Laptop fabrikant is eerder dan Apple met een ‘eigen’ auto

Auteur: , 45 Reacties

Apple is sowieso nooit de eerste ergens mee, dus het is maar goed ook.

NIO ES6 Night Explorer Limited Edition '19

Met de veranderingen en innovaties die elkaar in hoog tempo opvolgen, is de autowereld op dit moment bijzonder boeiend om te volgen. Op het gebied van aandrijving en autonome functies verandert er een een hele hoop. Natuurlijk staat Tesla synoniem met deze veranderingen, maar ze zijn zeker niet de enige.

Een ander merk uit Silicon Valley schijnt ook met een auto te komen: Apple. Nu schijnt het nog wel even te duren voordat deze auto er is, als deze al überhaupt komt. Concurrent Razer is ze in elk geval zal voor, want die hebben al hun ‘eigen’ auto. Inderdaad, tussen haakjes, want ze hebben de weg van de minste weerstand gekozen.

NIO ES6 Night Explorer Limited Edition '19

Voor wie Razer niet kent, dat is een fabrikant van elektronica-producten, waaronder telefoons en computers. Als je écht flinke kracht wenst voor het betere gamen, dan is Razer een goede optie. Sterker nog, in vergelijking met het eerder genoemde Apple heb je voor veel minder geld, veel meer prestaties.

NIO ES6 Night Explorer Limited Edition '19

Nu moeten we eerlijk zijn, het is niet een auto die compleet door hen is ontwikkeld. Het is een NIO ES6 Night Explorer Limited Edition. Een hele mond vol. Het is een soort kruising tussen een Razer laptop en elektrische SUV. De auto is voorzien van de kenmerkende groene details en logo’s. Ook van binnen is het interieur overgoten met de herkenbare groene kleur en verlichting.

NIO ES6 Night Explorer Limited Edition '19

De NIO ES6 Night Explorer Limited Edition is zoals gemeld een elektrische auto. Het maximale vermogen bedraagt 550 pk, waardoor je in 4,7 naar de 100 km/u kunt accelereren. Niet zo snel als een Tesla, maar stiekem wel veel cooler. Mocht je nog niet overtuigd zijn, Razer en NIO hebben aangegeven verder te gaan werken aan auto’s. Dit is dus slechts het begin, er zullen meerdere samenwerkingsprojecten volgen. Hopelijk eentje met iets meer Razer-invloeden. Nu lijkt het een speciaaltje met Razer-logo’s erop geplakt. Voor deze variant zul je snel moeten zijn, van de NIO ES6 Night Explorer Limited Edition worden er slechts 88 gebouwd.45 reacties

Het Citroen logo zit al op deze Crosser.
@rulefollower: er zit gewoon het Nio logo op hoor (al lijkt het logo van Citroën er veel op)
@rulefollower: mijn eerste gedachte was ook dat het een Citroën was.
@rulefollower: en de citroën c4 crosser is een mitsubishi asx. Leuk weetje, samen met de aygo (c1) de meest betrouwbare citroën die je kan kopen. Want niet gemaakt door citroën.
Hyundai meets Renault…
Hij lijkt wel heel erg op de Niro….
Sinds wanneer zijn Chinese auto’s cool?
@flutterby: Sinds er muismatten op de vloer liggen en je de DPI van je stuur kunt instellen…
Vlotte wagen. Is ook wel plicht met zo een merknaam.
*Laptopfabrikant
‘Apple is sowieso nooit de eerste ergens mee…’

