Lachgas bizar groot probleem in Nederlands verkeer

Auteur: , 45 Reacties

Nee, niet zozeer voor Ferrari eigenaren.

The Fast and the Furious

Wij petrolheads denken bij lachgas aan de The Fast And The Furious en Need For Speed Underground. Het is een relatief eenvoudige methode om (tijdelijk) een enorme vermogenswinst te boeken. Perfect als je 10 ruggen hebt ingezet tijdens om een sprintrace te winnen.

Maar lachgas wordt in Nederland een telkens serieuzer probleem, zo meldt het ANP. Bij diverse ongelukken de afgelopen tijd is er lachgas aangetroffen. Het is niet dat dit te relatieveren valt. Zeker niet als we de cijfers erbij pakken. Drie jaar geleden waren er 60 meldingen van lachgas in het verkeer. In 2019 is dat aantal enorm gegroeid. Van januari 2019 tot juli 2019 werden er maar liefst 960 meldingen gedaan van lachgas in het verkeer. Dat is een bizarre stijging die zeer zorgwekkend is, aldus de politie.

Die stijging is te wijten aan een wetswijziging. Tot 2016 was lachgas een middel voor pijnbestrijding, de verkoop van het goedje is daarna gelegaliseerd. Met name jongeren zijn gek op het spul. Het grote probleem voor de politie is dat handhaving zeer lastig is. In tegenstelling tot alcohol of andere verdovende middelen is lachgas nauwelijks te detecteren in het lichaam. Het is ook slechts voor korte tijd effectief, daarna werkt het uit en is het in principe uit je systeem.

Een ander probleem is de criminaliteit eromheen. Omdat de vraag explosief gegroeid is, probeert men vanuit het illegale circuit aan de vraag te voldoen. Diefstal van lachgas is eveneens een telkens vaker voorkomend fenomeen. Deze zogenaamde ‘Ripdeals’ vinden helaas vaker plaats. Daarbij worden de gestolen lachgas flessen ook nog eens vaak verkeerd vervoerd door de dieven. De politie hoopt met hogere boetes dit probleem in de kiem te kunnen smoren.

Fotocredit: Universal Studios45 reacties

Je moet dat ook in je motor injecteren i.p.v. in je keel. Dommeriken.
@cossiekiller: Nee dat zal minder problemen veroorzaken..
@fmgarcia: aangezien dat toch ook nog wat meer technische kennis vereist om voor elkaar te krijgen verwacht ik inderdaad dat dit een stuk minder issues gaat opleveren.
@maartenoosterbaan: lachgas injectie langs de ventilatie roosters met de boost knop iedereen lol in de auto
@cossiekiller: dat zal m’n vriendin niet leuk vinden.
@str8six: hangt er vanaf; heet ze Heather?
Hoge boetes, rijbewijzen innemen, en bij herhaling de auto’s in beslag nemen. Harde straffen voor deze levensgevaarlijke mensen
@rike: en wie gaat dat controleren?
@lekkerlinksrijden: de playmobil-politie
@rike: onbegonnen werk. Wellicht de wetswijziging terugdraaien?
Als ze nou alleen zichzelf kapotrijden, maar het probleem is dat ze nogal eens een ander scheppen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Kon vroeger allang lachgas kopen bij de Blokker voor de slagroomspuit.
@emping: Idd. Enkele keren gedaan in mn studententijd. Is een paar keer wel leuk maar na 5 x is de fun er ook wel uit.
@leaper035t: klopt en klopt, maar die snappen deze volkeren niet kennelijk…
> Bij diverse ongelukken de afgelopen tijd is er lachgas aangetroffen.
Ja, dat snap ik. Als je ineens een enorme vermogenswinst hebt, en je bent dat niet gewend en je auto is er structureel niet op gebouwd, dan krijg je ongelukken.
Ik dacht dat je lachgas juist nodig had om als petrolhead het autorijden in NL te overleven : belastingen, BPM, wegenbelasting, vluchtheuvels, trajectcontroles ,CO2 tax/uitstoot, bijtelling ,apk, parkeertarieven, enz enz
@RobUSA: Het zit diep hè. Dat je zelfs na een emigratie (gok ik?) nog zo loopt te mutsen over NL.
@olivier420: maar hij heeft wel gelijk
@rike: misschien, behalve dat de lijst van wat er is is met de VS, nog 50 keer zo lang is. Basis mensenrechten om maar iets te noemen. Maar dat is een andere discussie.
@simonmc: Misschien ? Het is allemaal waar en we zitten op een auto site dus niet op nu.nl, maar vertel wat is er mis met de basis mensenrechten hier ?
@olivier420: Hoe slechter het hier in NL is, hoe beter zijn keuze was om weg te gaan. Dus het is in zijn voordeel om erover te zeuren. De reden daarachter… Tjaa… Als hij het daar zo goed heeft, lijkt mij het dat je wel iets beters te doen hebt ;)
@olivier420:Het zit zeker diep al mijn voorouders hebben in NL gewoond en ik heb nog steeds veel vrienden daar dus ik leef erg met ze mee.
Ik heb me nog rustig gehouden trouwens want ik had het nog niet eens over de autoprijzen of benzine prijzen :). Ik vind dat nog wel iets ergers als ” mutsen ” imo die hele anti auto/auto uitzuig cultuur.
Tja, laten we hopen dat “natuurlijke selectie” dit probleem van zelf oplost.
@dutchdriftking: Als dit net zo werkt als bij alcomobilisten: reken er maar niet op. Bij 97% van de dodelijke ongevallen waarbij drank in het spel was, was het slachtoffer nuchter…
Lachgas zal nauwelijks een probleem zijn in het verkeer tenzij je zo gek bent het tijdens het rijden te gebruiken. Lachgas wordt ook zelden zonder andere lekkernijen erbij gebruikt. Dus als de politie een blaastest doet plus bij verdachte pupillen een drugstest dan pikken ze de lachgasgebruikers ook zo mee.
@thomassnelweg: ik kan je vertellen dat dat dus ook gebeurt. Helaas al mensen met een ballontje lachgas achter het stuur zien zitten hier in de stad.
@stephane8200: Bizar! Nou ja, ik dacht al wel dat er wel iemand zo gek is dat te doen maar ik mag tich hopen dat dat niet op grote schaal gebeurt…
@thomassnelweg: Ik zie het jammer genoeg bijna dagelijks gebeuren in het centrum van Rotterdam. Kruiskade-West.
Voornamelijk de bijrijders maar alsnog…
@holymoly: ik heb het ook over Rotterdam Centrum en omgeving dus dan bevestigen we elkaar.
@stephane8200: Al? In overvecht rijden ze al maanden al-rijdend met lachgasballonnetjes. Er liggen bijna bij elk verkeerslicht patronen in de berm / op de weg.

