Kwartaalcijfers: Toyota powned GM en VAG

Auteur: , 26 Reacties

De Japanners gaan voor een record: dik tien miljoen auto's verkopen.

Toyota powned VAG en GM

Toyota is dankbaar voor de zwakke Yen, want daardoor weet het Japanse automerk voor het derde achtereenvolgende kwartaal VAG en G< ver achter zich te laten qua verkoopcijfers.

Er werden in de eerste drie maanden van dit jaar zo’n 2.580.000 Toyota’s verkocht, zo bracht de autobouwer vandaag naar buiten. Maar de Aziaten voelen de hete Westerse adem in hun nek: zowel Volkswagen Group als General Motors verkochten 2,4 miljoen auto’s.

Ondanks de groei die VW zichzelf dit jaar toedicht dankzij een aantrekkende Europese markt en uitbreiding naar China, verwacht Toyota tot 2016 of 2017 de titel ‘grootste autofabrikant ter wereld‘ vast te houden. Alleen al dit jaar belooft Toyota een recordwinst te maken van 18,5 miljard dollar.

Niet dat alles hosanna is, Toyota moest zijn winstverwachting fors bijstellen dankzij een van de grootste recalls in de geschiedenis van de automobiel. Dik zes miljoen auto’s werden terug geroepen om diverse redenen. Iets waar zowel VAG als GM ook wel eens last van heeft *kuch* 13 sterfgevallen *kuch*. (Via Autonews)26 reacties

Cijfers zijn nog niet geheel correct. Waar Toyota de vrachtwagen divisie Hino al aan de cijfers heeft toegevoegd is dit bij VAG nog niet gebeurd (Scania en MAN). Dus tot die tijd is het nog niet zo zeker dat Toyota het meeste heeft verkocht!
@Jipp:
Kift?
Face it. Toyota doet het wereldwijd beter dan VAG, zowel qua kwantiteit als kwaliteit..
@tupperware: Lees zijn comment nog eens en face it dan beter..
@lamborgfan:
Lees dit artikel dan maar even.
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22541110/__Tegenstand_overname_Scania__.html
Iets wat je niet in eigendom hebt kan je moeilijk bij je bedrijfsresultaat optellen.
Zowel in MAN als in Scania hebben zij een controlerend belang, ze zijn dus geen eigenaar.
@tupperware: VW verkoopt ook trucks in zuid amerika
@lamborgfan:
Die zullen er dan heus wel bij zitten denk je niet?
Toyota mag Hino immers ook gewoon meetellen, dat hebben ze al bijna 50 jaar in bezit.
Blijft het simpele feit over dat Toyota geen tig merken nodig heeft om die aantallen te halen.
@tupperware: jipp zegt dat ze er niet bij zaten dus daar ging ik van uit.

Ach het zal mn reet roesten, zolang ze maar autos bouwen..
@tupperware: Toyota heeft ook meerdere merken, Lexus wordt ook hier verkocht en er zijn er nog wel meer zoals Scion in de VS. Ook hebben zij belangen in Subaru, Isuzu en Daihatsjoe. Toyota is niet wezenlijk anders dan VW AG.
@mashell:
Belangen hebben in of eigenaar zijn van is een wezenlijk verschil.
Toyota haalt die aantallen dus met slechts 4 merken, al kun je Scion niet echt als een merk betitelen, die verkopen gewoon auto’s die ook onder de Toyota badge verkocht worden, die hebben geen brand specifieke modellen.
Dat zijn er toch fors minder dan bij VAG.
Ach… grootste of niet; voor mij blijven ze de beste ;)!
Grootste of niet de recall is een goede zet is van Toyota. Na de Prius Pedalgate kunnen ze beter voorzichtig zijn. Als je dergelijk volume wagens maakt kan je natuurlijk fouten maken. Het gaat er om hoe je ermee omgaat, zeker als de defecten ongevallen kunnen veroorzaken.

Laat dat nu net bij GM het geval zijn, bij de Corolla, RAV4, Hilux, Yaris daarintegen hebben we het over een ander niveau fout. Ondermeer iets met een airbag die uitvalt. Maar dan nog zie je een waarschuwing lampje aangaan. Dus al bij al kunnen ze het als positieve marketing gebruiken.
@endofline: beter een recall dan geen recall, zoals bij vag vaak het geval is. Fouten kan je uiteindelijk toch niet voorkomen, hoe je er mee omgaat is dan heel belangrijk.
@lambo4all:
Yep, die komen pas met een recall als er al doden gevallen zijn.

