Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Duitsland 2016

Auteur: , 29 Reacties

Wie mag er morgen van der erste Platz starten?

Ferrari F1

Q1 begint een tikkie saai. De toppers blijven nog even in de pits, terwijl de mindere goden proberen een tijd neer te zetten die goed genoeg is om deze ronde te overleven. De tijden variëren van 1:17-laag tot -hoog. Hoeveel sneller het kan bewijst Bottas die zijn eerste snelle ronde een 1:15.9 laat optekenen. Lewis Hamilton is even later de snelste met 1:15.2. Een tijd waar Verstappen niet aan kan komen, die rijdt z’n eerste ronde zes tiende langzamer. Spannend wordt het nog even voor Button en Sainz, maar beide weten in de allerlaatste secondes hun wagen naar Q2 te rijden. Uitvallers zijn Ericcson, Nasr, Haryanto, Kvyat (again…), Wehrlein, Magnussen.

Q2 toont wederom de dominantie van Mercedes, die doodleuk meteen in de 1:14’s duiken. Verstappen Ricciardo komen er achteraan met respectievelijk een 1:15.124 en een 1:15.604. Samen met Kimi op vier is de top 4 enigszins los van de rest, maar tussen plek 5 en de bepalende 11e stek zit slechts een halve seconde. Ricciardo (5) durft het aan, terwijl Vettel (6) de baan nog op gaat. Uiteindelijk zijn het Palmer, Grosjean, Alonso, Sainz, Button en Gutierrez die alvast richting hun motorhome kunnen.

Q3 belooft ongemeen spannend te worden. Niet vanwege de eerste twee plekken, maar vooral om de vraag of het Red Bull of Ferrari wordt dat de tweede startrij mag gaan bezetten. Vettel lijkt zijn dag niet te hebben en noteert keer op keer matige tijden. Max eerste rondje is goed voor een voorlopig tweede plek achter Hamilton. Maar niet voor lang, want een ontketende Daniel Ricciardo rijdt een vrijwel perfecte ronde en staat slechts 2 tienden achter de Mercedes van Lewis Hamilton. Na een mislukte eerste snelle ronde, die Rosberg voortijdig afbreekt, is zijn tweede poging wel raak en rijdt hij de snelste ronde: 1:14.363. Lewis duikt meteen de baan op in een poging de eeuwigdurende strijd tussen beide in zijn voordeel te beslechten. Helaas voor Lewis blijft een tweede plek een tweede plek en ook Verstappen weet zijn vierde plek niet te verbeteren. Wel weten de beide Red Bulls de bolides uit Modena voor te blijven.

Uitslag kwalificatie29 reacties

Uitstekend! Wel jammer dat hij achter Ricciardo start, want gezien vorige races is hij sneller… En dan lopen de Ferrari’s weer in. Wordt pas spannend als Max een goede pit strategie heeft….
@st220: De pitstrategieën zijn de laatste tijd niet zo denderend bij Max. Dat is jammer want bij races als in Hongarije heb je een goede strategie nodig om een mooie prestatie neer te zetten.

