Volkswagen Golf VII (2012 – 2016) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 45 Reacties

Vertrouwd en bekend, maar is de Golf ook betrouwbaar? Dat is de vraag.

Volkswagen Golf VII (2016 - 2016) – occasion video & aankoopadvies

Begin 2017 kreeg de Golf 7 een (subtiele) facelift, die versie gaat door het leven als Golf 7,5. Dit aankoopadvies gaat over de Golfjes die gebouwd zijn tussen eind 2012 en eind 2016. Voor de ontwikkeling van deze generatie Golf maakte het Volkswagen-concern gebruik van het MQB platform. De Golf kon er mooi mee op dieet, want het scheelt soms tot 100 kg. Concerngenoten A3, Octavia, Leon, Tiguan, Ateca en de Kodiaq maken van hetzelfde platform en motoren gebruik.

De keuze bij de Golf is een enorm, naast diverse motoren zijn er ook diverse carrosserieën beschikbaar: de station (Variant), de drie- en vijfdeurs en de hogere Golf Plus of Sportsvan.

Aanbod occasions
Dat de Golf een populaire jongen is, blijkt ook wel uit het aanbod op AutoTrack; van deze generatie Golf staan er meer dan 3.000 te koop en dan rekenen we de Sportsvan en Golf Plus niet eens mee. Als ervaring geen probleem is, dan is er al een Golf met enkele tonnen op de kilometerteller te vinden, vanaf zo’n 10 mille.

Alternatieven
Volkswagen Polo
Renault Mégane
Ford Focus
Opel Astra

Aandachtspunten
Aandrijflijn

 • De zeventraps DSG-bak (DQ200) is in de Golf 7 een stuk betrouwbaarder dan dat die was in vroegere modellen, maar controleer toch maar even op een goede werking. De bak hoort soepel te schakelen en let er ook op of de koppeling niet slipt.
 • De 2.0 TDI is betrokken bij het dieselgateschandaal. Check dus of de modificaties zijn doorgevoerd of dat dit nog moet gebeuren.
 • De TSI motoren hebben net zoals bijna alle direct ingespoten motoren last van koolstof afzetting in het inlaattraject. Premium brandstof tanken lost het op en/of voorkomt het. Een specialist kan het reinigen met walnoot schillen.
 • Een 1.2 of 1.4 TSI die ook drie cilinders loopt, heeft meestal een defecte bougiekabel. Niet meer doorrijden, want dat is slecht voor de katalysator.
 • Het is nu beter onder controle, maar in het algemeen de TSI motoren wel een slokje olie. De onderhoudsintervallen zijn lang en dus moet je twee dingen doen: je daar aan houden en tussendoor oliepeilen.

Carrosserie en interieur

 • Een natte voetenruimte wordt meestal veroorzaakt door een los geschoten airco afvoerslang.
 • Let goed op het trekgewicht, want die is hoger als het trailer assist werkt. Dat is zo bij trekhaken die door dealer zijn gemonteerd en zijn ingeleerd.
 • Bij de GTE kan de laadkabel vastvriezen. Een föhn biedt dan uitkomst.

Onderstel

 • Alleen de dikkere motoren (vanaf 122 pk) hebben de meer geavanceerde multilink achteras, de overige versies hebben een eenvoudigere achterwielophanging.
 • Bij de versies met de multilink achteras kunnen de schokdempers gaan rammelen.
 • Op hobbelige wegen kan een ratelend geluid te horen zijn. Het geluid is afkomstig van de tandwielen, maar kan verder geen kwaad. Het is vooral een comfortprobleem.

Elektronica

 • Van de optionele adaptieve cruise control is niet iedereen fan omdat het systeem soms te enthousiast kan reageren en te vroeg of onnodig afremmen. Hetzelfde kan gelden voor het systeem om botsingen te voorkomen.
 • Het navigatiesysteem geeft nog al eens onterecht aan dat je in Wolfsburg bent (Duitsland). Soms is het opnieuw starten van de navigatie of nog een keer invoeren van de route genoeg, maar als het frequent voorkomt zou de GPS antenne defect kunnen zijn.
 • Het touchscreen van de oudere navigatiesystemen kunnen bij koud weer een eigen leven gaan leiden en spontaan knoppen gaan indrukken. Vervangen van het touchscreen scherm kan nodig zijn.
 • Bij de GTE’s kunnen diverse elektronische problemen optreden. Wees daar extra alert op, want het is complexe technologie.

Bekijk hier het aanbod van de Volkswagen Golf op AutoTrack.45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
“Het navigatiesysteem geeft nog al eens onterecht aan dat je in Wolfsburg bent (Duitsland).”
LOL!
Touchscreen navi is al 2x vervangen maar maakt weinig uit helaas. Voice command werkt dan nog wel. (Pro versie navi)
@bluetiger99: bij de mijne uit 2015 nog geen enkel probleem. Discover media.
Als het goed is hebben de tsi blokken
Injectoren voor zowel direct als indirecte inspuiting. De GTI zeker.
@tfsi: Klopt, de Golf 7 heeft 8 injectoren. En wéér klopt de gegeven informatie niet. En zoals al heel veel vaker is aangegeven; premium brandstof tanken met een direct ingespoten motor voorkomt NIET dat er koolafzetting ontstaat.
Zijn er nog Golf-7’s zonder automatische melder die zegt of er genoeg olie in die motor zit?
“Let goed op het trekgewicht, want die is hoger als het trailer assist werkt. Dat is zo bij trekhaken die door dealer zijn gemonteerd en zijn ingeleerd.”

