Kopen! Nederlandse LaFerrari, ZGAN

Auteur: , 40 Reacties

Een kater overgehouden aan de allesbehalve transparante selectieprocedure die Ferrari hanteert? Spoel de zure nasmaak weg met dit exemplaar dat amper asfalt heeft gezien.

Kopen! Nederlandse LaFerrari, ZGAN

De LaFerrari behoeft geen introductie. Atmosferische V12 gekoppeld aan een elektromotor, systeemvermogen van 963 pk op een gewicht van 1.585 kg, 0-100 km/u in minder dan drie tellen en een topsnelheid van boven de 350 km/u. 300 km/u staat binnen 15 seconden op de klok en het ding had een kale prijs van 1.000.000 euro.

Bovendien wilde Ferrari voorkomen dat rijke klanten het ding alleen aanschaften in de hoop op waardevermeerdering. Da’s in dit geval niet helemaal gelukt, want deze LaFerrari behoorde toe aan een Nederlandse eigenaar die er sinds de levering ongeveer 80 kilometer mee reed. De teller staat dus op een maagdelijke 160 kilometer, maar veilinghuis RM Sotheby’s vermeldt erbij dat het ding goed is onderhouden bij Kroymans en dat je er zo mee wegrijdt.

Dit is dus je kans om een (zo goed als) fonkelnieuwe LaFerrari aan je collectie toe te voegen. Wel even beloven dat je, in tegenstelling tot de vorige eigenaar, gewoon gas geeft met dat ding. Meer fraais van de aankomende Villa Erba-veiling check je HIER.

Dank aan Dennis voor het tippen!

Interieurtje40 reacties

Even mijn saldo checken.
@Maarten123: En? Heb je genoeg?
@banaan7: toch net iets teveel km’s gelopen. Moet nu teveel reserveren voor spoedig onderhoud.
Niet iedereen kan zomaar een LaFerrari kopen, betekent dit dan ook dat de verkoper van dit exemplaar nu een probleem heeft met Ferrari?

Dat hij dus niet meer in aanmerking komt voor bijzondere exemplaren omdat hij ze ‘verhandelt’?
@imarinos: achja, wel een paar miljoen winst!
@imarinos: die kans is aanwezig denk ik als Ferrari er lucht van krijgt
Dan moet je een ijskoude zijn. Laat mij een dag met zo’n auto rijden en er staat meer op dan 160km.
Ik blijf rijden en grijnzen en ga met liefde tanken.
@rufctr01: Dat is hij ook, de eigenaar is kortgeleden plotseling overleden, zo’n week na inbezitname van deze LaFerrari.
Goed onderhouden? Dat ie al onderhoud nodig had met 80 km…
Bij stilstand gaat werking van vloeistoffen ook achteruit en worden oud. Dus binnen X aantal kilometers haal je dat niet dan is tijdsperiode die in acht wordt genomen.
Die zak met de brandblusser……. Betaal je een miljoen+, moet je waarschijnlijk nog bijbetalen voor die blusser ook, wordt ie in een stoffen zak aan je passagiersstoel geniet….
@E34M5Touring: laten brandblussers nou een van nuttige opties zijn bij een Ferrari :D
@lebeaunl: niet zo erg als de Lambo’s….
@E34M5Touring: dikke kans dat het alcantara is waar die brandblusser in hangt ;)
@dooddoorschuld: Nou ja dan nog. 50.- alcantara en een paar nietjes. Dat kan toch wel netter gedaan worden denk ik dan. Ik vind het best knullig staan eerlijk gezegd.
@dooddoorschuld: Van dat nep leer haha
@crackdavid: prima toch, de halve auto is immers van plastic gemaakt. Want dat is ‘carbon’ feitelijk…. Dus wat is het probleem met alcantara nou weer?
160km op de teller. Wat een mazzel dus, dat die toevallig goed onderhouden is…
Zou als experiment ook wel leuk zijn als dit soort auto’s alleen door de fabrikant verhuurd zouden worden. En dat de huurperiode alleen verlengd wordt bij een minimaal aantal kilometers per jaar.

De situatie nu, dat de auto’s eigenlijk meer een financieel product zijn, is natuurlijk wel te begrijpen vanuit de betrokkenen, maar echt leuk is het niet.
80km gereden….. Sneu figuur ben je dan als eigenaar. En dus absoluut geen liefhebber.
@trustmeiamanengineer: onzinnige reactie
@trustmeiamanengineer: misschien heeft ie nog geen tijd gehad?
@trustmeiamanengineer: Er zijn altijd uitzonderingen op de regel en zo ook in dit geval.
@trustmeiamanengineer: Het scheelt dat jij wel een liefhebber bent. Jij zou zo’n La Ferrari als daily gebruiken en er mee naar wintersport blazen. Echte carguy!
Deze eigenaar hadden ze beter een motorblok uit een dacia kunnen geven was hij toch niet achtergekomen;)
Tja zal hij op z’n sterfbed niet balen nooit er mee gereden te hebben?
@dutchdriftking: verklaar je nader?
@dutchfiat: Het is toch net zoiets als getrouwd zijn met een bloedmooie vrouw, maar geen seks met haar hebben omdat ze als maagd veel op kan brengen? Geniet van de dingen die je gegeven zijn in het leven, het is tenslotte zo voorbij!
De FXX had een nog aparter systeem van eigendom, zelfs daar stond er vorig jaar 1 van te koop in Nederland.. de regels lijken vanuit Ferrari alleen bij de eerste eigenaar te gelden?
@mike0709: lijkt me dat ze aan de tweede eigenaar helemáál niets te zeggen hebben
Toen de eigenaar hem kreeg zag hij pas goed hoe lelijk zijn auto kin het echt is. Snap best dat hij er van af wil. Bijkomend voordeel is de eventuele winst
Ik bied 50 euro voor de velgen.
Eigenaar -edit: geen namen svp- is helaas al overleden…5 dagen nadat hij hem kocht…
@niels_vanstek: oh, dan is mijn grapje misplaatst. Mea culpa.
Ik me niet kunnen inhouden om de hele dag erin te rijden als er zo eentje voor de deur staan (of in een garage). 160km staat er al op voordat de meesten gaan lunchen denk ik
@allesmetturbo: Teller is teruggedraaid :p
Q: Ohhh kick, heb jij een LaFerrari?!
A: Jazeker!
Q: Gaaf zeg, rijdt lekker zeker?
A: Geen idee eigenlijk…
Is dit echt een Nederlandse of slechts een Ferrari in Nederland? Ik vermoed eigenlijk dat laatste.
Geef mij maar een Lexus LFA. Dat geluid….. daar kan geen enkele recente auto aan tippen. Ook deze Ferrari niet. Plus dat de lexus waarschijnlijk langer heel blijft.
Ik kom nog precies een miljoen tekort

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).