Oeiii, Apple-hater gedetecteerd…
@jvt: en het is nog niet eens waar. Apple zal waarschijnlijk eerder met iOS 13 komen dan Cisco!
@jvt: Hij was inderdaad het woordje “meer” vergeten. “nooit -meer- de eerste ergens mee”. Sinds Steve J. niet meer onder ons is, lijkt me dat idd waar. Vond deze week uit dat nieuwe I-phones nog steeds op een basis OS uit 2007 draaien. In telecom-elektronica-land is dat net zoiets als Ford een facelift voor de Model T introduceert. Maar, het kan zijn dat ik mis informeert ben, heb doorgaans niet zo veel aandacht voor Apple producten.
@numpty: Windows 10 deelt ook nog steeds delen van de core met Windows 2000 hoor, heel normaal.
@flutterby: Natuurlijk. En als je bij het iOS en Android beide ver genoeg terug gaat, kom je bij beide op Linux. Maar Android evolueert al jaren door waar het iOS stil blijkt te staan. Ik denk dat meneer Jobs zich in zijn graf om draait. Ik geloof nooit dat een visionair als hij dit zou kunnen verkroppen.
@numpty: vind je? De meeste mensen klappen dicht als je ze naar bepaalde mogelijkheden vraagt, zelfs de echte Android believers. Is bij Apple gebruikers vast niet anders, maar toch. Neem handmatige keywords bij foto’s (om foto’s later terug te kunnen vinden). Dat kan wel (op Samsung cloud bijvoorbeeld), maar navraag leert als je een nieuwe Samsung telefoon neemt, je al deze keywords kwijt bent. En de meeste gebruikers hebben ook geen koppeling met hun (meestal Windows) computer, zodat bestanden en foto’s vaak matig gesynchroniseerd worden. Terwijl ik kan kopiëren op de één en plakken op de ander. En ik als eerste een foto kan terugvinden op een telefoon, terwijl anderen aan het scrollen zijn of excuseren dat de foto op hun computer staat.
@daniel1975: Alles wat jij noemt is mogelijk, sterker nog, ik hoef niet eens een keyword handmatig bij te voegen. Je kan gewoon op keyword zoeken in je gallerij. En hoe dat bij Samsung werkt weet ik niet, want ik heb (en hoef) geen Samsung. Je argumenten zijn achterhaald. Ik voel dit een beetje als een discussie waar Apple gebruikers nog over de blauwe schermen beginnen van Windows 98 (1998!!!) Dat precies is dus dat evolueren. Daar over gesproken, kan jij al zelf de icoontjes op je telefoon hernoemen en zelf een willekeurige naam geven? Geanimeerde (bewegende) achtergronden gebruiken. Je interne opslag uitbreiden en koppelen met een micro SD zodat de telefoon dit als één intern geheugen ziet? Bedankt dat jij precies mijn punt bewijst. Alleen Apple gebruikers geloven nog dat Apple voor ligt. Al lang niet meer Daniel.
@numpty: wat zal mij die namen van icoontjes boeien op een telefoon? En ik heb het niet over de automatische keywords die een iPhone of Android phone zelf kan herkennen, zoals auto’s, katten, etc. Ik bedoel dingen die ik zelf wil toevoegen zoals Porsche, Audi, 911, kentekens of niet auto gerelateerde zaken. Ik ben niet anti Android of wat dan ook, maar het valt me op dat er uit beide kampen sterke argumenten zijn terwijl de meeste mensen nog niet eens weten wat hun toestel wel of niet kan. Ik heb in december contact gehad met een medewerker van Samsung (via Engelse site) en die man zei dat het niet kon. En de Android gebruikers wisten het niet, op mijn werk was er een die het wel kon vertellen, maar kon niet zeggen wat er gebeurd bij een nieuwe phone.
@daniel1975: Kan je verzekeren dat het op de mijne zeker wel kan. En ik ben geen techneut, vind het slechts interessant. Dat ‘hernoemen’ trouwens, lijkt heel onbelangrijk inderdaad. Tot dat je wel de mogelijkheid wél heb. Het slechts een detail, maar wel een plezierige. Puur op OS (zonder cloud opslag) is het OS van de iPhone echt simpelweg enorm verouderd. Ze missen gewoon heel wat ten opzichte van de concurrentie. AndroidONE of andere soorten stock-android zijn gewoon hele plezierige besturingssystemen. Wat heel soepel draaide op machines met soortgelijke hardware als de iPhone.
@numpty: ja, ik begreep wel dat het kan, maar in geval Samsung worden de handmatige toegevoegde tags niet meegenomen naar een nieuwe Samsung, ook niet met Samsung cloud, waardoor het werk voor niks is geweest. Ik begrijp dat je geen Samsung hebt, dus dat is anders. Wat heb je dan? Sony? En met wat voor een computer match je alles? Dat is iets wat ik namelijk nu fijn vind. Ik heb inderdaad cloud.
