Lambo van de paus levert veel meer op dan gedacht

Auteur: , 15 Reacties

Er werd weer lekker met geld gesmeten.

Vorig jaar kreeg paus Franciscus een geschenk vanuit Sant’Agata Bolognese. Het betrof een one-off Lamborghini Huracán LP580-2. De achterwiel aangedreven Lamborghini had een Ad Personam behandeling doorstaan, met onder meer de vlag van het Vaticaan op de auto in de kleur Bianco Monocerus met Giallo Tiberino.

De 81-jarige Franciscus had geen tijd om trackdays te bezoeken met de Huracán. Tijdens de RM Sotheby’s veiling in Monaco dit weekend werd de Lambo dan ook van de hand gedaan. Men had een opbrengst tussen de 250.000 en 350.000 euro in gedachte. Het bedrag zou ten goede komen aan diverse goede doelen, door het Vaticaan uitgekozen. Of men was heel gul met bieden of men ziet er een potentiële investering in. Feit is dat de Lambo veel meer opleverde dan gedacht. De Huracán bleek populair, want het hoogste bod bedroeg uiteindelijk 809.375 euro. Daarmee behoorde de Lambo tot één van de meest waardevolle auto’s van het veilingweekend.

Het bedrag was echter geen record. In 2015 werd de Ferrari Enzo van Paus Johannes Paulus II geveild. De supercar leverde toen ruim 5,4 miljoen euro op.15 reacties

One off, zal wel als investering zijn gekocht en ergens in een garage verdwijnen.
Mooi bedrag
Lijkt me toch best een opgave om je aan het celibaat te houden met dit ding. Alle kinderen uit de buurt willen een rondje meerijden!
@fmgarcia: de geruchten gaan dat de auto daarom ook onder enig maatschappelijke druk verkocht moest worden.
@fmgarcia: deel 1 van je opmerking is top… totdat je over de kinderen begon. Zal wel aan mij liggen, maar dat vind ik zeer smakeloos en een gitzwarte bladzijde uit de geschiedenis van de RKK. Had het dan gewoon bij vrouwen gelaten
@crosscabouter: Lekker je kop in het zand steken met je geschiedenis!! Sorry wilde niemand beledigen uiteraard.
@fmgarcia: als het nu nog gebeurd dan blijft het m.i. ongepast…. van kinderen blijf je hoe dan ook af! Helaas zie ik dagelijks de gevolgen van kindermisbruik….
@crosscabouter: Maar ik blijf er gewoon op mijn manier grappen over maken. Al is het een vreselijk iets. Ik heb dan ook niets meer dan respect voor jou beroepskeuze als geestelijke!
@fmgarcia: grapprn maken staat vrij natuurlijk. Deed ik ook, totdat ik met de gevolgen geconfronteerd werd. Die zijn echt ingrijpend….. en nee, ik ben geen geestelijke, ik werk in de agrarische sector..
@crosscabouter: Even goede vrienden! Ik snap je. Hoop dat ik het nooit mag zien.
@crosscabouter: Je weet dat het overal kan gebeuren. Het enige verschil is wel dat je binnen de RKK kon/kan doen wat je wilt, of het ging de doofpot in. Iedereen mag van mij geloven wat ze willen. Ik blijf uit de buurt van deze machtig enge club.
Best veel geld voor een handtekening van de Paus!
Zou hij er zelf ook echt in gereden hebben?
@berlinetta: Tuurlijk, heb je de foto’s nooit gezien? Echt f googlen, een prachtig gezicht zo met z’n kerkelijke race gympen en helm met bijbel schilderingen..
Alleen het palmares van race legende Johannes Paulus II verantwoord de prijs van de Enzo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).