Laatste LEGO 911 GT3 RS is een feit, wat gaat er nu komen?

Auteur: , 30 Reacties

Er komt een einde aan de toffe LEGO Technic serie van de GT3 RS. Dat betekent dat er ook ruimte is voor iets nieuws..

De 911 GT3 RS van LEGO betreft een 1:8 schaalmodel, welke 17 cm hoog, 57 cm lang en 25 cm breed is. LEGO en Porsche kondigden de auto in 2016 aan en het was het begin van een succesvolle serie. Naast deze 911 GT3 RS kwamen nog meer coole autocombinaties. Denk bijvoorbeeld aan de Bugatti Chiron. Binnen andere series zijn ook auto’s te vinden, zoals de Aston Martin DB5 onder LEGO Creator.

De LEGO Porsche bestaat uit 2.704 stenen. Met het eindigen van de productie heeft LEGO Technic mooi nieuws in het vooruitzicht. Nicola Mello, merkmanager van LEGO Technic, laat weten dat LEGO iets nieuws in petto heeft voor Porsche-fans in 2019. Een kleine hint krijgen we niet. Misschien de 911 GT2 RS op de foto? Of de nieuwe Porsche 992? Een GT2 RS zou natuurlijk perfect aansluiten op de collectie van LEGO-fanaten die de 911 GT3 RS hebben gebouwd.

Via LEGO blijft de 911 GT3 RS tot eind 2018 te koop. Vandaag de dag kun je het LEGO-pakket aanschaffen voor circa 279 euro.30 reacties

Gewoon zelfde steentjes, ander doosje, nieuwe barcode en zeggen dat t nieuwe model is. Anders die chiron van laatst in een doosje :)
Ik denk een Cayenne die weet wanneer ie op de Lego testbank staat.
Er is al wel wat bekend 😇
Porsche gt3 rsr;
https://www.google.nl/amp/s/www.promobricks.de/lego-technic-42096-porsche-911-rsr-bilder-setbeschreibung/71737/amp
@carspotter3000: Deze set is inderdaad al lang en breed aangekondigd. Gister trouwens ook de nieuwe Speed Champions reeks onthuld, met een erg leuke ’67 Mini Cooper :)
@carspotter3000: Het idee is leuk, echter vind ik de uitvoering van de Creator modellen over het algemeen beter.
@carspotter3000: Mag hopen dat dat h’m niet is. Ziet er niet uit!
@carspotter3000: ik zag vandaag ergens een schaalmodelletje van dees automobiel staan, en ik dacht, dat vind ik toch wel een van de mooiste. En aangezien hij ook heel ernstig bruut klinkt!

Maar nu ik dit zie kan ik weer normaal gaan pissen..
Een 911R misschien..?
Voor sufferds die dat ding meteen met winst door verkochten, of nog erger, droeftoeters die het ding voor bijna 1 miljoen kochten en nu de waarde hebben zien inzakken.


@ukbob: je hebt ook sufferds die droeftoeterig reageren hierover op een stuk wat er totaal niets mee te maken heeft. Zal wel een bepaalde frustratie zijn. Waarom? Niet capabel?
@pa045: oei, geen van dat alles gelukkig. had mn bakje koffie blijkbaar nog niet op.
Deleten van mn comment gaat niet, hopelijk is mn mea culpa voldoende :)
@ukbob: idd, nu €150 op marktplaats
Die nieuwe 911 SUV natuurlijk.
Ik gok een Porsche inclusief batterij
Zouden die mensen (van LEGO?) het door hebben gehad dat ze het LEGO modelletje met een GT2 RS op de foto hebben gezet?
@Carlos: gezien de meerdere verschillende modellen wel.
@Carlos: Dat is natuurlijk de Easter Egg ;-)
Doe mij die grote maar als bouwpakket. 1:8, dan moet dat lukken voor 1800€ toch?
Stiekem zou ik wel zo’n Lego ding willen hebben.
Echter, met een 2 jarige in huis en geen ruimte waar hij niet komt, ben ik bang dat die blokjes overal komen, behalve op die auto.
@gregorius: En je hebt geen kamertje met een deur die ff dicht en op slot kan? En anders koop je het model alvast en bouw je h’m als de kleine wat minder klein is hè ;-)
@gregorius: Gewoon doen. Mijn ouders hadden dat begin jaren ’90 ook. Toen kwam er een of andere kraanwagen van Lego Technic uit. Niet gekocht omdat ze net als jij bang waren dat hun koter (ik) de onderdelen overal en nergens zou laten slingeren. Als ik nu ook maar het woord Lego laat vallen, krijg ik telkens te horen dat ze nog steeds spijt hebben dat ze die kraanwagen toen niet hebben aangeschaft.
@Edge: Ben ik benieuwd waarom ze er spijt van hebben. Omdat de kraanwagen mooi was of omdat ze jou toen niet verwend hebben met een Lego bouwwerkje? :-)
@venividivici: Nee, het ging ze om die mooie kraanwagen. Ik had toen nog de leeftijd voor Lego Duplo. Ik ben later wel genoeg verwend geworden met toffe Lego sets, dus daar ligt het niet aan!
@Edge: En als je pa h’m wilde dan had hij h’m kunnen kopen toen je wat ouder was. Dus zo graag wilde hij de kraan nou ook weer niet haha.
Ik heb onlangs weer een groot Lego Technic model (42070) mogen bouwen als “fysiotherapie” na een operatie. Ik kan je vertellen dat het nog steeds ontzettend leuk is om te bouwen en ik heb er enorm veel plezier aan beleefd. Helaas wordt het door veel mensen vreemd gevonden dat je als volwassen kerel met “kinderspeelgoed” speelt. Terwijl een treinbaan op zolder dan wel weer sociaal geaccepteerd is. Wat zitten mensen toch raar in elkaar. Maar goed. Ik zeg: als je dit gaaf vindt, lekker kopen en bouwen! Fuck wat anderen er van vinden. Ohja, mand!
@henk_he: Inderdaad niks van aantrekken. Volwassen mannen waarbij het kind in de man zit zijn het leukste, gezelligste en zijn creatief van geest :-)
@henk_he: ik ben zo’n volwassene die als hobby Lego heeft ;-). En ja, die 911 is aanwezig, als ook de Chiron. En van de Creator series de DB5, een F40, Mini Cooper, VW bus en Caterham. En dan zal ik de rest van de verzameling maar niet opnoemen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).