Leuk idee: live Formule 1 kijken in de Ziggo Dome

Auteur: , 52 Reacties

Geen Nederlandse Grand Prix nodig zo.

Leuk idee: live Formule 1 kijken in de Ziggo Dome

Normaal gesproken kijk je de Formule 1 lekker thuis op de bank, of met het nieuwe F1 Pro TV op je laptop of mobiel apparaat. Alleen of met vrienden/familie. Het kan gezelliger, want Ziggo heeft een leuk idee bedacht voor de Grand Prix van Oostenrijk.

De race op zondag 30 juni zal namelijk live uitgezonden worden in de Ziggo Dome op een enorm scherm. Met duizenden anderen ‘Oeh!’ en ‘Ah!’ roepen terwijl je live geniet van F1-actie. Onder het genot van een biertje klinkt het als een tof concept. De presentatie is in handen van Jack van Gelder.

Er zitten wel een aantal haken en ogen aan het event. Zo zijn alleen klanten van Ziggo-welkom. Bovendien hanteert de Nederlandse aanbieder van kabeltelevisie een entreefee van 23,50 euro per persoon, wat niet heel goedkoop is. Wie zowel bij Ziggo als bij Vodafone klant is kan rekenen op een korting.

Er ligt wel een potentieel trauma op de loer, want hou er rekening mee dat het commentaar van Olav Mol en de interviews van Jack Plooij op hoog volume door de Ziggo Dome
tetteren. De volgende dag zul je op het werk of op school nog steeds die stemmen horen nagalmen in je hersenpan.

De keuze voor de Grand Prix van Oostenrijk is niet toevallig. Vorig jaar pakte Max hier P1 en dit brengt verwachtingen met zich mee voor de race op de Red Bull Ring van dit jaar. Kijk vooral thuis als je geen zin hebt in een met roze bril overdadigende Ziggo show, of stap in de auto en knal 1.100 kilometer naar de Red Bull Ring om het F1-spektakel zelf mee te maken.52 reacties

Lijkt me een zeer geschikt evenement voor @Rick-dos !
@reactief: Ik ben wel eens naar een ‘live-concert’ geweest in de bios. Vond dat best leuk. Goed sfeertje en er werd ook gedanst, waardoor het in de buurt kwam van erbij te zijn.

Maar dit lijkt me helemaal niets, want de ‘live-ervaring’ mist toch compleet lijkt me.
Dan toch liever op de bank met m’n ene hand in de broek en de andere in de chipszak. Of daadwerkelijk de actie zien ter plaatse.
@reactief: ik ben 2 jaar geleden naar Zandvoort geweest, daar werdt het op een enorm scherm vertoond. Was best leuk hoor en prettig sfeertje
@blo3to3t: Kan ik me voorstellen. Maar dan ben je op een locatie lijkend op het evenement met ook wel mensen die daar speciaal voor komen. Dus creeert een beetje het gevoel van er echt bij zijn.

In een grote zaal zonder sfeer met vooral oranjefans lijkt me geen pretje. Maar misschien zie ik het fout.
@reactief: Zullen we met z’n allen een kaartje voor hem kopen?
@berlinetta: Waarom haat je me zo? Wat heb ik verkeerd gedaan? Vertel het me. Ik begrijp het niet…

#ontslaJackPlooij
@rick-dos: Je krijgt er ook een spandoek bij met #OntslaJackPlooij.
@reactief: Waarom haat je me zo? Wat heb ik verkeerd gedaan? Vertel het me. Ik begrijp het niet…

#ontslaJackPlooij
Jack Plooij door de speakers van het Ziggo Dome… Deze pas ik vriendelijk.
@joostvis: Het is een andere Jack ;-)
@cossiekiller: Ik had het overigens over het race commentaar en de interviews in de paddock, niet over de presentatie op het podium. ;-)
@cossiekiller: Black Jack?
@cossiekiller: Jack the Ripper?
@cossiekiller: E-o Vieze Jack?
Zit liever of thuis op de bank of in een sportcafe en al helemaal zonder Jack Plooij.

