Leaserijders opgelet: hier staat de gefacelifte Outlander

Auteur: , 22 Reacties

Je nog te presenteren facelift open en bloot op een voor export bedoeld parkeerterrein zetten, dat is natuurlijk niet zo slim...Neerlands leaselievelingtje krijgt een fris nieuw snoetje.

Tenminste, als Mitsubishi deze facelift wél op de Outlander PHEV gaat doorvoeren. April 2014 kwamen de Japanners namelijk ook al met een strakgetrokken Outlander, maar dat frisse frontje bleef voorbehouden aan wagens zonder stekker. Toch heeft het er alle schijn van dat deze facelift wél naar de PHEV gaat komen.

Allereerst liet Mitsubishi in september vorig jaar een concept van een sportieve Outlander PHEV zien en die lijkt verdacht veel op wat er nu ergens in een haven in Japan is gespot. Daarnaast liet het merk met de drie diamantjes in Genève de Concept XR-PHEV II zien, ook een PHEV met een neusje dat veel weg heeft van de hier gespotte Outlanders.

Hoewel we op de foto’s enkel Outlanders met één tankklepje spotten, hebben we dus goede hoop dat deze strakgetrokken Outlander wel als PHEV komt. Volgens World Car Fans zou ook het plug-in hybridesysteem een update krijgen. Wat we dan precies kunnen verwachten laten ze nog even in het midden, dus die informatie houd je van ons tegoed. Het feit dat ze al ergens in een haven in Japan staan, doet vermoeden dat we ook niet heel lang meer op de onthulling hoeven te wachten. En dat klopt, Mitsubishi North America bevestigde aan Motor Trend dat de gefacelifte Outlander zijn debuut gaat maken op de New York Auto Show in april. Waarom daar? Omdat Mitsubishi de PHEV ook daar gaat voeren, vooralsnog konden Yanks enkel in een conventionele Outlander stappen. Niet dat de Outlander enkel voor Amerika is, gecamoufleerde exemplaren van de facelift zijn ook al in Europa gespot.

Goed nieuws dus voor heel leaserijdend Nederland. Alleen Lada lijkt wat minder blij, die gaven eerder al aan het ontwerp van de Concept XR-PHEV II ‘te onderzoeken‘ aangezien het frontje wel erg veel weg heeft van hun X-Ray Concept en in mindere mate de nieuwe Vesta. Heb je jezelf na jaren van treurige auto’s eindelijk opnieuw uitgevonden, gaan een stel Japanners er met je verse familiegezicht vandoor…

Via minkara.carview.co.jp22 reacties

Weg ermee
Nog steeds een lelijk hok!!
Het lijkt mij beter dan het huidige uiterlijk.
@robert110: Het kan haast niet lelijker dan dat.
elke keer als ik er een zie rijden (en dat is veel te vaak) denk ik… hey een omgevallen telefooncel…
Buitenkant ziet er beter uit als de huidige, maar ik ben voornamelijk benieuwd of ook het interieur een (kwalitatieve) facelift heeft gehad. De gebruikte materialen en de layout waren in de 90s al verouderd…
De vorige facelift was een modeljaarwijziging en daarbij kreeg de standaard Outlander o.a. de ledachterlichten van de PHEV. Het front was maar iets anders dan de hybride, al zegt de nieuwe TV reclame eigenlijk dat het ook leverbaar is/was op de PHEV als special.

Ook al zijn het nog maar spot plaatjes, ik denk wel dat dit hem volwassener maakt en minder saai. Wat dat betreft goede zaak dus en een welkome afwisseling als Nederland het dan toch met zoveel Outlanders moet doen.
De achterlichten doen me denken aan de Kia Sorento
@gt500eleanor: Achterkant van een Jeep cherokee voorkant van een Opel ampera vind ik persoonlijk
De MitSubsidie Outlander staat er een stuk beter voor de dag. Het kon eigenlijk niet lelijker.
100x beter dan de huidige. De huidige komt zo onzeker over, deze staat zijn mannetje. Nu eens kijken of het interieur ook zo grondig is aangepakt.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ja, is wel heel genant zeg poe poe.
Net zoiets als mensen lidwoorden verkeerd gebruiken…
Vind hem nóg lelijker dan het huidige model..
Hmm. In tegenstelling tot de bovenstaande reacties vond ik dit toch wel altijd een knappe auto.
Ook al houd ik van benzine slurpen…
@redneckdarian: de schadelijke effecten van benzine slurpen treden dan ook het eerste op bij het gezichtsvermogen.
NedCar oh wacht
Als de boot nu maar niet weer kapzeist..
Een eind beter! Ik weet ook niet welke idioot de witte achterlichten doorvoerde icm. die chroomstrip op het huidige model, maar die mag acuut ontslagen worden. Echt vreselijk, helemaal in zo’n blauwtint. Interieur interesseert me geen hol, ik ga er toch geen kopen, ik zie ze alleen van de buitenkant… gek zat.
De achterkant van dat zwarte model met die zwarte velgen ziet er wel top uit! Tenminste een heel stuk mooier dan de vorige.
Kan er niet opeens een sinkhole ontstaan daar?
Een zeldzaam foutje van de redactie, het artikel gaat over een facelift van de Mitsubishi Outlander maar de foto’s zijn van een kade met zeecontainers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).