Helaas herinnert bijna niemand zich meer dat de TT pas werd aangepast nadat er 5 ongelukken waren gebeurd met dodelijke afloop. Toen gaven ze pas toe dat het eigenlijk een levensgevaarlijk instabiel hok was.
Toyota rekent wel de wagens bij zoals Hino (vrachtwagens) of Daihatsu waar ze blijkbaar maar 51% in handen hebben. Daarbijgelaten Toyota is inderdaad de grootste in recalls en middelmatigheid.
“Dik zes miljoen auto’s werden terug geroepen om diverse redenen. Iets waar GM ook wel eens last van heeft” @carmiggelt Nou laat je het voorkomen of VAG hier geen last van heeft. Iemand zijn achterklep nog laten vastzetten de laatste tijd?
@norge: Point made, niet m’n bedoeling onvolledig te zijn. Ik heb het ietsjes genuanceerd.
@carmiggelt: Takker og bukker for en fint reaksjon, oftewel bedankt voor de re-actie @carmiggelt :)
@ Tupperware en lamborgfan; doordat controlerende belang (vag heeft gewoon vrijwel alle aandelen van MAN en via MAN weer in Scania wel bij het totaal optellen. Omdat deze cijfers nog niet bekend zijn zijn ze niet meeberekend. Het artikel in Telegraaf is daarbij niet volledig juist, zoals wel vaker in die krant.

Met andere woorden, kwalitatief gezien stond Skoda al op plek 1 boven Toyota (hoezo Toyota kwalitatief beter?!) en kwantitatief is dus nog discutabel… Dus wat nou face It?
@jipp:

Vraag t eens aan iemand die in de advocatenwereld zit.
Vergrijzing is a bitch.. Zoals iemand hier op AB al eens treffend opmerkte: Toyota’s zijn auto’s voor bange mensen. Bang dat hun autootje kapot gaat, bang voor hoge garagerekeningen, bang om op te vallen. En dan dus maar een emotieloos, saai unisex-barrel rijden in afwachting van de dag dat je eindelijk sterft..
@parker: Mensen die het niet kan schelen wat anderen van hun auto denken, die niet de gedachtenkronkel hebben dat een premium auto je status geeft, mensen die wat anders durven te kiezen als de grijze massa die denkt dat als het Duits is dat het dan goed is. Ik zou die niet als bange mensen omschrijven, misschien zijn juist zij wel de ware helden.
@mashell: keep on dreaming.. Reden nummer één waarom al die angsthazen voor een Toyota kiezen is omdat ze de illusie hebben dat het een ‘betrouwbare’ auto is.. Sterker nog: ze zullen het minder snel toegeven als de kwaliteit in de praktijk tegenvalt omdat ze zichzelf en de reden voor hun merkkeuze daarmee te kakken zetten.
@parker:
Het zijn juist de VAGinaaltjes die ervan overtuigd zijn dat de een betrouwbaar product kopen terwijl dat aantoonbaar niet klopt.
De Toyota rijder verschilt niet heel niet veel van de VAG rijder, de eerste koopt ratio en de tweede illusie. Dat is het enige wat hen onderscheidt.
@parker: en degene die gelooft dat VAAG-producten betrouwbaar zijn, worden met spoed opgenomen in een gesloten inrichting.
Och och och, daar gaan we weer. Piemelmeterij. Lekker belangrijk allemaal ! Dit soort cijfertjes kunnen alleen grijze, uitgekauwde boekhouders interesseren. Sommige vinden GM beter, sommige Toyota, anderen geven weer de voorkeur aan een VAG product.
Iemand die zijn (m/v) smaak baseert op verkoopcijfers kán zichzelf geen autoliefhebber noemen en is beter af met de goedkoopst mogelijke oplossing, de fiets !
Sommige Toyota producten zijn heerlijk (GT86, WRX) andere zijn gewoon afgrijselijk (Prius/Verso) het zelfde geld voor GM (Camaro/Corvette vs. Aztec/Tacuma) en voor VAG (GTI/RS-en/911 vs. Sharan/Bluemotions/A7) Iedereen koopt toch gewoon wat hij/zij leuk/mooi vind binnen het zijn/haar budget. Einde verhaal !
Mooi, als je gemiddeld genomen het kwalitatief beste product maakt – hoor je ook de grootste te zijn. Het zou mij storen als een actie-groep als GM bovenaan zou staan. Over de weinig vernieuwende VAG groep maar niet te spreken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).