Officieel: Mercedes-AMG GT S Roadster met 522 pk

Auteur: , 18 Reacties

Het gamma van de AMG GT krijgt weer een nieuw lid.

De stamboom van de AMG GT-serie krijgt een rijk nageslacht, want het aantal modellen in de reeks kun je inmiddels niet meer op twee handen tellen. Voor de volledigheid nemen we even het huidige gamma met je door. Het begint met de AMG GT, AMG GT S, AMG GT C en AMG GT R. Dit zijn allemaal coupé’s. Dan heb je de AMG GT Roadster, deze nieuwe AMG GT S Roadster en de AMG GT C Roadster. We zijn er nog niet. Racen doe je namelijk met de Mercedes-AMG GT3 en GT4. Dan is er nog de vierdeurs coupé, in de smaakjes AMG GT 53 4MATIC+, de 63 4MATIC+ en de 63 S 4MATIC+. Oftewel: 12 modellen. Met uitzondering van al het Edition 1 en 50th Anniversary spul.

Zoals je ziet gaat de nieuwe Mercedes-AMG GT S Roadster het gat vullen tussen de instapper en de meer op performance gerichte GT C Roadster. De AMG GT S Roadster heeft de welbekende 4.0 biturbo V8 onder de kap, goed voor 522 pk en 670 Nm koppel. Een sprintje naar de honderd is in 3,8 seconden achter de rug. De top ligt -zonder een of ander lullig pakketje- op 308 km/u. Net als de GT C, komt de GT S standaard met het AMG Performance uitlaatsysteem. De motor is gekoppeld aan de zeventraps AMG Speedshift.

De orderboeken voor de nieuwe Mercedes-AMG GT S Roadster zijn vanaf heden geopend. De marktlancering is in juli. Prijzen zijn op moment van schrijven nog niet bekend. Het artikel krijgt een update zodra Mercedes Nederland deze info communiceert.18 reacties

Staat ‘em goed, dat kleurtje 👍
Ik vind het nog steeds een erg mooie auto maar hij word nou wel net zo erg uitgemolken als elke 911.
@viezefreddyw: ik ben er niet kapot van. Zag er vorige week nog eentje rijden, ik vind het een raar design.
@rufctr01: Smaken verschillen. Als Roadster vind ik hem erg mooi. Lange neus, korte kont.
@rufctr01: gelukig ben ik niet de enige die er zo over denkt.
Nog steeds met het oude stuur, terwijl het nieuwe zoveel hoogwaardiger overkomt.
@intimrasiert: en een klein pauper schermpje
Doe mij maar een 911
@porschepdk: never
@moewat: je bedoelt kever?
@porschepdk: Doe mij maar bier
@ghdh: bier haha
@ghdh: ook 6 cilinders dus?
@ghdh: ieder kwartier?
Nou grote verrassing, er komt over een paar maanden een GT R roadster
Er zit ruim 600 pk in dit blok.. Als je een paar ton stukslaat op een brok duur Duits staal dan verwacht je geen teruggetunede versie van een blok dat ook in 12 andere modellen ligt.
Meer dan genoeg vermogen, lekker geluid en heerlijk in de zomer. Al ben ik niet van de Roadsterds, het is gewoon een heel geil apparaat. Zeker in dit type geel.
Wat is het verschil met een SL? Ook 2 zitplaatsen, ook een cabrio, dezelfde V8 ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).