‘Lamborghini komt met concept FF-killer’

Auteur: , 42 Reacties

Als de geruchten kloppen, dan krijgen we op de Autosalon van Genève niet alleen 'de snelste Lamborghini ooit' voor onze kiezen, maar ook een GT Concept met een dikke V12 voorin en vierwielaandrijving. 'Komt ons bekend voor!', aldus Ferrari.

Lamborghini Estoque in Parijs (2008)

Het verhaal is afkostig van Edmunds (wij vermoeden dat er tijdens de Aventador Roadster-optocht even een babbeltje is gedaan), dat CEO Winkelmann citeert: er staat in Genève “[..] something truly extraordinary that’s based on the V12“. Het concept zou deel uitmaken van de viering ter gelegenheid van Lamborghini’s 50-jarig bestaan.

Om nog onbekende redenen is het originele artikel inmiddels offline gehaald, maar wij hebben er een kopie van bemachtigd. Hierin wordt gesproken over een tweezitter met een middenmotor (achter de vooras dus), die derhalve niet op basis van de Aventador wordt gebouwd, maar wel over Lamborghini’s AWD-systeem beschikt. De bron heeft het zelf overigens over een auto die de strijd met de F12berlinetta moet aangaan, maar doet de Aventador dat niet al?

Daarnaast wordt nog even over de Urus gebabbeld. Het ding heeft nog niet definitief groen licht gekregen, maar als dat gebeurt, dan zal de SUV grofweg evenveel kosten als de Gallardo.

Wat we in Genève voorgeschoteld krijgen? We gaan het zien. Tot die tijd moeten jullie het doen met het concept dat er het dichtst bij in de buurt komt, de Estoque, waarvan het concept best nog wel eens een tweedeurs-evolutie zou kunnen zijn.
42 reacties

Lamborghini Espada!?
Maak gewoon die Estoque want wat een prachtige auto is dat toch wel niet! Zo véééél mooier dan die kotslelijke FF!
@kapiteinaudi: Tja, het heet smaak… Ik persoonlijk vind de FF er duizend maal beter uit zien dat de Estoque!
@atteh:
En daar smaak persoonlijk is valt daar niet over te twisten.
Oké hij zegt het zoals altijd uiterst provocatief en kinderachtig, dat hoeft voor jou toch geen rede te zijn om je tot zijn niveau te verlagen.
@jrk68: En deze reactie van jou is dat niet?
@camber24:
Je zal hem ongetwijfeld weer niet begrijpen, het is namelijk geen opmerking maar een uitleg.
@jrk68: Ik begrijp m wel hoor. Maar je geen zorgen over mijn intelligentie… Vind alleen dat de pot de ketel verwijt. Daarnaast zie ik de laatste tijd erg veel frustratie in je reacties terug. Hoop dat alles okee met je gaat. Je kwam altijd over als een aardige vent. Weliswaar eentje die niet vies is van een beetje jennen, maar wel met fatsoen. Dat laatste zie ik de laatste tijd minder. Zie meer frustratie in je reacties.
@camber24: maak ipv maar
@camber24:
hahaha, ik en frustraties… je hebt wel humor. Geloof niet echt dat je mij kent.
Zou als mijn ouwe heer vroeger zei, “wat jij vindt moet je naar het politiebureau brengen”.
@jrk68: Thanks!! :-)
Merk alleen dat je reacties de laatste tijd anders zijn dan normaal. Meer provocerend en minder op de inhoud gericht.
@jrk68: Dankjewel voor deze nuttige en vooral stoere opmerking…..
Heb je echt niks beters te doen dan van deze onzinnige, ongerijmde en belachelijke opmerkingen te maken? Ga toch eens iets nuttigs doen, maak bijvoorbeeld eens een mooie tekening….

http://www.google.be/imgres?q=kindertekening&hl=nl&sa=X&tbo=d&biw=1600&bih=764&tbs=isz:l&tbm=isch&tbnid=LvZt-ii0CzVhjM:&imgrefurl=http://1bzee.wordpress.com/2012/04/11/kindertekeningen-gr-1-tm-8/&docid=MtVd_yHpuZb2VM&imgurl=http://1bzee.files.wordpress.com/2012/04/scannen0001.jpg&w=1282&h=1302&ei=RtMbUY2DOYyThgfYr4DADw&zoom=1&iact=hc&vpx=1036&vpy=332&dur=964&hovh=226&hovw=223&tx=133&ty=159&sig=108653430744633560341&page=1&tbnh=134&tbnw=132&start=0&ndsp=35&ved=1t:429,r:14,s:0,i:187
@kapiteinaudi:
Graag gedaan knul….
@jrk68: Gaat ie lekker jongens?? J.R. snapt wel hoe ik mijn reactie bedoelde, maar het is misschien maar niet hoe je hem leest… En ‘kapitein’, leer even hoe je moet linken….! En jouw aanvallend gedrag komt nogal extreem kinderachtig over!
@jrk68: knul? Hahaha
Zelf vind je het naar als je knul genoemd wordt. Oooit heel vroeger, toen werd in mijn opvoeding geleerd dat je mensen moet behandelen zoals jij zelf ook behandelt wil worden.. Je maak jezelf echt belachelijk..

Ik dacht vroeger dat mensen met grijs haar altijd gelijk hadden, inmiddels ben ik erachter dat ze alleen denken dat ze gelijk hebben.. Ze praten meer herrie dan nuttig, stinken, smakken, lopen alleen maar te pochen wat ze allemaal wel en niet meegemaakt (denken) te hebben. Maar vervolgens zitten ze wel 24/7 op autoblog..

