Is Audi hier de nieuwe R8 aan het ‘lekken’?

Auteur: , 13 Reacties

Een sterk staaltje product placement.

Audi RSQ e-tron '19

Auto’s op het witte doek is bijna altijd een goede combinatie geweest. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk de Aston Martin DB5 in Goldfinger. Eigenlijk bestaat het merk Aston Martin nog altijd dankzij die auto en met name de legendarische status die het merk zich daarmee verschaft heeft.

Nu is het bijna nooit zo dat de auto’s ‘per ongeluk’ gekozen worden. Vaak wordt daar heel goed over nagedacht. Uiteraard ook door de fabrikanten zelf. Zo had Saab een lobbyist in dienst wiens taak het was om zo veel mogelijk Saabs op het witte doek te krijgen, vandaar dat je toevalligerwijs in films als Swordfish, Bandits en The Sweetest Thing ineens Saabs voorbij zag komen.

Audi RSQ e-tron '19

Maar het gaat natuurlijk vaak ook een stap verder. Wat moet je doen in science fiction films? Simpel, je vraagt een fabrikant of deze een aparte auto wil ontwerpen. Denk aan de Land Rovers in Judge Dredd, de Lexus in Minoprity Report (of dit bizarre apparaat) en de Audi RSQ in I, Robot. Die laatste maakt nu zijn comeback, alleen op een wel heel bijzondere manier.

Audi RSQ e-tron '19

Allereerst is de auto nu geĆ«volueerd naar een ‘RSQ e-tron’.De auto maakt zijn debuut in de film ‘Spies in Disguise‘. Dit is een animatiefilm gemaakt door Blue Sky Studios. De stemmen worden verzorgd door Will Smith en Tom Holland. Het is de eerste compleet geanimeerde concept car van Audi. De auto is ‘volledig elektrisch en autonoom’ rijdend, maar natuurlijk net zo realistisch als pratende kandelaars, zingende krabben en spaghetti-etende Cocker Spaniels. Het is immers een tekenfilm. Wel zou het mogelijk zijn dat we hier al naar de eerste glimp van de nieuwe Audi R8 kijken.

Meer lezen? Dit zijn 15 geniale autofilms voor tijdens de feestdagen.13 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Wat een infantiel ding.
Zou dus heel goed de nieuwe R8 kunnen zijn.
Zag gisteren op YouTube een filmpje waarin clarkson in een tesla de huidige versie schijt reed
Wordt dus tijd dat ze met wat nieuws komen
@supertjeduc: lijkt mij totaal irrelevant
@supertjeduc: ik zag gisteren een totaal ander filmpje en dat was niet op YouTube
@chriscross: werd daar ook iemand tot schijt gereden?
Een de C63 van biturbo v8 naar hybride 4 cilinder was al 3 stappen te erg, maar een van de weinig atmosferische motoren ( R8 V10) naar volledig elektrisch is gewoon complete waanzin. Snapt men niet dat het bij sportwagens om de emotie gaat die je erbij krijgt? Daar is de acceleratie maar zo’n klein deel van. (iets waar EVridders zich altijd achter verschuilen )
@nopetrolnofun: helemaal eens!, maar gelukkig blijven de occasions met de juiste motoren ook nog wel een tijd in levenšŸ‘ŒšŸ¼
@nopetrolnofun: een ev weegt ook nog eens 2000kg met al die batterijen. Dat rijdt helemaal niet lekker door de bochten. Iets wat essentieel is met een sportauto.
@baklava: niet helemaal met je eens. Een i8 is zwaar maar zo voelt het niet doordat het zwaartepunt laag ligt
@trust: een i8 is een hybride.
En hij ziet er nog leuk uit ook!
Gisteren de klassieker Paid in Full nogmaals bekeken daar komt ook een Saab op gouden BBS velgen in voor. Het komt nu wel erg dichtbij.ā€™
Dus de hele film wordt een aaneenschakeling van commerciĆ«le boodschappen. Boeiend…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).