar, dat vinden we gewoon heel bijzonder..
De auto ziet er in mijn ogen gelijk 10 jaar ouder uit.
Eindelijk weer eens zilvergrijze velgen ipv zwart! Ik vind dit echt blubberdik. Hopelijk gaan meer tuners en fabrikanten dit weer doen!
@wouth: je hebt helemaal gelijk met zwarte velgen zie het model/ontwerp van de velg niet
Ik zou bij die donkergroene blijven die hier eens gespot is, maar deze zwarte mag er nog best zijn.
Ziet er erg tof uit zo! Niet te ordinair. Precies goed.
Tikkie goedkoop oogt zwart met zwart, gedecoreerd met zwart altijd wel, het heeft toch een Polo trendline uitstraling. Maar aan de positieve kant, de iets te grote iets te rechthoekige grille valt zo wel minder op.
‘Zo heurt het ‘ mooi ding om in te cruisen.
Mij niet duidelijk wat hier ‘ordinair’ aan zou zijn, snaarstrak apparaat zo.
Ordinair is die niet naar mijn mening, gewoon lekkere lijnen waardoor die precies klopt. Zou ‘m zo wel kopen als ik het geld nu had. Helaas nog maar paar jaartjes doorgroeien en dan gedag zeggen tegen de bmw
De prestaties van deze auto zijn echt bizar!

Maar deze tuning vind ik qua uiterlijk erg jammer. Deze velgen passen niet bij het model, de kleur is wel goed bij zwarte lak.
@imarinos: origineel doet hij het in 3,6 en is de topsnelheid 333km/h. Voor zoveel pk en koppel winst vindt ik dit toch niet zo spectaculair…
@thestino: iets met tractie en automaat beschermen… de 100-200 sprint zal vooral flink zijn toegenomen.
@dutchdriftking @thestino: is niet alleen de 0-100 km/h die telt, ik heb het nog niet kunnen vinden behalve dat er staat minder dan 3,3 sec. Zou mij niet verbazen als dit onder de 3 sec. is maar alle tussensprints die het leuk maken op de weg zullen veel sneller zijn dan origineel. En dat is al niet slecht.
@imarinos: Dat klopt, om van 3,3 nog veel af te snoepen zal idd niet makkelijk zijn.
@thestino: Deze auto weegt ook wel wat meer dan de gemiddelde auto met dat vermogen.
@berlinetta: Mijn auto weegt ook meer dan 2 ton, maar ik ben toch een seconde sneller naar de honderd nu hij gechipt is hoor…
@thestino: Maar dan hebben we het waarschijnlijk over een andere auto. Dat is toch niet vergelijkbaar?
@berlinetta: toch wel, ongeveer dezelfde cilinder inhoud en pk. Allebei vierwielaandrijving. Dus het zeker in verhouding hoor.
@thestino: Dan ben ik wel benieuwd wat je rijdt.
@berlinetta: 5.0 v10 met 580pk.
@thestino: RS6 denk ik?
Een echte voetballer’s auto of rappers
@cappie: Een echte voetballers rappers
Met 1.100nm is het nu echt een kleine vrachtwagen. Heerlijk dit. De looks hoef ik niet, maar het vermogen is briljant.
Zwarte of antraciet velgen erbij, lekker duister! Ik vind het wel gaaf eigenlijk…
Krijg een beetje het Brabus SL gevoel. Fout maar toch lekker. OT Voor de restwaarde van de Conti is dit desastreus.
Miss iets andere velgen maar velgen wel gaaf zo.
@emping: jaja…
Ik vind hem lekker hoor! Zie deze generatie Bentley echt nooit rijden trouwens, waar de vorige nog regelmatig te zien was.
Poah hebberig word ik hiervan! Ik vind de gewone conti echt een van de mooiste auto’s van het moment. En in deze trim is hij echt heel erg dik. Ik vind hem beslist niet ordinair.. terwijl ik echt niet van de dikke tuning ben. Maar zo sportief oogt hij echt super.
Zo ordinair vind ik hem niet hoor. Velgen misschien super, maar verder wel erg dik hoor! Nice 👌🏼
Ik zou hem eens vanuit een normale gezichtshoek willen zien. Deze foto’s lijken allemaal door een kabouter getrokken.
Kunnen ze de foto’s door iemand laten maken die groter is dan 5 cm? Nu krijg je het gevoel dat de velgen te groot zijn en de Bentley te veel overgewicht heeft. Van de week op de Autoroute de cabrioversie ingehaald, oude Engelsman erin met een mooie vrouw, donkerblauw metallic met een cognackleurig interieur…. Veel beter dan deze fantasieloze samenstelling.
De lak vind ik niet zo mooi staan… op een auto als deze vind ik een kleurtje leuker. Mooi groen of diep blauw.

De velgen trekken mij ook niet echt maar zet m maar voor de deur. Waarschijnlijk heb ik net genoeg geld voor een setje velgen en een nieuw laklaagje (en anders een wrap)
Vind m wel ok.
Zo fout dat het stiekum wel lekker is
Geen idee waarom je iets moois zou vervangen door iets ordinairs.
Ik vind dit juist heel erg ingetogen… in vergelijking met de wansmaak die ze soms op dit soort auto’s plakken…
Had niet gedacht dat ik dit ooit over een Bentley zou zeggen, maar ik vind ‘m DIK!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).