Lexus RC-F: carbonfestijn op z’n Japans

Auteur: , 18 Reacties

Gaat Lexus hiermee mensen uit hun M4 krijgen?

Lexus RCF carbon-palooza

In tegenstelling tot directe concurrenten als de BMW M4, houdt Lexus lekker vast aan het no substitute for cubic inches-motto. Gevolg daarvan is dat de RC-F niet is voorzien van een opgepompte 6-in-lijn of een viercilinder met turbo’s, maar gewoon een lekkere 5-liter V8 à 477 pk onder de in dit geval carbon motorkap krijgt.

Of al die onderdelen van lichtgewicht composietmateriaal je kunnen bekoren moet je uiteraard zelf maar bepalen, maar toch is het fijn dat Lexus ook deze sportieve kant van zichzelf nog laat zien. Want of die geruchten over een mogelijke opvolger van de LF-A nou zo betrouwbaar waren, moet in de praktijk nog blijken.18 reacties

Damn die is lekker! Had dan ook graag de achterklep in carbon gezien :)
Met een “echte” premium motor….In tegenstelling tot dat klaplopers spul uit Mofrika.
@norge: Haha, ‘Mofrika’, zeggen mensen dat nog?
zo’n V8 is leuk, maar het oog wil ook wat.. niet mijn smaak dit
Dat ding heeft te lang in de magnetron gestaan. Die koplampen kunnen ze toch niet menen?
“Theres no replacement for displacement”
@Corrado16v: Of zoiets.
Naast de “echte” premium motor ook een premium gewicht….
@E34M5Touring: Mensen die dit kopen maken zich niet druk om milieu , gewicht of bijtelling. bal gehakt met mayo en gaan ..
@norge: Gewicht kan misschien de handling en performance aantasten (heb er niet mee gereden en nog geen test mee gezien dus is een aanname) Zijn voor veel mensen toch punten van aandacht als ze naar dit soort auto’s kijken. Dat iemand in dit segment geen donder geeft om bijtelling en milieu snap ik, maar als de prestaties tegenvallen weet ik niet of enkel een V8 genoeg is om lui uit de M3 te houden. Die heeft al eerder laten zien dat een gebalanceerde auto prima kan meekomen met auto’s die meer pk’s hebben.
@E34M5Touring: LEXUS RC F – /MATT FARAH https://www.youtube.com/watch?v=8XYzFW-MXmI “minder dan M3/4, beter dan C63”
Verfrissend! Niet moeders mooiste, maar het is in elk geval een volwaardig alternatief voor de M4, waarvan ik de motor erg teleur vind stellen. Bijna een diesel. Op zich niets mis mee, maar bij vorige M3’s kon je gewoon langzaam rijden en genieten van de motor, het geluid en de gasrespons.
Haal die zooi Van de motorkap!
Motorkap moet echt even carrosiekleurtje…
Carbon even in lakkleur doen en ik ben om.


Oh wacht: ik zal sowieso altijd de RC-F boven zijn concurrenten verkiezen!
Kaal carbon motorkap op een fabrieks mode. Nee, gewoon nee. Kan heel vet zijn als modificatie maar als productie model vééls te fast en furious.
ik moest steeds aan een nike logo denken als ik dat led balkje ziet bij lexus
Koperspubliek man 40-50 jaar met minimaal 2 x modaal, designdoelgroep petjes die net hun rijbewijs hebben. Geen wonder dat dit merk hier maar niet echt aan wil slaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).