Leef groen met een Rally Green BMW M5 Competition

Auteur: , 24 Reacties

Groen is het helemaal deze dagen.

Een groene auto. Het kan weer. De kleur is altijd oké geweest, maar groen lijkt langzamerhand weer terug te komen als een populaire kleur. Het helpt zeker dat autofabrikanten de tint gebruiken als lanceerkleur, zoals bijvoorbeeld Audi deed bij de RS5, Porsche met de 991.2 GT3 RS en Lamborghini met de Aventador SVJ.

Het moge duidelijk zijn. Groen is hip & happening en wat dat betreft is deze BMW M5 Competition hartstikke bij de tijd. De 5 Serie kreeg de kleur Rally Green aangemeten. Het doet sterk denken aan Java Green, een andere bekende BMW-kleur. De tint is het werk van BMW Individual en de auto staat bij de dealer in Abu Dhabi. Het autobedrijf heeft overigens wel vaker opvallende wagens staan. Wat denken van een gele F90 M5?

Het groen is gecombineerd met mat zwarte accenten, zoals op de spiegels, grille en badges. In het interieur is gekozen voor crème stoelen met carbon details in onder meer de deurlijsten.

Onder de kap is de meest gepeperde variant van de 4.4 biturbo V8 te vinden. In het geval van de M5 Competition betekent dit 625 pk en 750 Nm koppel, verdeeld over alle vier de wielen. De snelste 5 Serie van vandaag de dag sprint in slechts 3,3 seconden naar de honderd. 0-200 km/u doet ‘ie in 10,8 seconden.

Fotocredit: BMW Abu Dhabi Motors via Facebook24 reacties

Dat is lekker wakker worden op de vrijdagmorgen. Wat een schoonheid in deze kleur!
@denniss00: Ik schrik er gewoon van dat het alweer vrijdag is.
Even snel naar de 100 als de model 3 performance dus
@alassad: dat is dan werkelijk ook de enige vergelijking die op gaat.
@alassad: Ga je nou bij elk artikel de acceleratietijden van de Model 3 Performance aanhalen? Je hebt het overigens (nog steeds) fout. Je haalt MP/H en KM/U elke keer door elkaar. Model 3 Performance doet 3,5 naar de 100. Helaas
@rubenpriest: Het is ‘mph’ (die ‘p’ betekent al ‘per’, dus als je dan ook nog een schuine streep zet, is dat dubbelop) en ‘km/h’. Allemaal kleine letters dus, zelfs die ‘m’ van ‘miles’. Het is geen SI-eenheid, dus die kleine ‘m’ kan niet verwijzen naar ‘meter’. Maar wat mij betreft mag je daar ook een hoofdletter gebruiken. Die Amerikanen houden zich toch aan geen enkele standaard…
@rubenpriest: 2 keer aangehaald jah. in topics met ‘sport’ modellen.
Anyway, fair enough. inderdaad 3.3 sec 0-60 mph, niet 0-100 kmh. wat overigens verder niets afdoet dus aan het vergelijk tussen een dikke dure duitser en een elektro gebakje.
@alassad: en tussen 100 en de 200 leg je 5 autos tussen in
@alassad: als ik het mag zeggen…. tesla model 3 is net als een vrouw met lelijke hoofd en een mooie lichaam. Bmw m5 is gewoon super hot dame met mooie kop en lichaam
@elemento: Ik zou de Model 3 eerder omschrijven als een lelijk wijf met een aardig karakter.
@alassad: ja maar dan in een kwalitatief goede auto en bovendien in luxe
@alassad: Moet jij niet naar de groente afdeling jochie? Je bent verdwaald, hier zitten de petrolheads.
de kleur staat hem heel goed zo 👌🏻 zou alleen zelf niet voor de kleur interieur gaan.
Lekker hoor! Toch liever een iets chiquer kleurtje (maar niet saai)
Kleur lijkt erg veel op het AMG Green Hell van de AMG GT R
Doe mij maar gewoon een ijsblauwe met zilveren wielen.
Prachtige kleur, ik zou alleen voor een zadelbruin interieur gaan. Het beige/creme leer oogt wat kitsch, maar goed smaken verschillen.
Best lekker zo! Zou alleen de zwarte accenten verchromen en andere wielen er op zetten.
Beetje te opvallende kleur, zo’n M5 koop je toch om een beetje in te blenden in het verkeer.
Doe mij maar gewoon een Alpina Groene B5 heb je elke dag onder alle omstandigheden plezier van.
Ik zou het wel weten als ik in de markt zou zijn voor een goede en zeer potente sedan uit Duitsland. Liever een andere kleur en bijvoorkeur een fijne E63AMG in het zwart op bolide en licht leren interieur.
Heb zelf ooit een groene auto gehad maar merkte pas toen ik hem verkocht had en een zwarte had gekocht hoe blij ik daar mee was. Nooit geen groene meer.
Ik rijd al jaren een Clio met een fel groene kleur en nu opeens beginnen veel dure auto’s mij na te apen :-P
Heel erg dik zo n felle kleur

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).