#ontslajackplooij
23,50 is toch stevig aan de prijs voor iets wat je voor je klanten organiseert en ze gratis thuis kunnen kijken. Zou me verbazen als dit een succes wordt.
@SanderB: zeker als je bedenkt dat een groot gedeelte ook in Oostenrijk zit..
@SanderB: Zolang er ook nog hordes op het Tros muziekfeest afkomen, zie ik dit ook nog wel gebeuren. Ieder zijn/haar plezier uiteraard, maar ik zak lekker onderuit op de bank en slinger de TV wel aan.
@sanderb: stevig aan de prijs is natuurlijk alles in de Ziggodome. Dit zou inderdaad een gratis evenement voor Ziggo klanten moeten zijn. De winst wordt we gemaakt met het peperdure eten en snacks.
Ik denk dat ze ook graag andere mensen (buiten Ziggo om) hadden willen uitnodigen, maar dat ze dan weer van alles hadden moeten regelen met de rechten op de beelden.
Ongetwijfeld mag het niet, maar ik vind Olav Mol wel een aardige kerel. Al jarenlang voorziet ‘ie races van commentaar. Soms zit ‘ie ernaast, vaak heeft ‘ie het bij het rechte eind. Hij weet echt wel waar hij het over heeft. Die kerel reist al 25-30 jaar mee met het F1 circus. Ik vond vooral zijn TV-progrz`mma’s in de winter op RTL leuk, waar ze lekker nederig ingingen op alle technische details van de auto’s.

Ja, je kan naar de ‘Belg’ kijken, maar die zijn slaapverwekkend saai. De Duitse RTL is een goede optie, maar ook een klein betje gekleurd.

En laten we niet beginnen over die Britten. Kom op jongens, niet elke minuut is ZO spannend dat je zo hysterisch moet schreeuwen. Ja, Kvyat heeft DRS en gaat er voorbij. Kon je zien aankomen.

Nog een reden om die Britten over te slaan: hoe zij Lewis verafgoden. Zelfs Fansla’s zouden zeg: “Nou, nou, het is gewoon een mens van vlees en bloed!”.

Ik moet wel zeggen dat ik de preview van de Britten zeer kan waarderen, evenals de nabeschouwing. Die zijn van een veel hoger kaliber dan de Nederlandse. Logisch, want zij kunnen het doen met Johnny Herbert, David Coulthard, Damon Hill, Eddie Jordan en Anthony Davidson. Dat is net even meer F1 ervaring dan Chris Zegers, Rob Kamphues of Jurgen Raymann.

Zo slecht is Olav Mol niet. Integendeel. Ook oersaaie races weet ‘ie van vermakelijk commentaar te voorzien. Misschien vaker met Guide van de Garde commentaar tegelijkertijd doen? Dat hebben ze ooit gedaan (GP Spanje 2018?) en dat was eigenlijk top.
@willeme: Ik kan Olav Mol eigenlijk ook wel waarderen. Prima kerel die het gewoon goed doet. Van mij mogen ze Rob Kamphues en Jack Plooij per direct van de buis halen. Ik geloof dat niemand op die twee zit te wachten.
@berlinetta: vooral die kamphuys is vreselijk, een sensatie zoeker vd bovenste plank is dat
@spykerboy: Ik vind het iemand die vooral zichzelf erg interessant en geweldig vindt.
@berlinetta: Vergeet ook Van Gameren niet, die telkens de voorpagina van de Formule 1 subreddit opleest en doet alsof hij alles zelf heeft gevonden.
@edge: Van Gameren begin ik niet eens over. Jammer dat hij in z’n moeder terecht is gekomen in plaats van in een condoom.
@berlinetta: Wat een frustraties zeg, het is maar waar je je druk om maakt… Houd je je wel een beetje in ? Dat je straks niet bij een demonstratie “Als je Van Gameren, Jack Plooij en Rob Kamphues dood wil schieten zeg dan paf” gaat roepen…
@willeme: Ik ben het met je eens hoor. Maar hoge bomen vangen veel wind, met die positie en de huidige populariteit krijg je sneller en meer commentaar. Heb ook het idee dat hij probeert iets minder Max-fan te zijn in zijn commentaar, dus als hij dat dit seizoen doorzet zou dat wel fijn zijn.

