Wat? AMG GT R PRO is niet de laatste AMG GT

Auteur: , 17 Reacties

De koe die AMG GT heet heeft nog melk af te dragen.

Mercedes: AMG GT PRO is niet de laatste AMG GT

Met het gamma van de Mercedes-AMG GT kun je vandaag de dag een mooi memory kaartspel samenstellen. In Los Angeles trok Mercedes-AMG het doek van de laatste toevoeging van de reeks in vorm van de AMG GT R PRO.

In gesprek met RoadAndTrack laat AMG-baas Tobias Moers weten dat dit zeker niet de laatste AMG GT is. Volgens Moers moeten we deze dikkere variant van de AMG GT R niet verwarren met het nog te komen topmodel, de ‘Black Series’. Halverwege 2019 worden prototypes van dit nieuwe topmodel op de Nürburgring getest. De AMG-baas zegt dat deze prototypes eenvoudig te herkennen zullen zijn.

Met die uitspraak geeft Moers min of meer aan dat de AMG GT R ‘Black’ nog een tandje heftiger zal zijn qua aerodynamica. Het vermogen zal ook toenemen. Waar de AMG GT R PRO het nog steeds moet stellen met 585 paarden, zal de Black meer dan 600 pk gaan leveren. De AMG GT S 4-Door Coupe is goed voor 640 pk, wat een hint kan zijn naar het vermogen van het nieuwe topmodel.

De lancering van de AMG GT Black Series is in 2020. Wie geen zin heeft om zolang te moeten wachten kan een belletje plegen naar Renntech. De Amerikaanse tuner heeft diverse pakketjes voor de AMG GT (R), met 825 pk als voorlopige topper.17 reacties

Klinkt logisch, mijn favoriete Black Series blijft overigens de S65 AMG Black series. Geen GT-R die daar aan kan tippen.
@dutchdriftking: je vergeet een L
@momo: klopt, typfout. een S65 Black series is er bij mijn weten nooit geweest. De SL73 AMG is overigens ook een pareltje!
@dutchdriftking: clk63 BS of de c63 BS vind ik toch wel de pareltjes
@dutchdriftking: een gele SLS Black Series is ook wel erg gaaf hoor.
@b2014209: mijn persoonlijke favoriet
@b2014209: Leuk hoe smaken kunnen verschillen. Ik vind de gewone SLS een van de mooiste auto’s van de afgelopen 20 jaar en hij staat ook heel hoog op mijn “wat als ik ooit de loterij win”-lijstje. De Black Series en Final Edition vind ik daarentegen he-le-maal niks. Die spoiler, dikkere bumpers en zwarte velgen halen alle elegantie uit het ontwerp. En in het geval van de Final Edition helpt die zwarte carbon motorkap ook niet mee. Maar zoals gezegd, smaken verschillen!
@Edge: ik ben het met je eens. De ‘normale’ (voor hoever je een über-Benz normaal kan noemen) vind ik ook veel stijlvoller. Maar als we het hebben over de Black Series, vind ik de SLS het dikst. Een sl, c of clk Black Series blijft in basis een gewone Mercedes. Daarentegen is de SLS al een aparte verschijning op zich.
@Edge: idem hier, een sls in “434 amg Le mans red”. Gewoon af, niets meer aan doen. De sls cabrio heeft me nooit aangesproken.
@b2014209: Ik vind het hele BS-label juist afbreuk doen aan de prachtige lijnen van de SLS. Een beetje alsof een prachtige, stijlvolle vrouw met carnaval verkleed gaat als hoer.
@berlinetta: mee eens, maar zie de reactie hierboven☝🏼
@dutchdriftking: doe mij dan maar een SL65BS of een SLS BS, of de CLK63 BS
Hoe? Geen targa? Kunnen de reeks toch net zo uitmelken als de 911….. Om nog maar te zwijgen van een 4-matic!
Hebben ze de Porsche 911 al ingehaald met uitmelken?
Porsche: “We produce the most versions of our sportscar, the 911.”
Mercedes: “Hold my beer.”
@viezefreddyw: Ergens vind ik het ook wel mooi. Hoe meer keus, hoe beter in mijn ogen. Maar waar Porsche met smakelijke uitvoeringen komt van de 911 (Carrera, Targa, GTS, GT3 (TP)), wordt de AMG GT bij elke nieuwere uitvoering minder vind ik. Het basismodel blijft het mooist.
Yes! Gaat die Mercedes AMG GT R Pro CS Competizione Veloce Black Series+ er toch nog komen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).