En als de trailer assist nou niet werkt?
@jack_abarth: Ja, dan niet.
@dieselkameel:
@roeland: zo ver ik weet is afhankelijk van het geen wat op het kenteken bewijs staat. Met of zonder hulpje. Beetje vaag dit.
al met al valt het nog wel enig sinds mee. De koolafzetting is overigens ook te verwijderen met een stikstof behandeling. Kost stukken minder en doen ze voor je deur.
Waar zitten er tandwielen in het onderstel?
@tenck: Kan iemand die vraag beantwoorden?
Zo te zien is vocht in de koplamp ook een dingetje.
@E34M5Touring: zat ik ook al naar te kijken. Zou r een gaatje inzitten?
@E34M5Touring: heb ik ook last van idd, ook in de mistlampen voor.
Een plugin Prius heeft al die elektronische malheur niet, je staat ook lekker voor lul als je met een haarföhn je laadkabel staat los te föhnen op straat.
@monsieurleloure: wat maakt het nou uit of je voor lul staat met een föhn of op het moment dat je in de Prius stapt.
@eelco74:
Lekker afgeven op een Prius, desondanks laat Toyota zien dat het pluginconcept in één keer betrouwbaar gemaakt kan worden. Vw gebruikt de klant als testpiloot, in dat opzicht lijken ze wel een beetje op Tesla ,dat dan weer wel
@monsieurleloure: in 1x? Zijn we niet al bij versie 3 of 4?
@sjonniedeluxe: Heb het over de Pluginversie, de eerste Prius was ook een technisch wondertje die 1997 geintroduceerd werd in Japan 1997!!!. eenentwintig jaar geleden.
2 ton mee gelopen en enige probleem waar ik tegenaan ben gelopen is idd:Een 1.2 of 1.4 TSI die ook drie cilinders loopt, heeft meestal een defecte bougiekabel. Niet meer doorrijden, want dat is slecht voor de katalysator.
Voorderest perfect
Tip, als je olie gaat peilen hou dan het plastic buisje waar de peilstok in zit tegen als je de peilstok eruit haalt. Als je dat buisje per ongeluk mee trekt sta je zo een half uur te prutsen voor je het weer op de plek krijgt…

Geen wereldramp, zeker niet als je bedenkt dat door dat kostenbewust geproduceerde buisje een Golf nieuw wel 0,05 cent goedkoper was.
‘Bij de GTE kan de laadkabel vastvriezen. Een föhn biedt dan uitkomst’. Lol lekker föhnen
@keesieboy2: de laadkabels van alle gte’s zijn inmiddels gemodificeerd. Weer een puntje naar het land der fabelen :)
@keesieboy2: Tegenwoordig hebben ze een rubberen sok om het koppelstuk, dat lijkt uitkomst te bieden. Dit jaar nog geen last gehad. Voorheen inderdaad wel al twee keer meegemaakt.
Dikkere motoren van af 122pk.. HAHA!!
Had niet verwacht dat er zoveel aandachtspunten zouden zijn
” De zeventraps DSG-bak (DQ200) is in de Golf 7 een stuk betrouwbaarder dan dat die was in vroegere modellen, ”

en nog steeds is die rete-storingsgevoelig en dus verre van zoals ie zou moeten zijn op gebied van betrouwbaarheid
@arashrsf: Leg eens uit? Heb er nu toch al flink wat probleemloze kilometers opzitten met mij Golf Variant 1.6 TDI DSG van 2015.
waarschijnlijk verveelde Wouter zich dat ie een Golf video aan het posten is
Ik heb 5 jaar als eerste eigenaar in de lease een VW Golf 6 (3d,1.4, DSG 7, highline, verstelbare demping, Abt chip, xenon etc. ) mogen rijden. Slechts 1 mankement gehad, kort na aflevering: kapotte waterpomp. Toevallig (?) had mijn vrouw met haar ook bijna nieuwe Golf 1.2 cabrio exact hetzelfde euvel. Voor het overige niks/nada/niente aan storingen gehad, aan beide VW vehikels.
Heb hier zelf nog een 1,4 tsi 140 pk op de zaak staan. Ben er heel tevreden over, heb nog wel een oude navi die erg traag werkt. Voor de rest vind ik de dsg wel erg snel opschakelen.
Hoe inbraakgevoelig is de navi in dit model?
@karhengst: stuk minder dan de RNS versies.
@karhengst: het navigatiesysteem is in 2en gedeeld, er zit ook een deel ik het dashboard kastje. Het is ook serienummer gebonden allemaal dus verkopen zal ook minder makkelijk gaan.
Het enige echte Volkswagen Golf aankoopadvies luidt: “koop wat anders”.
@offroad: Ja want “offroad” zegt het, de laatste echte vw-hater dus autoliefhebber.
Bij de TSI variante kunnen de boutjes van de nokkenasversteller eruit lopen.
De voor parkeer sensoren gaan automatisch piepen als er Renault met achteruitrij sensor heeft bij de stoplicht
@oliejunk: ja haha klopt, franse zooi.
Bij mij komt er iig nooit maar dan ook nooit meer een vw product voor de deur te staan.
@Riceos staat er nog wel wat voor je deur dan
@oliejunk: zeker weten
@oliejunk: denk een Italiaanse design bakfiets

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).