Leaserijders bestellen nu al auto’s voor eind van het jaar

Auteur: , Geen reacties

Dat meldt leasemaatschappij ALD Automotive. Zij constateren dat er nu al gehamsterd wordt op de leasemarkt, enkele populaire modellen met lage bijtelling zijn al niet meer leverbaar.

Volvo XC90 T8

Momenteel zijn er vijf bijtellingscategorieën, dat worden er volgend jaar vier. 7, 14 en 20 procent worden volgend jaar 15 en 21 procent, waarbij de meeste auto’s met nu 7 procent naar 15 gaan en auto’s met 14 procent bijtelling volgend jaar goed zijn voor 21 procent bijtelling. Traditiegetrouw geeft dat soort beleidsveranderingen een flinke boost aan de autoverkopen in de laatste maanden van het jaar, maar dit jaar begint het circus zelfs al in de zomer.

ALD Automotive constateert nu al een hamstereffect: 15 procent van de huidige orderportefeuille heeft de leverdatum november of december 2015 en in 98 procent van de gevallen gaat het dan om auto’s met 7 of 14 procent bijtelling. Je kunt er ook maar beter vroeg bij zijn, want enkele modellen met 7 procent bijtelling (Mercedes C 350 e, Volvo XC80 T8 Twin Engine) zijn al niet meer dit jaar te leveren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).