Gelekt: de nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo

Auteur: , 45 Reacties

Heerlijk joh, die hoge instap.

Officieel wordt dit ruimtewonder pas later dit jaar in Frankfurt onthuld, maar met dat vermaledijde internet kun je ook níks voor jezelf houden. De eerste plaatjes van de 6 Serie GT lekten zojuist het web op en ja, dit is de vervanger van de ietwat merkwaardige 5 Serie GT (rijtest).

Zo op het oog is er niet heel veel mis met de 6 GT, al lijkt het apparaat wat uit proportie door de hoge daklijn. Aan de andere kant: oudere mensen zijn onderhand de enigen die zich nog een nieuwe auto kunnen permitteren. Als die lekker hoge instap hen tot aanschaf kan verleiden, heeft BMW het simpelweg goed gedaan. Of wij het nou mooi vinden of niet.

De auto deelt het platform met de 5- en 7 Serie en zal worden aangeboden met RWD en AWD. Meer informatie wordt binnen zeer afzienbare tijd verwacht.

UPDATE: het is officieel!45 reacties

Zo, weer wat geleerd. Ik wist niet eens dat de huidige 5 en 7-serie hun platform delen.

Ik vond de 5GT altijd wel een comfortabele auto. Mooi is hij niet maar een 530xD of 535xD rijden echt voortreffelijk comfortabel. Dit ding vind ik gewoon een facelift met een ander nummertje ervoor.
Laat een 5 GT en een 7-serie seks met elkaar hebben en dan ziet hun kind er zo uit. Ik vind het absoluut geen mooie auto’s, die hele GT-lijn van BMW. Die 5 GT gaat nog enigszins maar de 3 GT koop je nog niet als je blind bent.

Dat gezegd: volgens mij zijn het wel de fijnste auto’s uit het hele gamma van BMW. Het ideale compromis. Wellicht dat de Tesla Model X daarom ook zo’n lelijk hok is. Dat concept biedt wellicht toch veel voordelen.
@berlinetta: ik vind juist de 3 nog kunnen maar de 5 GT écht lelijk, vooral de achterkant.

Daarnaast is het verre van het ideale compromis, het hogere zwaartepunt komt het bochtenwerk echt niet ten goede..
@ozan: Een 3- en 5GT koop je dan ook echt niet voor het beter bochtenwerk.
@ozan: Een compromis houdt nou eenmaal in dat niet alles perfect is. Hij zal iig beter sturen dan een SUV, terwijl die dezelfde instap en ruimte biedt.
@berlinetta: is ook zeker niet wat ik suggereer, want is een gewone 5 niet al een compromis tussen sportief en comfort?