Die toevoeging van Guido vond ik zelf ook top. Hoop met je mee dat ze dit vaker gaan doen!
@reactief: dus eigenlijk zeg je nu dat als er zoveel mogelijk mensen naar iemand luisteren dat het dan terecht is dat men hem voor alles afzeikt. Heel appart!
@rhellema: Nee, ik zeg niet dat het terecht is. Het is gewoon een constatering. Maar zo werkt het helaas. Er zijn niet voor niets vele uitdrukkingen over ;)
@reactief: kan je nagaan hoe gek we eigenlijk in elkaar zitten dat dat eigenlijk als normaal gezien wordt.
@rhellema: Normaal vind ik het ook niet helemaal ;) Maar je hebt gelijk. Ik denk dat we vaak blind zijn voor onze eigen negatieve eigenschappen.
@willeme: Het grootste nadeel van de Duitsers is dat er altijd iemand door de interviews heen loopt te schreeuwen. Maar das ist Kultur.

Het siert ze wel dat ze zich goed bewust zijn dat er veel Nederlanders kijken en Vettel wordt ook niet meer zo verafgood als een aantal jaren terug.
@karhengst: grootste nadeel van de Duitser is voor mij de minutenlange reclamebreak 😣
@willeme: Olav prima, maar Guido voor het commentaar vond ik echt afschuwelijk.
Jack van Gelder…. En dan via het scherm nog Rob, Olav en die andere Jack. En dan samen met 20000 andere ‘fans’…. Meer mijn idee van de hel.
Lijkt mij afschuwelijk! Klapt Max er in de eerste bocht af, meteen dikke rellen. Nee ik kijk liever thuis.
Lol. Eerst maandelijks tientallen euro’s aftikken voor je ziggo pakket en als je daar wilt zijn moet je daarboven op twintig euro aftikken. Koekoek. Kun je beter je vrienden uitnodigen en lekker bbq’en met F1 op de achtergrond.
@appeltaartislekker: ach, als het om voetbal gaat is het ineens geoorloofd dat men een godsvermogen neer legt om iedere wedstrijd in een stadion met 50.000 andere mongolen te kijken terwijl je het ook op tv kunt zien.
@rhellema: Bij F1 betaal je toch ook een flink bedrag als je naar de race wil gaan? En dan zie je het merendeel ook nog niet eens echt.
@berlinetta: klopt, daarom kan je dit verhaal op ieder live evenement toepassen, maar nu is het Ziggo en F1 en dan is het ineens vreselijk evil. In mijn woonplaats zijn kroegen vrij toegankelijk en kan je in het weekend ook een zitplaats vinden, tijdens het wk voetbal vragen ze ineens een entreebedrag te betalen en de gehele tent zit tot de nok aan toe afgeladen. Maar dan is het gezelligheid zoals men dat noemt.
@berlinetta: ja, dat is ook weer zo.
Kan je een wereldrecord simultaan in slaap vallen vestigen.
Dus een hele zaal vol met Max Verstappen fans? Dat zal een intelligente bedoeling worden dan.
Leuk idee, maar ik vond het idee van Jumbo beter en ga gewoon weer daar op de tribune zitten. Was vorig jaar een feestje wat ik mijn leven niet meer vergeet. En ik hoop nu weer.
Olav Mol is een prima commentator. Jack Plooij is een vreselijke interviewer. Ontsla Jack Plooij en ik betaal ze 23,50 voor een kaartje.
Als Hagenees zit ik nog liever in dat ding dat ze een stadion noemen dat er naast staat dan dat ik naar Jack Plooij moet luisteren.
Dat zegt heel wat…

#ontslaJackPlooij
Mijn interesse was op toen ik de naam Jack van Gelder zag staan. Misschien wel de ergste man van Nederland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).