@daniel1975: OnePlus 6T McLaren, synchroniseert foto’s ook met een Synology NAS en andere dingen (werk) met diverse Win10 PC’s. Naadloos en zonder moeite of problemen. De account word onder android aangemaakt en loopt gewoon mee in het geval van een nieuwe telefoon, NAS of PC. Mijn vorige (HTC U Ultra) had deze instellingen/apps al en zijn naadloos overgenomen toen ik de 6T kocht vorig jaar.
@numpty: klinkt op zich al interessanter. Je doet in ieder geval meer met je Android dan 90% van de gebruikers denk ik. De meeste die ik ken syncen niet of half met hun computer en met NAS zijn er al helemaal niet veel. Ik denk dat dit ook het beste werkt voor mensen die graag technisch hobbyen met computers en servers. En ik denk dat mensen met een Apple (althans degene met iPhone en Apple computer) die wel gemak willen, maar niet zo met computers bezig zijn? Zeg maar plug & play…
@daniel1975: Apple heeft dat al jaren goed voor elkaar, het gemak waar dat mee kan. Met één kanttekening, het syncen met andere Apple apparatuur. Ga je proberen dezelfde acties te doen met apparaten van andere fabrikanten, of met andere besturingssystemen word dat een ander verhaal. Dan is het minstens net zo moeilijk als bij een Microsoft- of Android machine, zo niet nog een tandje moeilijker. Ik heb in het verleden een iPhone 3G, 4 en een 4s gehad, maar ben daarna overgeschakeld op diverse merken Android toestellen. Ik ben ook van mening dat het moment na de 4s Apple hun voorsprong al kwijt geraakt zijn ten opzichte van de rest. toen was het redelijk gelijk. Verder is het helemaal jouw eigen persoonlijke smaak welke de één of de ander voor jou beter maakt. Ik hou van de vrijheid om te customizen, dingen aanpassen naar eigen smaak en inzicht. Apple beperkt daar te veel in omdat ze de grip op hun compatibiliteit niet kwijt willen raken denk ik.Dat maakt hun OS voor mij te star. Leg daarnaast de kosten voor hun apparaten en dan kies ik anders. Natuurlijk was mijn 6T, zeker omdat ik graag die McLaren editie wilde hebben, zeker geen goedkope telefoon (ik geloof dat ik € 760,= mocht af tikken), maar nog altijd stukken goedkoper dan de iPhone X met soortgelijke specs (256GB opslag/10Gb Intern) En natuurlijk is de OnePlus niet perfect (geen draadloos opladen, niet geheel waterdicht zoals een Sony) maar ze hebben wel een heel actief -officieel- gebruikersforum. Waar OnePlus ook werkelijk naar hun gebruikers luistert. Daar werd een paar generaties geleden bij voorbeeld, door een gebruiker, gesuggereerd om zo’n schuifknopje te maken zoals de iPhone heeft voor je bellen/stil/niet storen functies. Die heeft mijn 6T nu ook (erg plezierig). Natuurlijk worden niet alle suggesties doorgevoerd, maar ze onderzoeken werkelijk serieuze gebruikers suggesties zeker wel. Zelf stellen ze daar van te leren en met hun klanten/gebruikers zo mee te kunnen groeien. Ik ben er heel tevreden mee.
@numpty: ja, ik snap je. Sommige dingen zijn inderdaad (te) beperkt en sommige zaken zijn easy peasy. Wellicht stap ik ooit over, maar dat is meer omdat ik denk dat Google echt alles weet (Maps is ook veel beter). Maar liefst in een net zo makkelijk systeem. Ander nadeel is dat overstappen zowel van als naar een ander systeem altijd veel werk is en overstap software van zowel Android als Apple beperkt is.
@numpty: ik heb over 512 GB ruimte, heb geen behoefte aan mee, maar ik kan me voorstellen dat het bij een 32 GB wel handig kan zijn.
@daniel1975: Ach… Piemel meten… Ik moet het doen met ‘slechts’ 256.. maar heb wel 10GB intern.. ik heb nog 32TB aan persoonlijke cloud opslag, welke ik gewoon zelf beheer, gewoon bij mij thuis. Hoef ik niet bang te zijn dat mijn foto’s bij de volgende ‘Fappening’ openbaar worden gemaakt.
@daniel1975: foto’s taggen, dat is de laatste feature die aan iOS nog ontbreekt en dan is het eigenlijk wel klaar. Dan kan Apple eens aan een nieuwe user interface gaan werken. Die iconen brui is hopeloos verouderd (en een schaamteloze Palm OS ripoff) en een fatsoenlijke oplossing voor de rare berichten- en widgetschermen is ook ernstig gewenst.
@mashell: LOL… ‘Palm OS Ripoff”… jij bent, net als ik, ook echt old-school m’n beste Mashell… ;-)
@jvt: volgend jaar schijnt de 1500 euro iphone een vingerafdrukscanner achter het scherm te krijgen, je weet wel, wat telefoons van 250 euro nu hebben!! En misschien krijg je dan wel wat meer dan een lachwekkende 64gb opslag, geen headphone jack, geen snellader in de doos, geen dual sim slot, geen micro sd slot. En met een klein beetje mazzel is de afschuwelijk lelijke brede notch ook weg, maar wie weet.