Imo lever je dusdanig veel in op rijgedrag, dat de 5 GT niet “het ideale compromis” is.
@ozan: Maar je kijkt alleen naar het rijgedrag. Er spelen meer aspecten een rol. Een normale 5 zal inderdaad beter rijden, maar de GT biedt weer de hogere instap en meer ruimte. Je moet het zo zien: de 5 GT is heerlijk comfortabel, maar wil ook best een bocht om. Hij biedt genoeg ruimte, een hoge instap en alle luxe die je je maar kan wensen.
@berlinetta: Een auto kopen terwijl je blind bent, is best een beetje raar. Ongeacht welke auto…
@henrie: Een 3 GT kopen terwijl je niet blind bent is nog raarder.
Ik zie hier de 6 serie niet in..?
@naamloos3: de even nummers zijn bij BMW de vreemde varianten van de oneven nummers er onder. Dit is dus gewoon een 5 serie hatchbak. Wel een mooie hatchback.
@mashell: Dit is een 5-serie liftback, met de comfort van de 7-serie, net als de 5 GT-serie van hiervoor. Mooi, daar valt over te discuseren, handig is hij wel.
@orichy: inderdaad, formeel is dit een liftback.
@mashell: dat jullie nog kunnen zien welk model het is. Alles lijkt op elkaar of het nou een 3-5-7 serie is. En nu dit ding er weer bij. De enige die afwijken zijn de 1 en 2 serie. Alle x-en zijn ook precies hetzelfde behalve de lengte dan. Inspiratie loos.
Dat gezegd hebbende, ze verkopen als een malle dus dan ben ik waarschijnlijk de gek.
Wat een afschuwelijk lelijk hok zeg, net als de 5 GT was. Voor mensen die visueel gehandicapt zijn of hun hoed op willen houden achterin…
@trustmeiamanengineer: Die 5 serie GT kwam midden in de crisis en was volgens mij ook bedoeld voor directiewagens die in het kader van de bezuinigingen de 7 serie ruilde voor een 5 serie (GT). Zo konden ze dezelfde luxe blijven rijden en viel het ook nog een beetje te verantwoorden of zo.
Knappe 5 serie hatchback. Oogt stukken minder massief dan de 5GT. Deze kleur alleen al maakt deze aantrekkelijker dan een 5 serie sedan.
@mashell: eeeuuuhh… nee!
@mashell:
’t is meer een liftback dan een hatchback, beetje wat mazda 626 of honda accord indertijd was.
Ziet er wat beter uit dan de 5GT maar dat is ook niet zo moeilijk.Het is nog steeds niet moeders mooiste zoveel is wel duidelijk.Ben wel benieuwd naar de en profilfoto misschien valt het mee.
Ze mogen de naam zoveel veranderen als ze willen daar in München, een beauty weten ze er nog steeds niet van te maken. De ‘oude ventjes’ – kleur zal hem ook wel geen deugd doen.
Ziet er niet verkeerd uit. Best wel chique zo met die kleur.
Voor als je een auto zoekt met de rij eigenschappen van een sedan, maar net niet. Of de ruimte van een SUV, maar ook niet. De bruikbaarheid van een station, maar zeker niet. Of de looks van een Coupe, maar al helemaal niet. De BMW serie GT’s zijn lijkenwagens. Ze rollen je richting het graf…
@cloverleaf: het zit iets anders. Voor als je niet het krappe interieur van een SUV zoekt, daar wordt immers veel ruimte opgeofferd voor de grote wielkasten. Voor als je niet de lijkwagen uitstraling van een Touring zoekt. Als je een kofferbak wilt hebben waar wel een fiets of iets anders groots in kan. Maar vooral als je een wagen zoekt die je 7 serie interieurruimte en comfort biedt voor ietsjes meer dan 5 serie prijs.
Wanneer je een auto ontwerpt waarbij comfort en gemak voorop ligt en uiterlijk als laatste krijg je een GT. Wat een heerlijke auto’s zijn dat om in te rijden, je vergeet dat je in een lelijk hok rijdt als je achter het stuur zit.
aiii… Dit ziet er in mijn ogen echt niet uit. Zal wel goed verkopen in China..
Waarom blijft men zoveel wancreaties uitpoepen?
Ik wil dat het stopt!
Het uiterlijk van de 5GT vond ik nogal lelijk, en hoewel hij als 6GT al flink is opgeknapt blijft het niet bepaald een mooie auto. Maar toch, alleen al vanwege het comfort zou ik er best eentje willen hebben. Zeker in deze prachtige kleur met die chromen accenten.
Echt zonde dat bmw dit soort autos maakt, bijzonder lelijk
@allesmetturbo: hoezo? BMW is, je wist het misschien nog niet, maar het is een merk dat zich bij uitstek op rijkere senioren richt. Duur, veel SUVs met hoge instap, vooral saaie kleuren en conservatief design en techniek. BMW’s worden gewoon gemaakt voor rijke bejaarden om tussen München en de Tegernsee of Starnberger see te pendelen. En daar is deze 6GT helemaal perfect voor.
Is dit een grap? BMW maakt van een auto met verlaagde daklijn een variant met verhoogde daklijn. Vriest het in de hel?
@itsok: als je op had gelet weet je dat de modellen lijn opschuift .
Wat een zonde van het nummer 6. Dat waren steeds de mooiste wagens in heel het assortiment dat bmw te bieden had. Dit is toch geen vervanging voor die prachtige 6 serie gran coupe? Ik vind het een bijzonder jammere ontwikkeling.

En ja, ik weet wel dat dit de opvolger is van de 5GT en niet de 6GC maar voor wie het nog niet weet: die wordt enkel opgevolgd in de vorm van een fors duurdere 8 series GC. Als ik BMW was geweest dan had ik de 5GT laten vallen en de 6GC een beetje lager op de ladder gezet (ruimte voor de 8GC) en deze als opvolger van de 5GT laten dienstdoen.
Nergens voor nodig een 6 GT beste BMW, zo ook de 2 active rommel…
BMW, het zal je geliefde merk maar zijn.
Tesla kontje?
Wij hebben een 5gt, zie hier geen reden om voor de 6gt te gaan…
@tiemegommer: Dat nummertje erbij doet het beter in de bar.
Ik vind hem eigenlijk wel mooi.
Weer eens wat anders dan de rest.
Nu nog een kek kleurtje bijvoorbeeld lichtblauw + Sport pakket en hij is helemaal af ?
Gran Turismo, Gran Coupe, Active Tourer, Gran Tourer; ze weten het wel te bedenken zeg….

Anyway, de 5GT was altijd wel een fijne wagen. Aardig stukje ruimer dan een reguliere 5-serie. Ook best praktisch, die hatchback-achtige layout. De overbuurman heeft er veel plezier van gehad met zijn drie kids en zijn drang om grote dingen te vervoeren. Daarnaast lang niet zo decadent als een 7-serie of ordinair als een X5. Gewoon een ruime, luxe en comfortabele wagen. Zonder pretenties. Ik mag het ding wel.

Deze nieuwe lijkt exact hetzelfde te zijn. Mooi, maakt het direct de leukste BMW van dit moment.
Ziet er zeker niet verkeerd uit. Een comfortabele en praktische cruiser voor solvente clientèle en zeker niet bedoeld voor petjes met puberale uitlaatpijpjes.
Gadverdamme! BMW is qua design echt helemaal de weg kwijt.
Lelijk hok
Vind hem wel wat eigenaardigs hebben in positieve zin! Maar dit bedoelt BMW als ze zeggen dat de 5GT geen opvolger krijgt dus…
Ziet er niet uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).