Lamborghini: flikker op met je Bitcoins

Auteur: , 38 Reacties

Het merk wil niets van doen hebben met Bitcoins of iedere andere vorm van cryptocurrency.

Lamborghini: flikker op met je Bitcoins

2018 was het jaar van ‘doe maar weer even normaal’ als het om cryptocurrency gaat. De koersen van munten als Bitcoin daalden met 90 procent in vergelijking met de piek van eind 2017. Aan cryptocurrency zijn de afgelopen jaren de nodige termen verbonden. Één van die termen is “When Lambo?”, oftewel #whenlambo. Deze term werd gebruikt door bezitters van een coin die zich afvroegen wanneer de munt in kwestie veel geld waard zou gaan worden.

Lamborghini heeft net een recordjaar achter de rug. Bij Decrypt vroegen ze zich af of dat succes misschien gerelateerd zou zijn aan cryptocurrency. Dat investeerders begin 2018 van de winst massaal een Lambo hebben gekocht. In een reactie reageert de Italiaanse autofabrikant fel. Ze geven aan geen associatie met cryptocurrency te willen hebben en staan ook niet open voor een interview. Goedemiddag.

De When Lambo-term komt ook niet uit de lucht vallen. Door de jaren heen heeft Lamborghini een reputatie opgebouwd binnen een bepaalde groep. Denk aan grote YouTubers. De Jake Paul-generatie gebruikt de Huracán als het beeld van een succesvol imago. Dit lijkt zich vooral in de Verenigde Staten af te spelen. In Nederland valt het wel mee, al hebben we hier ook een YouTuber met tienduizenden abonnees en een gouden Lamborghini Huracán.

De Italiaanse autofabrikant lijkt in elk geval niet zo blij met een Bitcoin of YouTube-imago. Bruce Wayne die in The Dark Knight een Murciélago LP640-4 onder zijn gat heeft. Dat zijn de associaties met Lamborghini waar we blij van worden.

PS: is de rust rond BTC een stilte voor de storm?38 reacties

bitcoin = decentralisatie zonder tussenkomst van banken = slecht voor de huidige clientèle
@deeberton:

Jaaaa .. en blockchain ook vooral ..
Blockchain is het helemaal ..
jahoor .. blockchain ..
@lincoln: Ik zie dat je hard werkt aan een welverdiende erkenning aan het eind van het jaar voor alle onzin die je uitkraamt…
@towi1989:

Wens je veel crypto “investeringen” ..
@lincoln: Je interpunctie is incorrect.
Ik ben er ook 1 vd oude stempel, gewoon harde cash in de handen, lekker makkelijk en je weet precies waar je aan toe bent, beide partijen bij handel
@lekkerlinksrijden: dat is het hem nou juist, hoe kom je nog een cash over pak ‘m beet 10 jaar?
@lekkerlinksrijden: maakt mij toch nieuwsgierig hoe jij je huur of hypotheek maandelijks afrekent … je verzekeringen en abonnementen …
@jochen: niet
@jochen: @jochen: niet met cash. Giraal geld staat op je rekening.
Na drie maal lezen eindelijk begrepen wat er staat. Het leest niet helemaal lekker…. Ik neem aan dat het geen zier uitmaakt waarmee je jouw ‘Lamborghini-geld’ verdiend, als je maar betaald, maar wellicht zie ik dat verkeerd.
@dutchdriftking: blijkbaar wel dus, ik denk dat het meer is zodat ze een bepqqlde doelgroep kunnen aantrekken en van een bepaalde doelgroep juist afstand kunnen nemen. 😂
@dutchdriftking:

Ga maar een vierde keer lezen dan ..
@lincoln: De interpunctie is opnieuw incorrect.
@dutchdriftking: Lamborghini zou inderdaad precies zo gereageerd hebben als in de vraagstelling cryptocurrency door drugshandel, oliehandel, dancemuziek of effectenhandel vervangen had.
Lamborghini is idd een merk om extreem domme mensen mee te lokken ..

En te scheiden van hun geld uiteraard ..
@lincoln: shut up and take my money Mr Lamborghini :)
@stuko:

Om te bewijzen dat je dom en hebberig genoeg ben ..
Eerst effe alle dure horlogemerken opnoemen ..
@lincoln: verder dan Casio en Rolex kom ik niet. Krijg ik nu wel een Lamborghini?
@stuko:

Gefeliciteerd .. Je bent de uitverkorene ..
Ge maar geld lenen bij vrienden en familie en je krijgt van mij een grafiekje terug ..

(Je kan bij mij alleen met euro’s betalen) ..
@lincoln: De interpunctie is opnieuw incorrect.
@lincoln: De interpunctie is opnieuw incorrect.
@lekkaah: een=aan
Ja met zo’n 90% gecrashed. Net zoals in 2014 :) Waren jullie daarna maar ingestapt he:P!
@trbn:

Alleen maar winnaars ..
Losers doen niet aan cryptocrap ..
@lincoln: Heel interessant dat je steeds een heleboel likes hebt…. Snap er echt niks van
Denk dat het Lamborghini geen ding kan schelen wie hun auto’s koopt. Voetballers, arabieren, chinezen, cryptoverdieners, wat maakt ’t uit. Kan me wel voorstellen dat ze niet in crypto’s betaalt krijgen, de waarde daarvan fluctueert te veel.
Ik zou als autofabrikant nou ook niet graag een stripfiguren heldenstatus prefereren. Batman in een Lambo, lijkt me minder volwassen dan een George Clooney, Matt Damon, Al Pacino o.i.d.
@marinepower:

Die stripfiguren zijn echt .. in vergelijking met cryptocrap verkopers ..
Lamborghini moet niet zo huilen; zolang mensen met een zak geld binnen komen zetten weet ik het zeker of het ze bar weinig uitmaakt hoe ze daar nu precies aankomen. Of het nu een voetballer, loterijwinnaar, of bitcoinmiljonair is.
@maarten_zoutendijk:

Je hebt het verhaal niet begrepen ..
@lincoln: Wat niet? Ik lees letterlijk: ‘Dat investeerders begin 2018 massaal een Lambo gekocht hebben…’ Dat klinkt toch echt alsof ze zich niet graag associëren met een bepaalde klantengroep. Je zal er maar toe behoren, geef je net 200-400k uit en zet je merk je te kakken. Dat is toch raar. Vervolgens reageer ik dus dat ik daar weinig van geloof – en de dealer je centen maar al te graag aanneemt.
@maarten_zoutendijk:

Nope .. dat zijn crap verkopertjes die zo een ding huren en in een YouTube filmpje pretenderen dat ding gekocht te hebben met crypto winsten ..

Een vloek die ik zelfs VAG niet gun ..
Logische reactie. Hetzelfde wanneer iOS app ontwikkelaars ineens heel veel geld gaan verdienen en dan het success van Lamborghini koppel aan het success van Apple’s AppStore.
@lincoln: jij zit echt in een flow hier met je reacties! 👌🏼
@ghost:

Fascinerende bedoeling ..
Volgde alles ..
Zag het als een IQ test ..
En daarom heb ik van me btctjes een R8 gekocht met lambo blok 😜
@yzord: slim bezig zo :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).