Ik zit momenteel in Kroatië waar ik helaas niet een tv heb met diverse sportzenders. Wie kan mij helpen aan een mooie livestream?
@viezefreddyw: google op: ‘front row sports’. Rechts boven op ‘Motorsports’ klikken, dan F1 en dan ‘link 2’ (link 1 is vaak rotzooi). Als dat niet werkt kun je ‘sportlemon’ ook proberen
@thim93: werkt helaas niet op iPad (flash benodigd)
@gulli: dat is correct en tevens juist (helaas).. Ik kan me herinneren dat het me ooit gelukt is op een iPad. Weet alleen niet meer precies hoe:(
@viezefreddyw: batmanstream
Kijken wat de max en kimi saga morgen gaat brengen
@rob5nismo: Ik ben bang dat Kimi’s geduld op is en hij Max er gewoon af gaat rammen als ie de kans krijgt; met zo’n lompe onnodige actie in een gat dat er niet is. Beetje zoals vorige week, maar dan een tandje erger … Maar goed, laten we hopen dat Max Ricardo snel inhaalt en dat beide MBs elkaar eraf tikken :)
@dawwg: dat denk ik dus ook dat we snel een soort kimi-bottas moment gaan zien maar dan met mac
Waarschijnlijk verliest Rosberg de eerste plaats na de eerste paar bochten. Hij heeft de laatste races zijn poles niet omgezet in een overwinning
Whohoo, ik heb er weer zin in!
Als de strategie van red bull goed is dan grote kans op een podium plek voor max
Puik van Rosberg dat hij bij zijn tweede poging toch nog de eerste plaats afsnoept van Hamilton. Ik kijk al uit naar de start morgen…
En ook weer in dit interview zit Robert Doornbos te lullen over fly by wire…het is geen vliegtuig. Drive by wire is het.
@cpp1: Fly-by-wire was de oorspronkelijke uitdrukking; nu heb je -by-wire, maar de strekking blijft hetzelfde; ‘elektronisch gestuurd’. Is denk ik meer een generatie dingetje. Een 18 jarige van nu zal ook een hele andere definitie van techno geven dan iemand die in de 90s techno-freak was … En Luxaflex is ook geen type zonnewering, het is een merk; maar vrijwel iedereen bedoelt het ‘type’ ermee, niet het merk …
Wat gedroeg die Hamilton zich weer naar zeg, verwend mannetje. Verdiend miljoenen door rondjes te rijden in een autootje, fans overal ter wereld, maar even op een normale manier wat vragen van een interviewer beantwoorden zit er niet in…zuur gezicht, zonnebrilletje op, ongelooflijk. Die engnek zou voor straf een tijdje lopende band werk moeten doen om zijn huidige positie en status meer te waarderen…
@maarten020: U vergeet de kauwgom.
Jos Verstappen in Michael Schumachers Benetton in de kwalificatie van de Duitse GP in 1994!

https://www.youtube.com/watch?v=AHM-S-g_ZGU

En nu, 22 jaar later, rijdt zn zoon in F1! Hoe cool is dat! (En nee, is geen dig naar Jos vanwege zn spin. Hij reed in Schumachers auto en dat is gaaf genoeg.)
@john4545: jos verstappen off agian ;-)
Ik denk dat Max morgen bij de start Hamilton van de baan af kegelt. Hij staat er vlak achter en ondanks zijn stoïcijnse houding is ‘ie vast geïrriteerd door de kritiek van andere rijders op zijn rijstijl en het feit dat ‘ie weer achter Ricciardo staat.

Hij laat zich sowieso niet afbluffen maar ik denk dat hij juist het type is die denkt ‘oh ja, jongens, dus ik rijd te agressief hè…ik zal je laten zien wat agressief is’ en dan KABLEMMMM ‘m in de staart van de Merc voor hem hangt.
@jaapiyo: geen losse handjes maar losse bandjes?
@jaapiyo: Pas op, ik moet bijna mijn broek vervangen!
De kwalificatie opent in ieder geval alvast een basis voor een spannende race,qua snelheden ligt het niet ver uit elkaar en als ze elkaar niet van de baan rijden bij de start kan het nog een leuke wedstrijd worden
Oef. Weer afgetroefd. Ik hoop dat Max morgen zich snel langs Ric weet te wurmen anders wordt het een herhaling van Hongarije: opgesloten zitten en verplicht wachten tot een Ferrari met een undercut in de aanval gaat. De voorste RBR krijgt de kans zich te verdedigen en de achterste RBR is het bokje. ….
@baasbas: Precies. In Hongarije zag je goed dat hoe groot het voordeel van een goede kwalificatie kan zijn. Verstappen kreeg de auto niet voorbij de voorste wagens geprikt en dat heeft ‘m uiteindelijk een mooie klassering gekost.
Vind de kritiek op Rosberg wel erg overdreven. De man heeft een geweldige kwalificatie gereden.

Begrijp het norse gedoe van Hamilton overigens ook niet. Hij verdiend een hoop geld met een geweldige baan in de F1. De F1 bestaat omdat er mensen naar kijken. Dan ben je het wel aan die mensen verplicht een beetje meer je best te doen bij persconferenties. Do your job.
@pomoek: de enige die lekker nors mag doen, geen handtekening uitdelen en schijt hebben aan iedereen is Kimi The Iceman. Dat doet hij schitterend.
Hopen op een goede start van Max.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).