Dit schrijf ik niet om op je te bitchen ofzo, maar om nou driekwart van de reactie lijsten vol te zien staan met reacties van jou op anderen vind ik te ver gaan. Als het aan mij zou liggen

:EDiT IP-ban..
@kapiteinaudi: Is de krokusvakantie al bijna achter de rug? Kan niet wachten tot je ’s avonds weer gewoon huiswerk moet maken.
@piebepost: Hahaha
concurrentie voor de ff ? lijkt me eerder voor de quattroporte/panamera/rapide.
De FF is immers ‘gewoon’ een driedeurs hatchback
@tmenges: deze Lamborghini krijgt ook 2/3-deuren. Net zoals de Ferrari FF.

Wat je op de foto’s ziet is een oude conceptcar (Estoque) en dus NIET de auto die straks in Genève zal staan. Staat ook in het artikel overigens.
Wat een bud foto’s zeg is een zij aanzicht of fatsoenlijke 3 kwart te moeilijk ?
Lamborghini volgt Ferrari altijd op de voet.
@LaLancia: ja, al 5 jaar.
De Estoque hadden ze gewoon in productie moeten nemen.
Zo’n ontzettend gemiste kans van die lui om daar niet mee verder te gaan.

Erg jammer van Aud…eeeh Lamborghini.
@Forza:

Waarschijnlijk is die Estoque ten kosten gegaan van de Audi A9 waar nu allerlei geruchten de ronde over doen, maar het hoeft toch niet te betekenen dat een radicaal andere concept niet mooier is dan de vorige? En ik zou het leuker vinden om te zien hoe Lamborghini dan een andere weg in zou slaan dan Porsche, Aston Martin en Maserati, of niet?
@Forza: Ferrari had dit in productie moeten nemen in plaats van zitten te janken:

http://bitcast-a.v1.fra1.bitgravity.com/nightmobile/cars/images2/230000/2000/700/232750.jpg

Jammer van Fiat…..Euhm Ferrari.
@fkbmw: Er is een reden waarom hij Audi zegt, terwijl hij zo makkelijk “mama” VW had kunnen noemen. Bij een Lamborghini kun je letterlijk onderdelen visueel aanduiden, die bij er bij een Audi ook in zitten.

Jij zegt nu wel Fiat, maar dat is gewoon de baas van Ferrari. In geen enkele Ferrari, zit ook maar 1 moertje, dat in een model van Fiat zit.
Playstation controller?:p achterin
ze moeten gewoon die estoque zo in productie nemen. niks meer aan doen, die is prachtig zo
Ze bestaan 50 jaar dus ze zouden iets bijzonders onthullen op Geneve. Ik ben benieuwd! Hoewel ik eigenlijk nu de opvolger van de Gallardo het eerst verwacht.
Ben met diegenen eens dat ze bij Lamborghini nu eens die Estoque op de markt brengen. Dan pas kun je met een tweedeurs-versie van die wagen komen.

Wel irritant dat autofabrikanten zoveel geld besteden aan concepten, maar er vervolgens niets mee doen. Kunnen ze een voorbeeld nemen aan Porsche [Cayenne, Panamera]!
In de adresbalk lees ik F12berlinetta killer, maar in de titel FF-killer.
In de FF kunnen vier mensen plaatsnemen, in deze concept twee. Qua binnen ruimte is ’t dus al geen killer.
Een nieuwe lambo is echt bijzonder,hopelijk gaat dat lukken
@r5d5: Dat moet geen probleem zijn lijkt mij.
Ik zeg doen, dan heeft VAG een mooie 4 deurs sportwagen, en kan die platgeslagen cayenne met pensioen!
@AudiQuatro: laat VAG alles maar met pensioen sturen behalve Porsche en Lambo. Dat zijn zo ongeveer de enige moderne merken van VAG die niet in de top 10 staan van het lijstje met de meeste motorproblemen.
@rufctr01: gelukkig voor VAG zijn er ook nog echte autoliefhebbers, die hun auto-keuze niet alleen laten afhangen, om zo goedkoop mogelijk van A naar B te komen.

Anders zou iedereen wel een oude Golf diesel of Toyota starlet rijden.

Zaken als comfort, veiligheid, vermogen spelen voor mij dan ook een veel grotere rol dan betrouwbaarheid. Want een kans van 1 op 27 om motorfalen met bijvoorbeeld een audi te krijgen is ook maar minimaal in mijn ogen.
@melkkoe: je zal ver komen met je comfort, veiligheid en vermogen als je niet eens kan starten…
@ronin1130: hahahaha…en 1:27 niet erg vinden is gewoon recht lullen wat krom is. Andere merken scoren net zo goed of beter qua veiligheid en qua comfort moet je zeker niet bij VW/Audi zijn. Wat een stuiterbarrels met motorproblemen zijn dat zeg.
Op autovisie stond een artikel dat tijdens een interview een hoge lambo heer had gezegd dat het 1000pk zou worden? Kan niet wachten!!!
Middenmotor zegt eigenlijk helemaal niks. In de meeste middenmotorauto’s zit je toch echt voor de motor.
Die Estoque had er al lang moeten zijn. Niet voor de verkoopcijfers, maar het is gewoon een plaatje.

Desnoods een gelimiteerde oplage met een astronomisch hoog prijskaartje…
Terugkeer van de Lamborghini Urraco zou mooi zijn. Ik zie liever een 2+2 dan een vierdeurs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).