Lexus maakt de waanzinnige LC eindelijk dakloos

Auteur: , 23 Reacties

Althans, bijna.

Lexus heeft in zijn geschiedenis een aantal cabriolets in het modellengamma gehad, maar sinds een paar jaar manoeuvreert de Japanse autofabrikant zich door het leven met enkel gesloten voertuigen. Met de komst van de LC Coupé aan het eind van 2016 borrelden er direct geruchten op dat dít de auto moest zijn waarmee Lexus zich weer aan de cabrio durfde te wagen. Nu, vlak voor de Detroit Auto Show, presenteert Lexus de LC Convertible Concept.

In andere woorden: die opengevouwen LC, die komt er binnenkort. Drie jaar nadat de LC Coupé (rijtest) zijn officiële debuut maakte in Motor City, geeft Lexus ons een indruk van zijn toekomstige dakloze broertje. Hoewel de auto im Großen und Ganzen op zijn gesloten broeder lijkt, beweert Lexus dat de auto evengoed een opzichzelfstaand model moet kunnen zijn. Daarover hebben we onze twijfels, maar dat neemt niet weg dat de cabriolet, net als de coupé, een absoluut meesterwerk is. Het nieuwe studiemodel van de LC heeft Lexus uitgerust met 22″ velgen en een interieur waartegen we hardop doch respectvol “U” zeggen. Als dit inderdaad de designtaal zal worden van alle Lexus-modellen, dan zijn we zeer tevreden.

Lexus wil vooralsnog niets zeggen over de aandrijflijn in het beestje. Nu is het goed mogelijk dat het merk in het concept geen werkende techniek heeft verstopt, maar wij kunnen natuurlijk wel raden hoe de aandrijflijn eruit komt te zien. Als de auto een technische kopie wordt van de huidige LC 500 en LC 500h, dan heeft de cabriolet ofwel een 477 pk sterke vijfliter V8, of een 359 pk sterke hybride V6. Over de interessante viertrapsautomaat van de LC 500h lees je HIER meer.23 reacties

Gaaf ding. Liever dit dan een E of S-klasse cabriolet. Deze is gewoon gaver. Wel een van de meest kansloze achterbanken ooit. Maak er dan gewoon bagageruimte van.
@dutchdriftking: zag ik ook meteen, compleet kansloos. Daar kan enkel de hond misschien plaatsnemen. En zelfs dat is dierenmishandeling.
@dutchdriftking: Dat is natuurlijk de concurrentie ook niet, een sportwagen tegenover een rijdende badkuip. De concurrentie van deze LC zal eerder komen van de 911 Cabrio, die gisteren op Autoblog stond.
@donvincenzo: Ik denk dat deze auto juist een concurrent is van een E/S-klasse cabriolet. Een 850i en 911 zijn denk ik veel meer sportwagen en de LC juist een GT.
@dutchdriftking: Heb is horen zeggen dat het voor de verzekering/inschrijving is, sommige landen maken het veel duurder als het zowizo een 2 zit is.
@tortuga: zowizo? Sowieso, voor de volgende keer.
@sleepyj: Yup. Dat heb ik ook wel eens horen zeggen.
Wat een beauty. Die achterbank mag inderdaad achterwege gelaten worden.
Het heeft een aantal jaar geduurd maar eindelijk maakt lexus weer mooie auto’s. misschien nog wel geslaagder dan zijn dichte broertje. Ik vrees alleen dat de meeste kopers in dit segment toch gaan voor een 13 in een dozijn Duits design in een saaie kleur.
Wat een lekkere bak! De LC is in het echt een koppendraaier, maar deze nog eens te meer.

Kan niet wachten om te weinig te verdienen om deze bak niet te kunnen kopen.
@dromedaris: dus jij gaat em kopen? 😎
Geen foto met kap dicht? Zal wel tegenvallen dan.
Fraaie auto! Indrukwekkend vooral. Nu hopen dat ie een stoffen kap krijgt.
Echt fan van deze auto!
Mooi wat plek voor een paar rompjes achterin :) fijn dat lexus daar aan denkt.
Prachtig model. Als cabrio-cruiser zou dit mijn keuze wel zijn, puur omdat ie performance-wise wat minder is dan de concurrentie maar als cabrio perfect zou zijn voor een mooie zonnige dag zonder al teveel getrap.
De 7 wordt hier afgebrand op basis van de grill maar dit vinden jullie dan een “beauty”?
@boomhauwer: ja snap ik ook niet goed ben ook geen fan van die 7 maar dit is nog erger.
Deze heeft meer van de FT-1 supra concept weg dan de werkelijke nieuwe supra
Als je deze auto van Lexus ziet dan lijken alle andere nieuwe auto’s wel 20jaar oud qua design…
Daar wordt een mens hebberig van …
Wat een schitterende wagen is dit toch! Ben benieuwd hoe hij er met het dak dicht uitziet, ik verwacht alleen niet veel soeps als ze erg geen foto’s van hebben vrijgegeven.
Sorry, ik vind hem spuuglelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).