Kopen? ‘Splinternieuwe’ VW Golf (met kogelgaten)

Auteur: , 39 Reacties

Vers van de pers, of zoiets.

Er bestaat overduidelijk wat verwarring over wat de term ‘splinternieuw’ nu precies betekent. Waar de meeste mensen zouden zeggen dat hij vers uit de fabriek moet komen rollen en de walmen van rubber en leer je haast nog bedwelmen, lijkt deze dealer er een hele andere betekenis aan te hebben gegeven. Zij bieden namelijk een SPLINTER NIEUWE!!1! Volkswagen Golf aan die door kogels is gekieteld.

Niet dat het daar nu per se een mindere auto om is, maar het zet je wel aan het denken. Afgezien van die extra luchtinlaten schijnt het echter een prima auto te zijn.

De Volkswagen Golf in kwestie is er een van voor de facelift. Om precies te zijn is het een Golf VII GTE, die in een weerzinwekkende 8 seconden naar de 100 km/u weet te snellen. De GTE heeft een 1,4-liter TSI-motor die de Volkswagen samen met een 102 pk sterke elektromotor zijn kracht bezorgt. Hiermee is het gecombineerde vermogen maximaal 204 pk en 350 Nm. De GTE heeft standaard een zestraps DSG-transmissie.

Hoewel de auto over de nodige kogelgaten beschikt, ziet hij er verder wel relatief nieuw uit. De vorige, en eerste, eigenaar heeft er slechts 9.811 kilometer mee gereden, alvorens hij met lood werd belaagd. Verder ziet hij er redelijk puik uit. De vraagprijs van 17.900 euro (ex. btw) is dan ook tamelijk gepast. Let er wel op dat je een paar spaarcentjes bewaart voor een nieuwe achterruit en fatsoenlijke bekleding.

Met dank aan TWJR voor de tip!39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Een criminele Volkswagen voor een crimineel volk. Passend.
@Jochempie: @dijan
@fmgarcia: Maak hem nou niet wakker!
@viezefreddyw: nee lachen man. Waarschijnlijk gaat ie dan refereren aan Tomorrow Never Dies waarin een BMW kapot geschoten werd, die ontplofte toen wél terwijl deze Golf in real-life gewoon een aanslag overleefde want VAG.
@str8six: VAG, niet te slopen die handel. KIJK maar!
@viezefreddyw: Er was nog weinig leven in de brouwerij deze ochtend.
@jochempie: *passa(n)t
Al krijg ik geld toe dan hoef ik hem nog niet.
De auto is van een crimineel geweest dus de volgende beschieting(herkenning van het voertuig) zijn ze wellicht rigoureuzer
@focusrs1: Ja wat je bent de enige op de wereld met een witte Golf , levensgevaarlijk!
@thomasthomas: nee sufferd maar wel de enige met kogelgaten…
@focusrs1: beetje plamuur erin en je ziet er niks meer van :)
@focusrs1: klopt want je gaat rondrijden met kogelgaten. En zeker als je net beschoten bent…
@focusrs1: ff nieuwe platen erop..beetje plamuur..
@focusrs1: Daarom begrijp ik niet waarom de aanbieder deze niet even netjes repareert. Kost je hooguit 2K. GTE’s met deze km standen gaan prima voor 35k van de hand. En niemand die er achter komt dat het een boefjes-auto betrof. Tel uit je winst.
Geheid een ex huurauto. Ik zie veelvuldig rif-volk in huurauto’s rondrijden. Dus echt rondjes rijden. Vaak drugs trafickers. Huurauto’s zijn dan een goed middel. Niet verdacht, niet echt op naam, alle belastingen betaald etc.
@amersfoorter: klopt, wanneer er drugs wordt gevonden kan er niet snel worden aangetoond dat dit er nog niet zat toen ze die auto van het bedrijf kregen.
@amersfoorter: rif-volk? Serieus dude? We gooien er gewoon een onsje discriminatie en etnisch profileren in?
De laatste foto is nog wel het heftigst. Die was verbazingwekkend zuiver gericht.

De auto laten repareren kost wel 3-4k zeker. Fikse kogels en ook nog eens best veel. Naast dat je niet eens weet wat die kogels onder het mooi glimmende staal aangericht hebben.
@dare2think: er zitten nu ook kijkgaten in waardoor je met een endoscoop die schade goed kunt analyseren. Opknappen en er zal zeker vraag zijn naar deze lage bijtelling wagen.
Een milieubewuste crimineel?
@berlinetta: wilde net zeggen. Een crimineel in een gte. Moet niet gekker worden
Dit wordt de nieuwe tuning rage, een hele verbetering tov die verfspatten die lieten uitschijnen dat je een teletubbie aangereden had.
@alfapeter: verfspetters en kogelgaten? De “onder vuur en daardoor terrasje geschept” look.
@alfapeter: kogelgat stickers zijn al langer te koop hoor. Maar deze hebben echt 3D effect, dat dan wel.
Vreemd dat een autobedrijf uit het oerdegelijke Rijssen (daar waar de kousen nog echt zwart zijn) een wagen met 10k op de teller en voorzien van kogelgaten als spikspilinter nieuw aanbiedt. Dat is een zonde! Bovendien lijkt me dat een autoschadebedrijf deze wagen normaal gesproken eerst zou herstellen, dat is immers hun vak.
Waarom zou je dit als handelaar niet zelf (laten) fixen en verkopen? Het lijkt mij dat je er meer voor krijgt zonder ventilatiegaten.
Ik sla even over, hier zie ik geen gat in…
‘Hagelnieuw’
Terug naar de 90s toen je bij Autostyle dat pissende ventje en kogelgaten stickers kon kopen. Wat vond ik dat vroeger stoer. Nu vind ik deze vorm van tuning toch wat minder. Wat de ruiten betreft, weight reduction bro.
Is dit nou de eerste badass hybride?
Eem wát plamuuur dr’op en goan
Jetcars!
Golf VII? Dat staat neem ik aan voor Vice 2? Je zal zien dat VW dit label binnenkort helemaal laat verwateren met golf vice versies met van die simpele kogelgat stikkertjes..
Kan iemand mij vertellen wat deze in goede conditie waard is?
@crisert55: marktplaats, autoscout.
Een echte shooting break.
Volkswagen heeft het nog steeds niet voor elkaar dat de tsi-motoren ‘bulletproof’ zijn.
Toch als die GTE’s ff lekker uit de startblokken wegschieten hebben ze een gang als een kogel. Dat schiet tenminste lekker op. Is wel van een heel ander kaliber dan zo’n standaard TDI’tje. Echt een schot in de roos!
Vergeet niet dat na de nodige nachtjes buiten met ramen open de elektronica ook niet helemaal fris meer is…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).