Nu is overvecht + kanaleneiland misschien niet een goeie afspiegeling van de maatschappij… maar wel een goeie afspiegeling van de onderkant van de maatschappij!
@pogostick: ik bedoelde ‘al een jaar of 4-5 minimaal’. Wat jij zegt gebeurt in Rotterdam ook al een tijdje.
Vroeger lachte je alleen met een Fiat Panda iedereen uit maar nu kan iedereen dat dankzij lachgas.
Hoe dom de Nederlandse bevolking( voornamelijk jongeren) tegenwoordig wel niet is. Alles om
er maar “bij te horen” en die status te hebben. Stelletje sukkels die het überhaupt gebruiken, vraag me af hoe het land erover 10-15 jaar eruitziet met de generatie Z aan de roer.
@arias: OK boomer
@arias: Hoe dom de Nederlandse bevolking (voornamelijk ouderen) tegenwoordig wel niet is. Alles om maar bij de ‘boomers’ of zoiets te horen en die status te hebben bij hun nepvrienden. Ze zijn zelfs zo dom dat ze zich niet eens kunnen herinneren dat hun generatie en die daarna bij het leven gebruikte. De lsd wiet xtc speed generatie hebben we het dan over. Van een deel van die generaties die niets gebruikten bleek de achterliggende reden niet te zijn dat ze aan hun gezondheid denken, maar dat hun intelligentie zo laag is dat ze überhaupt te dom zijn om te begrijpen hoe je een joint moet draaien, laat staan zich voor te kunnen stellen dat het op zijn tijd wel een fijn is je even in een andere werkelijkheid te begeven (en daarna lekker met de fiets naar huis). De jongeren van nu gebruiken ietsjes minder dan de vorige generaties dus het zal over 10-15 jaar wel een net iets minder grote puinzooi zijn dan nu, is zo mijn inschatting.
@thomassnelweg: Ja sure man. De generatie boomers hebben lekker alles zitten opbouwen na de tweede wereldoorlog. Om vervolgens toe te zien hoe de jongere generaties hier alles aan het afbouwen zijn. “Klimaatrebellen” wauw trams afzetten, bushokjes inslaan, parken vernielen etc. Wat een verbetering en toegevoegde waarde deze generatie ons geeft.
@arias: Het land opbouwen na de oorlog deden de vaders van de babyboomers, want die zaten toen nog in de luiers. De babyboomers zelf begonnen met de afbraak.
@arias: zoals de rest al aangeeft…nee nu is het lekker geregeld allemaal, milieu naar de kloten, geen geld meer voor de zorg…goed bezig Boomers!
Accijns heffen op lachgas, probleem opgelost!!
Betrapt worden > Twee jaar rijontzegging en opnieuw afrijden.
Wordt voornamelijk gehandeld in industrieel lachgas, incl chemicaliën die je niet binnen wilt krijgen. Gooi er gewoon wat extra in dat mensen hondsberoerd maakt. En de handel is zo over. Kleine moeite lijkt mij.
@airditude: Inderdaad. Gewoon iets ‘additeren’.
Net zoals bij Spiritus, alcohol met een extraatje.

Voor de slagroomspuiten verzinnen we wel weer iets nieuws :)
Laat domme mensen zich zelf maar de pletter rijden. Ze ruimen zich zelf op. Aub geen andere slachtoffers erbij trekken. Stelletje ballonzuigertjes
@ozzytrk: ok dit wordt hem. Meer hebben we niet nodig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).