Btw apple heeft in het afgelopen kwartaal 12% minder omzer uit iphones gehaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal 2018. En dat terwijl de telefoons nu rond de 1200 euro kosten, dus de gemiddelde verkoopprijs is gestegen. Waarschijnlijk hebben ze wel iets van 20% minder iphones verkocht, en ik vind dat helemaal goed. Want de prijs die je betaald voor een telefoon die van alles niet kan is absurd.
@grasvreter: tering…wat een frustratie…en dat om een telefoon. Best wel zielig hè?😂
@rhellema: ik vind het eerder een goed onderbouwd verhaal van uit een specifiek oogpunt…
@grasvreter: Het is een duur apparaat, maar ieder z’n ding. Ik snap nooit waarom mensen zo gefrustreerd zijn erover en persé hun negatieve mening erover moeten zeggen.

Ik heb zelf een iPhone X en een Samsung S10 als werktelefoon. Ik vind de iPhone gewoon beter en sneller werken. Maar ik snap dat er meer dan genoeg mensen zijn die voor een S10 gaan. Maar om hier nou m’n gal over te spugen, beetje kinderachtig. Het klinkt een beetje als het kinderspelletje waar zijn of haar papa een nóg betere baan heeft. Dat vond ik toen ook al triest…
@87sandyd: eens, zelf een Xs en een S9 van de zaak… De Apple werkt voor mij gewoon beter, niet in de laatste plaats vanwege de gitaarversterker/effect emulation apps als BIAS FX die er gewoon niet zijn voor Android. Op gebied van soundprocessing is Android gewoon te beperkt, juist omdat ik vermoed dat de architectuur van Android per telefoonmerk teveel verschilt, bij Apple is dat niet het geval.
@grasvreter: Tegelijk doe ik met m’n iPhone intussen al zeven jaar. Nog steeds dezelfde batterij, overigens. Mensen met een ander merk in m’n kenniskring scheiden typisch al na drie à vier jaar van hun huisdier-met-dataconnnectie.
@bara: dus je hebt een iphone 4s. Ik heb wel een beetje medelijden met je, want die is echt abnormaal traag sinds iOS9. Of heb je een jailbreak iOS6 erop staan?
@jvt: Inderdaad en het is ook nog eens onjuist. Apple heeft nooit zelf iets uitgevonden, maar dat wil niet zeggen dat ze nergens de eerste mee waren. Apple weet met bestaande ingrediënten een uniek recept te maken, als eerste.
Dus als McDonalds een paar logo’s op een VW plakt zijn ze eerder met een benzineauto te bouwen dan Burger King? 🤔
@gulli: Die Mac VW was nog veel hipper, die was al elektrisch!
Stopt de stuurinrichting dan ook af en toe? Net zoals mijn muis wel eens stopt.
@cabriohater: wel als je de auto behandelt als dat Angry German Kid z’n muis bedient. “ICH WILL UNREAL TOURNAMENT SPIELEN RRHHHHAAAAAAHHHHHH”
Geen toetsenbord gedetecteerd, druk op elke toets om door te gaan auto’s. Ben benieuwd waar Alienware mee gaat komen, krijgen we dan toch die vliegende schotels? Uh auto :’)
Alsof dit dan de eerste is. Samsung maakt al jaren auto’s i.s.m. Renault.
Op het moment dat de Thinkpad met wielen uitkomt, ben ik geïntereseerd.
@intimrasiert: onverwoestbaar maar je moet die auto dan wel besturen met een klein rood overgevoelig tepeltje ergens midden in je dashboard.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).